Пистите на Банско ще работят и този сезон

Договорът за концесия на фирма "Юлен" е абсурден, според Караджова
Обновена: 19 окт 2011 17:27 | 19 окт 2011 17:26,
54
Пистите на Банско ще работят и този сезон
Нона Караджова, министър на екологията. Снимка: БТА

Не виждам причина пистите в Банско да бъдат затворени този сезон, заяви екоминистърът Нона Караджова след заседанието на Министерския съвет.

Тя обясни, че в момента се върши „една много неприятна работа“. Експерти на фирмата концесионер „Юлен“ и на министерството сравняват пистите отсечка по отсечка, за да открият има ли нарушения в договора.

„Искам да ви кажа, че в договора основният проблем не е дали 90 или 130 км да са съоръженията и пистите“, уточни тя.

„Проблемът е, че това е абсурден договор във всичките му клаузи, включително и в санкционните и просто трябва да бъде актуализиран под някаква форма“, обяви министърът.

“В момента, в който стигнем до консенсус, надявам се да не стигнем до съдебен спор, ще има предоговаряне на условията по договора”, обясни още Караджова.

По думите й до месец-месец и половина ще бъдат решени техническите въпроси в спора.

Още по темата

“Ако има несъгласия, ще се съставят протоколи и оттам нататък ще видим какво правим, в зависимост от резултата”, обясни Караджова.

Междувременно на днешното заседание кабинетът „Борисов“ прехвърли официално почивната си база в Банско на Народното събрание.

Заради това решение на правителството с 39 щатни бройки се намалява и числеността на персонала в обектите за представителни и социални нужди, уточниха от пресслужбата на Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 12 години
5 пъти чета и не виждам къде пише, че ще се променя закон....че нещо ще се узаконява...това приятел е концесия, договор за наем. А статията е толкова лошо и тъпо, че да се караме помежду си. Това е разделяй и владей...
33
1
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 12 години
Що пак ви пречи Държавата, другарю! Чудесни закони имаме, ама ги кажете на съда. Една *** се опита да продаде детето си пред сума ти и хора и най-накрая 2 условни присъди. Това е истината ...боли не боли по улиците се разхождат хора с по 7-8-10 УСЛОВНи присъди,,,,значи Държавата чрез някой от органите си 7-8-10 пъти си е свършила работата хващайки апаша, а съдията взема сухото и айде УСЛОВНА. А сега да мислим......
32
1
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
По казаното от тази "министърка" и по логиката на герберясалите *** тук, то незаконното имущество няма значение, че е такова, ще го направим законно, няма да се конфискува, няма да се събаря, а ще се променя закона, т.е. законите за някои нямат никакво значение, нямат никаква сила! Та защо са тогава, щом нещо незаконно ще се прави насила законно? Какъв е смисъла от законност, държавност?! Ние държава ли сме или живеем във феодален строй? Има ли смисъл думата "незаконен"?
31
1
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Абе герберясал ***, нали затова са герб бе, да оправят уж на предните мизериите! Аз искам справедливост - подписалия договора на съд, конфискация на НЕЗАКОННОТО ИМУЩЕСТВО, или да си го гъта сам и да възстановява гората! Но чета друго - ще се променя закона за да се узакони незаконното, а до тогава ще си работи! И това са думи на министър! как искаш да реагирам? След такива действия с какво са по-различни герб от бсп/дпс? Или са по-зле даже...
30
0
 
7
 
! Отговори
ДО 24 преди 12 години
Това се нарича - няма Държава , или абдикация на Държавата . Ако се приложи ресурса на Републиката , като НС и закони ще има промяна .Но в момента нашата България е във Феодалния Строй - Изключително слаба държава и много и силни Феодали . Всеки град има местен Болярин , с воеводи или общински съветници и кметове .
29
6
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 12 години
Май ти си уникално объркан. Борисов и да иска не може да ги вкара в пандиза. Това може само СЪД. Но няма как да стане при положение, че по знакови дела съдии са бивши съветници на Първанов и сие. Така че нека първо да четем и после да говорим. Пък и да включим главата в действие - тя не е само да я тикаме в голямата дупка на пижамата....
28
0
 
8
 
! Отговори
ДО 26 преди 12 години
Голям САШКО , та нали затова избрахме Борисов - да вкара тези виновните в затвора и да върне на хората природата . А сега какво става - продължение на престъплението и узаконяване от Парламента . Вярно си уникално ... объркан .
27
0
 
3
 
! Отговори
X преди 12 години
Новият морал.
26
6
 
2
 
! Отговори
Do 25 преди 12 години
Що не изгориш къщата на Станишев подписал договора, а реши Народното събрание. Или за това ти плащат......
25
1
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Срам ме е, че сме допуснали да четем такива нагли изказвания! Как може министър открито да казва, че незаконни съоражения не само, че няма да бъдат конфискувани или съборени, ами даже ще си работят и ще се променя закона и преподписва договора, за да се узаконят! И се надява министърката на извънсъдебно споразумение, т.е. голям подкуп и да променя закона със задна дата! УЖАС!!!! Срам и позор! Как може? Направо не ми се вярва, че го чета това и то се случва!!! В други държави щеше да има конфискация, оставки, бърз съд и присъди! Тук четем тази помия и НИЩО НЕ ПРАВИМ! Не гори парламента! Няма протести! Хора, мислете поне преди да гласувате, че всичко вече е прекалено, дори и за нашето овче спокойствие и търпение!
24
3
 
5
 
! Отговори
Възмутен съм... преди 12 години
колко неграмотни хора пишат във форума(а и статията също). Договор едностранно няма как да се развали, а клаузите в договора са абсурдни, защото са все в полза на концесионера. А глобите за нарушаване са жълти стотинки. И така всичко е абсурдно. Правят си каквота искат и глобата накрая е 500лв. Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава. Така че типично по български търсим проблема при яйцето, а не при кокошката....но така е най-лесно
23
1
 
1
 
! Отговори
test преди 12 години
abe maloumnici, ne 4etete li, ne razbirate li, glupavi li ste ne znam, dogovra e sklu4en mnogo predi tova pravitelstvo, a sega vie iskate da zatvorqt kurorta i nqkolko hilqdi 4oveka da ostanat bez rabota, kato ne sa vi qsni nqkoi neshta ili prosto ne iskate da mislite, pone ne pishete shturotii.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая Нона е здраво ***. Ммммммм.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая Нона е здраво ***. Ммммммм.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая Нона е здраво ***. Ммммммм.
19
1
 
5
 
! Отговори
pege преди 12 години
голяма овсъ
18
1
 
6
 
! Отговори
ew преди 12 години
Тая *** отдавна трябваше да си е подала оставката.
17
1
 
12
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
То така си казваме вече доста и години и цялото ни Черноморие е бетонирано, а вече и планините ни са станали негово подобие ! Чак пък такива мишки не мисля, че сме ! Трябва да се нададе глас бе хора ! Събудете се малко !
16
2
 
17
 
! Отговори
Зара преди 12 години
"надявам се да не стигнем до съдебен спор" - смешна работа... в чужбина, ако беше станал такъв проблем държавата веднага затваря курорта, взима неозаконените части и концесионера си плаща за тях като възстановява природата. А тук мислят как да променят закони даже, за да може на Цеко Минев да му е добре... Е това вече тотално ме отказа от мафията ГЕРБ !
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми да, кво значение има, че са незаконни, нека си работят, тя и без това цялата държава е собственост на престъпници, кво са няколко километра писта...