Бутат къщите на Цар Киро. Взеха му и луксозните коли

Кирил Рашков има две седмици да обжалва заповедта за събаряне
Обновена: 20 окт 2011 21:15 | 20 окт 2011 21:01,
309
Бутат къщите на Цар Киро. Взеха му и луксозните коли
Една от къщите на Кирил Рашков, която бе опожарена при протестите в Катуница. Снимка: Булфото

Цар Киро ще остане без къщи в Катуница, след като РДНСК-Пловдив издаде заповед шестте сгради на фамилия Рашкови в селото да бъдат съборени.

Става въпрос за трите опожарени къщи при протестите на хората от Катуница след убийството на 19-годишния Ангел и за други три имота, които МВР успя да опази.

„Имотите са незаконни, липсват каквито и да било разрешителни за строеж“, коментираха лаконично пред Dnes.bg от РДНСК-Пловдив.

Оттам заявиха, че до момента при тях не са постъпвали сигнали за незаконно строителство в Катуница и по тази причина проверка на „царската“ фамилия не е правена.

Още по темата

Актовете за незаконно строителство и заповедите за бутане на шестте палата бяха разлепени в късния следобед пред портите на незаконните къщи. Инспекцията за строителен контрол забрани ползването на имотите и нареди премахването на други започнати строежи.
 
В същото време „паяци“ на Агенцията по приходите в Пловдив вдигнаха луксозните автомобили на Кирил Рашков от двора на най-голямата му къща, в която той е живял с т.нар. Царица Костадинка.

„В момента правим мащабна проверка на доходите на фамилията и шест приближени фирми, ако установим задължения, които не могат да бъдат покрити от длъжниците, парите от продажбата на автомобилите ще обезпечат част от вземанията“, каза пред Dnes.bg говорителят на НАП-Пловдив Божана Илиева.

Днес беше спряно и електричеството в незаконните имоти на фамилия Рашкови.

Кирил Рашков може да обжалва актовете за събаряне на имотите в срок от две седмици. Ако не направи това, до Коледа от къщите му няма да има и следа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
19
 
! Отговори
! преди 12 години
До тук добре, ама какво правим със сметките му в банките, най- вероятно в Швейцарските?
217
2
 
7
 
! Отговори
Def преди 12 години
До 219 Нико Ти. А ако тези постройки са направени некачествено и се срутят на главите на децата , които предлагаш да се настанят там? Кой според теб ще поеме отговорност тогава? За един строеж си има проектант, строителен надзор, комисии и т.н. Да може и да са направени по-яки от либийски бункер, ама имаме ли сигурност. П.С. Браво на властите, дано да си свършат този път работата и да продължат с всички незаконни ромски бараки и бордеи.
216
0
 
27
 
! Отговори
RRR преди 12 години
За да се пусне ток в една новопостроена сграда EVN искат да се представи при тях договора за присъединяване, копие от одобрениеят проект по част Електро и разрешението за ползване. Щом има пуснат ток за сградите , които се доказа че са незаконни значи някой от EVN е получил парички за това.
215
5
 
22
 
! Отговори
НикиТо преди 12 години
Ейй... тези къщи вместо да се събарят да ги използват за нещо полезно, като например дом за деца в неравностойно положение!!!!!
214
9
 
22
 
! Отговори
ДРЪН ДРЪН преди 12 години
ПОРЕДНИТЕ ПРЕДИЗБОРНИ МАШИНАЦИИ И ЛЪЖИ НА ЗАЛЯЗВАЩАТА ПАРТИЯ ГЕРБ И НЕЙНИЯ ТАРТОР БОРИСОВ.
213
1
 
34
 
! Отговори
Бай Григор преди 12 години
Но защо само на Киро ,една *** къща няма документ за собственост и разрешително за строеж....
212
10
 
20
 
! Отговори
Б Б преди 12 години
Киро , обжалвай , само да минат изборите и всичко ще е ОК , ама нали виждаш , трябва нещо да имитираме , нищо чи ти направих почетен член на ГЕРБ ...........трай малко сега ......пък после .....ние си знаем ..............айде със здраве ....твой Лойко
211
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във всяко село и малко градче има по някой като *** Киро, а в големите градове са по много. Кога и тяхното незаконно имущество ще се прибере.
210
4
 
