15 села в Родопите все още са без ток

От ЕVN включиха и вертолет за отстраняването на аварията
10 яну 2012 18:14, Красимир Ангелов
13
15 села в Родопите все още са без ток
Снимка: БТА

15 села във високите части на Родопите все още са без ток, съобщиха от EVN България. Това са основно малки населени места в общините Чепеларе и Смолян.

За справяне със ситуацията електроразпределителната компания използва и вертолет, с който е извършен оглед на десетки километри електропроводи в общините Девин, Доспат и Смолян.

Поводът е изключително тежките атмосферни условия, натрупания сняг и счупените дървета.

За втори път след възстановяване на електричеството без захранване заради паднало дърво са селата Гела и Стойките.

Над 100 души персонал са мобилизирани за отстраняване на авариите за всички места като през последното денонощие екипите на EVN България успяха да възстановят захранването за Широка Лъка и Забърдо.

Към момента няма голямо населено място или курорт без захранване, отчитат от EVN.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Аз нямам спомен едно време (освен като дойде "демокрацията" и имаше режим на тока) да сме стояли с дни без ток, дори като малка когато съм била на село при баба и дядо ако паднеше много сняг или имаше буря през ноща спираше тока, но най-късно до следващия ден следобеда аварията се отстраняваше, нямам спомен също да съм стояла без хляб, да е нямало пътища за повече от ден. Какво става сега идея нямам, но не е нормално толкова дни заради има-няма 1м. сняг хората да бедстват.
12
0
 
0
 
! Отговори
За посредниците преди 12 години
До 10, Прав си но коригирам това са ЧАСТНИ монополи с гарантирана висока печалба част от която след това реинвестират и се смята че това са ТЕХНИ инвестиции. НЕ са това са моите пари които съм ви плащал !А сега предстои и ЕСО да продават познай къде ще изтичат парите. Позна не в България. А търговците на ток които и сега ги има уж това е конкуренцията. Е точно това са си чисти посредници дето енергия (комисионни) засмукват пак познайте на чий гръб ? На който плаща а това сме НИЕ.
11
2
 
0
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Ти пък от коя заспала махала си и излизал ли си извън нея?!
10
2
 
8
 
! Отговори
Koko преди 12 години
До кога ще ги траем?Монополисти на всякъде EVN EON 4EZ трябва да имаш възможността да избираш между тях ако днес не ми харесват едните сменям с другите и безплатно докогато ми хареса някое дружество!!!Вън от държавата ни изсмукващи подставени дружества!!!
9
9
 
1
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Девин Доспат Смолян......ами то е ясно....
8
1
 
10
 
! Отговори
Шапшал преди 12 години
Видях го след обяда веролета Ми .Пярво мислих че Бойко правикръгчета ,но после се сетих , че гледат от горе върви ли тока.
7
5
 
1
 
! Отговори
а ве, преди 12 години
що не проверат, теа села дали въобще некога са имали ток...
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не оставиха хубавите неща от социализма?--------------- Едно време седяхме на тъмно в центъра на София, а по селата си беше норма да има постоянно готова за палене свещ, защото тока си спираше и "идваше" когато си поиска...
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 4 дрънНе е нормално.От петък са 5 дни.За теб е нормално защото не си го изпитал и си имаш ток.Лошо е да се смята ненормалното за нормално.Това значи промиване на мозъка ти.
4
11
 
3
 
! Отговори
дрън преди 12 години
Много сняг има в Родопите, страшно много изпочупени дървета и скъсани електропроводи така че нормално.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето като има само посредници между държавата и абонатите какъв е ефекта.По-високи цени и никаква организация.Нито е за първи път толкова сняг да падне,нито ще е за последен.А едно време как се оправяха от електрото като ги нямаше ЕОН и ЧЕЗ?Хем беше по-евтино,хем чак толкова дълго тока не спираше.Сега хем храним посредници,хем нямаме по-високо и качествено обслужване.Защо не оставиха хубавите неща от социализма?
2
1
 
14
 
! Отговори
бавно развиващ преди 12 години
За първи път ли вали сняг в България
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гарантирано от ГЕРБ! Мизерия, престъпност, болести, смърт!