До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков

Предстои и отстраняването на общински служители
Обновена: 4 окт 2011 07:02 | 4 окт 2011 07:00,
161
До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков
Кирил Рашков. Снимка: БТА

Три уволнения на данъчни инспектори и отстранени общински служители ще има тези дни заради непотърсените задължения от Кирил Рашков, съобщава “24 часа”.

След приключилата вътрешна проверка дали е имало данъчен чадър над ромския бизнесмен, станало ясно, че през септември 2010 г. след обща ревизия на прокуратура и данъчни той и съпругата му Костадинка били определени като „рискови“ заради притежание на имущество над 500 000 лв.

От проверките на собствеността на пловдивските инспектори се оказало, че имотите са придобити в края на 90-те години, но за тях не са плащани данъци.

Данъчните обаче преценили, че давността за задълженията е изтекла и една ревизия няма да вкара в бюджета съществени суми.

Единствено за автомобил S-класа за 200 000 лв. можело да се хване давностен срок, уточняват от вестника.

Затова очакваните уволнения ще са не за данъчен чадър, а заради формализъм и некомпетентност.

Още по темата

Общински служители пък ще бъдат отстранени заради несъбрани близо 95 000 лв. местни данъци за периода 1998 - 2007 г.

Сумата, която ромската фамилия дължи, е за данък сгради и такса битови отпадъци, стана ясно вчера от изказване на изпълняващия длъжността кмет на Пловдив Александър Долев.

Става въпрос за два имота в града, задълженията от които са прехвърлени на Агенцията за държавни вземания.

Общината е била обезпечена с четири автомобила на семейство Рашкови, които обаче още не са обявени за публична продан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
2
 
! Отговори
Njakoi преди 12 години
Spored men vsichki *** trjabva da se kachat na vlakove i kam India i Pakistan. Taka vsichko shte e OK, hem njama da gi usetjat hem njama i da ima problem s integracijata. Na 2 miliarda mangala oshte edin dva miliona njama da se usetjata. I evropa dovolna i *** dovolni :)
37
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата ощетена с милиони, а те щели да ги уволняват. Тези такива подкупи са взели за това, че до края на живота си са уредени.
36
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO kato KITAI NE uvolni USA $ I EU TOCHNO TE SPONSORORAT TEZI PODTIKVASHITE *** KAM TEROR NAD BG NASELENIETO I NE NA KUMONIZAMA PREDI 1990GODINA ZASHOTO TE RAZVADIXA TAIA PARAZIDSKA NAZIA
35
2
 
15
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Искаме железни съдебни закони и без право на обжалване на такива престъпления от характера на Рашков.тогава държавата ще я бъде !!!!
34
2
 
6
 
! Отговори
krasos преди 12 години
Снощи имало ли е някъде протести? Ако е имало ,защо никой не ги е отразил???
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За такива държавни служители наказанието трябва да бъде конфискация на цялото им имущество и затвор.Само уволнение за толкова сериозни нарушения показва, че политиците нарочно лъжат хората създавайки такива удобни условия за забогатяване чрез корупция и престъпления.*** алчна и продажна българска ***! Премахнете давноста бе. Едно престъпление си е престъпление независимо кога е извършено.
32
2
 
21
 
! Отговори
сс преди 12 години
абе милиционери ***, къде бяхте до сега ?
31
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ахахаха! 500000лв... Абе тия подиграват ли се бе? Тоя *** прави по 20 - 30 милиона на година от джебчийки и ***. Кой знае и колко от наркотици... 500000лв. *** майката. Ще му накривите шапката.
30
2
 
42
 
! Отговори
otneseni преди 12 години
в момента договарят обезщетенията на данъчните, сверяват кой на кого е човек, съчиняват някаква сълзлива история и може би накрая ще уволнят чистачките и портиера в данъчното, които са абсолютно виновни за тези пропуски
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хаиде сега-доходи начин на живот,с какво са купувани коли къщи ,осигуровки,помощи от държавата-да започва оная комисия,ако не могат данъчнисега да се осветлят и прокурорите.връщали и не реагирали на оплакванията на хората
28
2
 
26
 
! Отговори
BG преди 12 години
Премахнете давността. Така престъпниците си плащат малки суми на продажни чиновници и накрая ощетяват всички нас. Едно престъпление си е престъпление, независимо кога е направено.
27
4
 
18
 
! Отговори
Сме ли държава? преди 12 години
Всичко, каквото се случва сега около Рашков, е нагледен урок за бъдещи престъпници : как да действат, за да останат безнаказани. Уволнени от едно място, корумпираните чиновници ще отидат на друго и пак ще продължават с изгодните за тях практики. Краят му не се вижда. Все нови и нови ще опитват безопасната схема. И това ако е държава!
26
3
 
25
 
! Отговори
?????? преди 12 години
Защо до дни,не трябва ли веднага ???
25
2
 
37
 
! Отговори
Винету преди 12 години
ДА УВОЛНЯТ МЕНДА !
24
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кирил Рашков е само един от хилядите покровителствани от съдии, прокурори, данъчни, полицаи и т.н. и т.н. които ограбват България през последните десетилетия.Само кьор фишек е тоя Рашков.
23
2
 
39
 
! Отговори
ако преди 12 години
става вьпрос за някой клошар,бедняк.инвалид дори с чужда помощ ще им вземат в полза на мафиотската дьржава залька но от крадливите унищожители на Бьлгария не могат да вземат дори косьм в полза на дьржавата Има ли случай обкновен бьлгарин да не си плаща даньците,сметките дори и една година - веднага ще му вземат душата в полза на мафията - ООО, ГОСПОДИ, ПОМОГНИ НА БЬЛГАРСКИЯТ НАРОД!!!!!!!!
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябваше да започне акция и срещу другите като тоя ***,има много такива и в малките градове и села,големи къщи и басейни и коли,иначе единия ако влезе в панделата другите остават и нищо не правим.Спомняте ли си защо М.Михнева я махнаха от БТВ?Защото показваше палатите ето на такива престъпници и грабители на държавата!
21
6
 
34
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Кандидата за кмет от БСП (БКП) е бившият шеф на данъчното. Какво ще кажете сега червени б....ци????
20
8
 
30
 
! Отговори
! преди 12 години
Костов - оставка!Станишев - оставка!Доган - оставка!
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А дали данъците които е трябвало да плаща не са отишли за спонсориране на някоя партия........сами познайте за коя.