До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков

Предстои и отстраняването на общински служители
Обновена: 4 окт 2011 07:02 | 4 окт 2011 07:00,
161
До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков
Кирил Рашков. Снимка: БТА

Три уволнения на данъчни инспектори и отстранени общински служители ще има тези дни заради непотърсените задължения от Кирил Рашков, съобщава “24 часа”.

След приключилата вътрешна проверка дали е имало данъчен чадър над ромския бизнесмен, станало ясно, че през септември 2010 г. след обща ревизия на прокуратура и данъчни той и съпругата му Костадинка били определени като „рискови“ заради притежание на имущество над 500 000 лв.

От проверките на собствеността на пловдивските инспектори се оказало, че имотите са придобити в края на 90-те години, но за тях не са плащани данъци.

Данъчните обаче преценили, че давността за задълженията е изтекла и една ревизия няма да вкара в бюджета съществени суми.

Единствено за автомобил S-класа за 200 000 лв. можело да се хване давностен срок, уточняват от вестника.

Затова очакваните уволнения ще са не за данъчен чадър, а заради формализъм и некомпетентност.

Още по темата

Общински служители пък ще бъдат отстранени заради несъбрани близо 95 000 лв. местни данъци за периода 1998 - 2007 г.

Сумата, която ромската фамилия дължи, е за данък сгради и такса битови отпадъци, стана ясно вчера от изказване на изпълняващия длъжността кмет на Пловдив Александър Долев.

Става въпрос за два имота в града, задълженията от които са прехвърлени на Агенцията за държавни вземания.

Общината е била обезпечена с четири автомобила на семейство Рашкови, които обаче още не са обявени за публична продан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е пък и в крайна сметка най-много да уволнят някой какво ще плащаме нека мине давност.
17
2
 
51
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Данъчните обаче преценили, че давността за задълженията е изтекла и една ревизия няма да вкара в бюджета съществени суми...........Браво!Давайте ,братя Българи и ние да не плащаме като него,докато ни изтече давността.....какво ни чака ли........сами прочетохте-в бюджета ще влезнат незначителни суми,а не непосилни както сега!
16
3
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА !!!! преди 12 години
Ало ... На Главата ти Цукало
15
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Менда и Калинчо? А самиятя Боко тиквата?За тях явно трябват ритници.
14
3
 
15
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Гарантирано от ГЕРБ!;)
13
2
 
31
 
! Отговори
Принц Иршу преди 12 години
Добре бе тези е*ават ли се нас? :( Как само ще ги уволнят, трябва да ги осъдят!!!!!!! :((((((
12
2
 
15
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Бития бит,убития...убит и не се...връща.Този *** се счете за недосегаем зарадиподкупните чиновници и силовите институции с...меки китки.Бойко,народа те...избута напредда управляваш точно за...това;да раздаваш яки шамари на тези самозабравили се презгодините на криминалния...преход тарикати и...престъпници.Ако си забравил за...това и продължаваш да не юркаш изпълнителната...власт,а и правораздавателната червена гоцевистка...*** да си върши...работата,нищо добро не ви...чака.
11
2
 
27
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Как няма Киро *** цар Киро - да отърве данъци по давност? 1.Дупетатите от НС за нарушенията, установени с камера, на водачите на МПС, искат 10 г. давност, а за данъчните нарушения на милионерите - само 5 г.! 2.И Киро *** се възползва от този неслучаен пропуск в закона! А че пропускът е неслучен е ясно и на птичщките по улицата - просто тези, които натрупаха пачките през мътните първи 10 години на Прехода, искат да излезат чистички като ангелчета! И излязоха. Така че леля Цуца да не нарежда като плевенска *** какво са свършили, а или да повиши годините на давност на 10 г., или давността да отпадне! Защото цар Киро *** е един, ама такива като него *** с българско потекло са стотици. А правителството може да реагира на този прецедент - данъчните от асеновградско и виновните от окръжен мащаб - на улицата. Същото се отнася и за полицейските шефове от асеновградското и пловдивското ОДМВР., както и за окр.прокурор. Та те първи след убийството на Ангел застанаха в подкрепа на К.Рашков.
10
4
 
24
 
! Отговори
REDvayler преди 12 години
Цецо, крийте Рашков и се молете, да не се окаже, че е запазил фактурите за спонсорство и препоръките да стане почетен член на шайката ГЕРБерасти
9
5
 
5
 
! Отговори
SerGAY Stanishev преди 12 години
Congratulations, Borisov!
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Платил неплатил, да му комфискуват всичко, след като не е декларирал прийоди, а има 10 къщи и 15 коли и зачдецата е очевидно, че има несъответствие и данъчна измама.Новия *** на мястото на кушлев да спре да си пърди в гащите, а да отива да иззима в полза на държавата!
7
4
 
21
 
! Отговори
Шменти Капели преди 12 години
Поредния смрадлив фишек в очите на народа ...
6
2
 
29
 
! Отговори
potresen преди 12 години
а кой ще уволни или накаже , онези настоящи и бивши данъчни кружители, които обещават безоблачни дни на фирмите, ако отидат в техните или на роднините им счетоводни кантори, кой ще накаже тези служители че отвътре мамят държавата, като регистрират малки фирмички, именно на името на ромите. И това според вас тайна ли е?!!!!!Същите тези вече са измислили как ще мамят и държавата с нововъведенията за касовите апарати....Кой ще ги провери тези измамници?
5
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е това ли е най-страшната заплаха за огромна корупция - да те уволнят?!?! Демек вЪрти си далаверите, ако се усереш в най-лошия случай ще ти секне далаверката.Опасност от затвор + 7 цифрена глоба = нулеваУууууууу! И после защо и за какво има протести в цяла бг еееее
4
2
 
51
 
! Отговори
електорат преди 12 години
Сега неплатените данъци да ги плащат виновните чиновници от данъчната служба!!!
3
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще изгърмят бушоните, не истинските виновници. Кога ще висим наказани от полицията, дето вместо да правят проверки по сигналите на гражданите, дори не са завеждали под номер тия сигнали. А писмата са предавали на *** Рашков. Боже, та тия заслужават повече затвор и от "цар" Киро.
2
6
 
56
 
! Отговори
иво преди 12 години
А ДАНЪЧНИТЕ КОИТО ПРОВЕРЯВАХА ЦВЕТАНОВ СЕ ПОВИШАВАТ И ИМ СЕ ДАВА ПРЕМИЯ,
1
2
 
68
 
! Отговори
assyta преди 12 години
И какво ще им направят? Как ще ги принудят да признаят, че са изпълнявали указанията на шефовете? Кой бе шеф тогава в Пловдив? Дали не се казва МЕНДА СТОЯНОВА. Дали днес тя не е депутат от ГЕРБ?