22
 
! Отговори
до 197 преди 12 години
Ти да не си мислиш, че ако нямаше скоро избори сегашното правителство щеше да направи нещо ???
209
0
 
7
 
! Отговори
a taka преди 12 години
Трябва да ги пръснат направо тия къщи не да ги събарят, а и да го викнат да гледа гадния *** окрал народа . Така им се пада на чикитата къде си мислят че всичко им е позволено тормозейки хората. ЗАТВОР ЗА ЦЯЛОТО "ROYAL FAMILY"
208
0
 
20
 
! Отговори
kak преди 12 години
Как ги е купил тези луксозни автомобили? Те не се ли незаконни? НАП ще проверите ли доходите на господина за всяка от годините в която е закупил автомобилите?Или пак ще се делим на бедни и богати и винаги бедния в затвора, а богатия на свобода?Не Ви ли омръзна да си затваряте очите и да казвате "Бог си знае работата"?Ти съвестен български гражданино и данъкоплатец колко коли и имоти имаш?
207
0
 
7
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Дано да е така,но май ще е така само да изборите !!!
206
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уважаеми,от началото на събитията до сега са нарушени поне 4 закона + конституцията по отношение на Рашков.Като иде в Страстбург, кой ще плаща за некомпетентността на властта?НИЕ!Това е абсолютен произвол, който утре може да дойде и във вашият дом!Не защитавам ***, но не се прави по този начин!
205
1
 
10
 
! Отговори
да дааа... преди 12 години
да се надяваме че поне в този случай ще се приложи закона както трябва и този престъпник ще изгние в затвора! отделно че трябва да се издирят и накажат всички виновни, които са си затваряли очите за данъци, незаконни къщи, ток, вода, фалшиви алкохоли, незаконни оръжия и какво ли още не...! а после оакваме да подхванете и следващите престъпници, ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ!!!
204
3
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Затова ли се оказа, че *** цар си беше изнесъл всички ценни вещи от опожарените палати преди запалването им?! Предполагам, че *** предвидиливо ги е застраховал няколко дни преди бунта! Това обаче води до извода,че някой полицейски шеф или прокурор го е предупредил да си опича работата, защото се очаква спонтанен протест срещу него и не се знае какво ще стане. Тя стана каквато стана: цар Киро реагира по-бързо, убиха момчето и сетне полицаите оставиха три от палатите, без нищо ценно в тях, да бъдат опожарени. Това говори ли ви нещо? Сега и да бутат палатите, те са били застраховани и баронът пак се оказва умен ***. А полицаите чак след 2 седмици намериха арсенала , включващ оръжия и тротилови пресовки, в тайник и сега само може да се хванат за палците и да се почешат там, където не ги сърби. Ами ако пожарът беше много по-силен, представяте ли си какво щеше да стане?!
203
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
do 204-tsarstvoto mu e v Anglia-Bukingamskija dvorec. Baronesa Kostadinka e bratov4edka s baronesa Ashton.
202
0
 
7
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Цар без царство.
201
1
 
17
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Какъв е извода ?! Трябва да имаме избори за да работи държавата и за да се гони интереса на държавата. Агенцията по приходите досега не беше вдигнала и един автомобил дори при влезли в сила актове , сега обаче ги вдигат превантивно! Същия филм и с РДНСК ,една къща незаконна не бутнаха в чашката на язовир Ивайловград ,но сега на Киро *** ще ги бутаме разбираш ли! Еми ето заради това престъпно бездействие няма да гласувам за досегашните независимо от коя партия са!
200
0
 
30
 
! Отговори
krasos преди 12 години
До журналистите от Днес !!!Ако обичате спрете да наричате Киро *** - ЦАР !!! Не Ви ли омръзна всеки път да Ви се казва ,а Вие да се правите на луди !!! Той не е Цар , той е Господин *** !!!ЗАПОМНЕТЕ ГО ако не искате да последвате примера на БЕНАТОВА и да си навлечете народнят гняв !!!
199
0
 
19
 
! Отговори
Апропо преди 12 години
Какво стана с веселото митничарско селище в чашата на язовир Ивайловград или има засечка.