Оскверниха гроба на премазания Ангел от Катуница!

През септември убийството му провокира безредици в селото
18 дек 2011 20:00,
370
Оскверниха гроба на премазания Ангел от Катуница!
Убитият през септември Ангел Петров. Снимка: Dnes.bg

Ново напрежение в Катуница. Неизвестни лица са осквернили гроба на убития Ангел Петров.

През септември убийството на момчето провокира безредици в селото и последвалото пропъждане на фамилията на Цар Киро.

Бащата на Ангел – Атанас се прибрал от Гърция за помен на сина си. Отишъл на гроба му и там с ужас установил, че свещите са разбутани и смачкани, цветята били изкоренени, а саксиите - унищожени.

Още по темата
"Потресени сме от наглостта да бъде осквернен гроба на момчето", разказа пред Dnes.bg един от жителите на селото.

Бащата на убитото момче се афектирал и тръгнал към центъра на Катуница, за да разкаже на близките си за безумието.

В заведение в селото обаче видял близки на Цар Киро да обядват.Попитал ги дали знаят, кой е поругал гроба на сина му. Те пък от своя страна се обадили на телефон 112 и се оплакали, че са получили заплахи.

После Атанас и вуйчото на прегазения Ангел – Веселин Христев са били разпитани в районното управление.

Двамата са категорични, че никой не са заплашвали, тъй като имало свидетели на краткия разговор между Атанас и роднините на ромския бизнесмен.

Таткото на прегазения Ангел е огорчен и от факта, че преди време някой е смачкал и цветята, които жителите на селото са поставили на лобното място на сина му.

В четвъртък идната седмица Районният съд в Асеновград ще реши дали да пусне Цар Киро от ареста, жителите на Катуница обаче го сочат за поръчител на убийството на Ангел и настояват той да отговаря за погубения живот на момчето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
0
 
44
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Щом още се коментира темата,значи власта не си е свършила работата!!! НАДЯВАМ се така да бъде до край....Искам да има виновни и ОСЪДЕНИ... До кога да чакаме-докато забравим ли....НЯМА ДА ЗАБРАВИМ такова нагло отношение...!!!!
310
0
 
20
 
! Отговори
Вижте коментар 215 преди 12 години
В момента се намира на стр.7 или 8 тук. Текстът му говори достатъчно.Ако по някаква причина, чрез *** на постове, променят номерацията на коментарите, търсете този, който се отнася до 70-годишнината от присъединяването на България към Тристранния пакт. Тази годишнина е трябвало да бъде отбелязана във вторник, 13 декември, но това не е било направено. "***" новини и други подобни са били предпочетени като по-важни. Защо ли?Мислете критично!
309
0
 
7
 
! Отговори
ДО 344 преди 12 години
Като ти утрепат детето ти какво ще правиш бе ***
308
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая долна *** да и се връща на нейните близки *** да ги............
307
1
 
21
 
! Отговори
viv преди 12 години
киро-люба бенатова коментирай нещо,например как сами са осквернили гроба на момчето
306
23
 
5
 
! Отговори
против циганите преди 12 години
Стига с тази Катуница!Н е ви ли стана ясно че целия този цирк е режисиран от МВР и правителството!Може ли хора да обръщат коли и да палят къщи пред погледите на полицаите,а те да стоят и пишат цигари!?!ПЪЛАН АБСУРД!!А че *** Киро е за затвора - НЯМА ДУМИ-МИ АРЕСТУВАЙТЕ ГО И В ПАНДЕЛАТА!!!!Но да се пали и безцинства,а МВР да гледа отстрани това не е НОРМАЛНО!Същото беше и когато детето се удави в Созопол:то викаше за помащ,те пушеха цигари!!!!Не можели да плуват!ГЛУПОСТИ!!!!
305
2
 
26
 
! Отговори
varg преди 12 години
мръсни *** ***
304
1
 
87
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 12 години
Какво се иска от ***, за да не бъдат ругани и мразени?1. Да придобият поне основно образование.2. Да се издържат с пари, спечелени от тях самите с честен труд.3. Да създават толкова деца, колкото могат да изхранят със собствените си пари. Да не започват да раждат преди да са станали пълнолетни.Ако не могат да изпълнят тези три прости условия, значи са от някакъв подчовешки вид и трябва да бъдат третирани като такива.Ако могат, но не искат, значи имаме работа с престъпници-социопати.
303
0
 
19
 
! Отговори
BG преди 12 години
Kogato sme mnogo sme silni ! Han Asparyh
302
0
 
17
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
stani stani uonak balkanski ot san dalbok se sabudi .............................................stiga ve4e.....
301
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KARTHAGO DELENDA EST = ДЕТСКИТЕ и ПОМОЩИТЕ за ***-ЛЕНТЯИ, ТРЯБВА ДА СЕ СПРАТ !!!МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ, да се плащат САМО до 3-то раждане, при следните условия :1) Родителите да имат навършени 16 год. 9 мес. възраст 2) Родителите да имат завършен 10-ти клас - първа задължителна гимназиална степен ( за родителя с по-ниско образование )3) Родителите да имат следния ТОС = ( Трудово Осигурителен Стаж - общ за двамата ) :- преди 1-во раждане ТОС не се изисква- преди 2-ро раждане min 2 години ТОС- преди 3-то раждане min 5 години ТОС И ... всичко ще е о'кей ...ИНАЧЕ ... иначе НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА, на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ ... Не ... чака ни по-страшна съдба. Защото Косовските сърби имаха къде да бягат.Към незавладяната от албанците, северна част на Сърбия.А тук къде ще бягаме ? Че остана ли район в БГ, където родените *** да не са абсолютно мнозинство ?!
300
0
 
28
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
*** и морал-абсурдна комбинация!
299
0
 
8
 
! Отговори
mimi преди 12 години
dotam li se dostigna..............otmyshtenie kym nevinno otishlo si mom4e .taka e zashtoto naistina nqma zakoni v BG !
298
1
 
26
 
! Отговори
до 326 преди 12 години
Човек не си ли чел история? Българският народ винаги е извоювал сам свободата си, с изключение на турското робство. Въпреки това думите "Батак, Панагюрище" винаги ще ме карат да се чуствам горд с името българин! Така че по-кротко! 20 години мутризация дано само това да е дъното в нашата история. Гордея се с този народ и го обичам!
297
0
 
25
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Тази *** фамилия........няма да я бъде.Ни "цар" ни "принцове" ще я спасят...нагла ***!!!!
296
0
 
7
 
! Отговори
до 332 преди 12 години
Казано на място за безразличието на този народ съм съдбата му!
295
0
 
5
 
! Отговори
до 329 преди 12 години
Абе гледам му аз писанията, но гледам и писанията на моя народ, българския и му се чудя на акъла.
294
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, че съм някой, който може да критикува. Но повечето от българския народ са срам за родината си с безразличието си към това което се случва.
293
0
 
4
 
! Отговори
до Hristov1984 преди 12 години
Да, и на мен ми е неприятно, когато другите държави ни хулят. И при тях всичко не е идеално. Но все ми се иска да сме по-добре от другите, а как да стенем по-добре, ако не се погледнем отстрани и не вземем мерки?
292
1
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
герб са антибългарска партия и основните им избиратели са *** така, че е нормално те да са привилегировани! Когато земеделците блокират някой път, ББ изпраща полицията да ги глобява, но когато *** от Ботевград блокират (защото са им спрели тока който не са плащали от години) - къде е полицията?