Пистите на Банско ще работят и този сезон

Договорът за концесия на фирма "Юлен" е абсурден, според Караджова
Обновена: 19 окт 2011 17:27 | 19 окт 2011 17:26,
54
Пистите на Банско ще работят и този сезон
Нона Караджова, министър на екологията. Снимка: БТА

Не виждам причина пистите в Банско да бъдат затворени този сезон, заяви екоминистърът Нона Караджова след заседанието на Министерския съвет.

Тя обясни, че в момента се върши „една много неприятна работа“. Експерти на фирмата концесионер „Юлен“ и на министерството сравняват пистите отсечка по отсечка, за да открият има ли нарушения в договора.

„Искам да ви кажа, че в договора основният проблем не е дали 90 или 130 км да са съоръженията и пистите“, уточни тя.

„Проблемът е, че това е абсурден договор във всичките му клаузи, включително и в санкционните и просто трябва да бъде актуализиран под някаква форма“, обяви министърът.

“В момента, в който стигнем до консенсус, надявам се да не стигнем до съдебен спор, ще има предоговаряне на условията по договора”, обясни още Караджова.

По думите й до месец-месец и половина ще бъдат решени техническите въпроси в спора.

Още по темата

“Ако има несъгласия, ще се съставят протоколи и оттам нататък ще видим какво правим, в зависимост от резултата”, обясни Караджова.

Междувременно на днешното заседание кабинетът „Борисов“ прехвърли официално почивната си база в Банско на Народното събрание.

Заради това решение на правителството с 39 щатни бройки се намалява и числеността на персонала в обектите за представителни и социални нужди, уточниха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
митака преди 12 години
Една снежинка сняг да не се задържи на тия писти дано...*** станаха бизнес анализатори,оценки, сезони,изказвания по медиите,пристигнали туристи,очаквания изобщо страшна работа,те българския им е труден още иначе туристически фактор се оказаха,бързо забравиха как газеха ония калища в китното им селце!Иначе сега са измазали копторите си с минерална мазилка и бизнесмени го раздават,ей сбъркана държава сме ние и тва си е...
53
0
 
0
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Парите от тях ще са за бюджета нали, а виновните са осъдени на глоби, затвор и отнемане на имуществото , нали... ох забравих че ГЕРБ е продължение на 65 години комунистичекси грабежи за лична изгода....
52
0
 
1
 
! Отговори
6^2 = 36 преди 12 години
Nai mi e smeshno, che tuka v Schweicaria e veche po evtino da se hodi na ski. Za usloviata, ne iskam da komentiram :). Ne moga da promenia kradlivia i zloben bulgarski harakter, no puk imam izbor, kude da si davam parite. Vseki sluchai, niama de e v Bansko, Borovec, Slunchev Briag i t.n. Tezi bokluci susipaha krasiva priroda, za tova boikot. Pomislete si, kude ste hodite na vakancia.
51
0
 
1
 
! Отговори
BOROVEC преди 12 години
В момента тече разширяване на пистите в Боровец, които не вярва може да провери на място, върху пистите на Ястеребец 1 има верижни булдозери които извършват тази дейност, същото е и под хижа Ястребец.
50
0
 
2
 
! Отговори
Васо преди 12 години
Ще хвърчат пликове с пари май. "Много неприятна работа"
49
0
 
1
 
! Отговори
fsb преди 12 години
тея *** от Юлен да намалят цените тая година, писна ми да оставям *** парите, за да се спусна 7-8 пъти по пистите, то верно кеф цена няма, а то техното май е точно буквално... то само паркинга като видиш - 9 лв и ти се прис*ира :)))
48
0
 
0
 
! Отговори
Neapolitancheto преди 12 години
Kak shte sprat tozi potok ot pari,Bez pisti niama zimen turizm.Kolkoto do Bazata na Makedoncheto,shte mu otvorim baza na Aneninite,v SAN MARINO,bez tova e zapochnal polit. si kariera kato kapitan.I shte stane san MARINCHETO.
47
0
 
11
 
! Отговори
искам да избягам преди 12 години
Всички управници са продажни и подкупни.А ние овце таъпеливи и водени за носа.
46
1
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
заменките са лоши - обещаха да 'скъсат' предишните за тях. Баместо това се чудят как да ги покрият!Подаръците - искат да дадат на концесионера заграбил двойно повече отколкото се е пазарил, явно са добри???То бива наглост ама гербеската е безкрайна!
45
3
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Лифтове може да има, но да се спазват договорите, които са подписали ! Това е безобразие ! Ето на това ни научи днешното правителство - на абсолютно безхаберие към природата, към обществения глас, към честността... Простият Борисов и компания е време да изчезват !
44
7
 
6
 
! Отговори
Дочо - Горския преди 12 години
Добре де.... да си представим Пирин без лифтове и ски писти, например като Стара планина. И кво от това - туристи нема. Само ***, крави, зли овчарски кучета, офроуд, мотори и съмнителни типове по хижите - това ли искате. Ми тогава дай боже да се случи!
43
3
 
10
 
! Отговори
ronin преди 12 години
Хора-няма да пищите! Га трябваше да гласувате-гласувахте за Пипоня! А с него получавате и тая ***!
42
0
 
9
 
! Отговори
Калчо преди 12 години
Ама я си припоменете кой зам. мнистър на Евдокия Манева направи договора с Юлен срещу един джип RAV4..... Нона Караджова.
41
0
 
9
 
! Отговори
ггг преди 12 години
Намам думи.На мен ли ми се струва ,че екоминистър защитава нарушението на закона или греша?
40
1
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
само ще спомена че аз съм юленец!!! да го няма юлен драги мои няма как да стане! много хора лапат от тази работа :) и ще си лааапааат нняма как да ги бутнете!!! жалко че се гаврят да; жалко но факт! а и все пак благодарение на това Банско стана балканска столица на зимните спортове!! аре останалите да се похвалите с нещо такова! един или друг начина - за България трябва да е! ВСИЧКО ДЪРЖАВНО и да видим тогава кой кой е!!!!
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с Юлен ако го беше направил Станишев, Тиквата щеше да опищи цял Брюксел за далаверата!
38
2
 
14
 
! Отговори
ДО 37 преди 12 години
Само ще те допълня - Това е Планина дадена на концесия , утре може да дадат Черно Море на Концесия ( сега е неофициално ).
37
1
 
23
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Кое не разбираш 34-ти? Фактите са - имаме договор, имаме нарушение на договора и резултата е НЕЗАКОННО ИМУЩЕСТВО В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ. Нямаме никакви законови действия срещу това НЕЗАКОННО имущество до сега. Ами точно обратното - имаме планове и действия това НЕЗАКОННО имущество да стане ЗАКОННО! Това е много опасно! Това е подигравка! Това дава шанс на други юленовци да си правят каквото искат в цялата дъжрава! Обезмислят се ЗАКОНИТЕ и НАКАЗАНИЯТА! Кое не ти е ясно?
36
1
 
11
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
Защо няма един обвинен съдия че не е спазил законите ?По същата причина няма осъден лекар за лекарска грешка или немърливост....
35
2
 
5
 
! Отговори
ЗАПРЕТЕ СЕ преди 12 години
Я малко внимание .Законите и вратичките на законите се приемат от НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ което е олицетворение на партии и лобита .Българския Съд спазва законите и вратичките.Защо няма един обвинен съдия че не е спазил законите ?