Безработица принудила Свилен да отиде в Афганистан

Февруари щял да си идва, за да се види със семейството си
21 яну 2012 15:06,
247
Безработица принудила Свилен да отиде в Афганистан
Убитият български сержант. Снимка: THEATRUM BELLI

Загиналият при вчерашната атака срещу френските войници в Афганистан българин е от разградското село Раковски, потвърди кметът на селото Стефан Цонев.

Баща му е пенсионер и живее в Раковски, а майка му от няколко месеца работи в Турция.

Съпругата на загиналия Хинка Симеонова също живее в Разград, а синът им Мелвин е на три години.

Кметът обясни, че Свилен Симеонов е с българско гражданство. По думите му безработицата е причина мъжът да замине във френския легион.

"Понеже няма работа, младите от селото заминават да търсят препитание в чужбина. Селото е от 2 500 жители, а половината ги няма", коментира той.

Още по темата
Кметът обясни, че през ноември 2000 година Симеонов си е сменил името от турско на българско. Рожденото му име е било Танер Мехмедов Узунов.

Цонев описа семейството на загиналия като много добро и сплотено. Според него, че в все още не се знае кога ще бъде транспортирано в родината тялото на убития българин.

За последно Свилен е разговарял със съпругата си в четвъртък вечерта, разказа зет му Реджеб Алиосманов. Видели се по скайпа.

Той обяснил, че след два дни се прибират в Марсилия, а на 2 февруари ще се видят в България.

"Отначало не разбрахме дали е сред ранените или е убит, но впоследствие се установи, че е сред загиналите", заяви той.

Свилен планирал през февруари да се върне завинаги във Франция, където щял вече да обучава войници, без сам да ходи на мисии. Семейството имало намерение да си купи къща в Марсилия.

По думите на Реджеб, родителите и съпругата на Симеонов получили покана да заминат в Марсилия за военното поклонение, което щяло да се проведе в понеделник.

Селото е покрусено от новината, че техен съселянин е сред убитите френски войници в Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 94 Имало ли е испански наемници имало е , удържали ли а ги , удържали са ги е трябвало е да минат още повече от сто години за да ги спрат окончателно и Владислав Варненчик ако е успял с неговата наемна воиска сега историята щеше да е друга , каква никой не знае , защото в историята няма ако .
71
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за човека.....извървял е много труден път,живота като легионер не е лесен.Поклон
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
90,Нека да е по твоята - 1000 немски наемни + 700 испански наемни спрели 120 000 турска арми (по спомен). Да живеят наемниците, че закъде без тях!
69
3
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 12 години
БЪЛГАРИН ЛИ Е ИЛИ ТУРЧИН ИЛИ КАКЪКВТО И ДА Е - ЛЕКА МУ ПРЪСТ.ОСТАВИЛ Е СЕМЕЙСТВОТО СИ ЗА ДА СПЕЧЕЛИ НЕЩО ПОВЕЧЕ И ДА ПОДСИГУРИ СЕМЕЙСТВОТО СИ. В БЪЛГАРИЯ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЕ ЖИВЕЕ ТРУДНО АМА МНОГО ТРУДНО.НЕ ОТ ХУБАВО НАРОДА ТЪРСИ ПРЕПИТАНИЕ В ЧУЖДИ СТРАНИ.А МИСИЯТА В АФГАНИСТАН - Е ПРОСТО ПОЛИТИКА НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ.
68
4
 
7
 
! Отговори
Помак преди 12 години
По подобен начин загина и друг *** със сменено име - лейтенант Николай Ангелов Саръев - командир на взвод, роднина на попа Боян Саръев - еничара русофил, приел ортодоксална вяра, за да печели от това лични материални и финансови облаги. Това че е ***, разбира се не попречи на Волен Сидерата и Капка да му целуват мазните ръце докато ги венчава. На края от никой хаир - нито от Волен, нито от Капка. Попа обаче се зарече че ще съди България. Абе Видов ден
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
85,имаш ли идея колко битки с турци има пред Виена? Или което си прочел в уикипедия, това е то...
66
4
 
6
 
! Отговори
Are преди 12 години
L E G I O N - R E C R U T E , За всички които искат да изкарат добри честни пари , с чест!!!
65
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо замлъкна бе знаещия , всики тук които пишат против наемниците да знаят , че в историята включителни и нашата е имало не един път наемници , а и в момента тъй като преминахме от наборна към платена служба в казармата де факто цялата ни армия е от наемници и когато се извършват операции на НАТО те се бият на чужда територия , аман от *** *** , зомбирани от соц.пропагандата ни.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
88, вземаш 50 евро, ама на магистралата...
63
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
казах, имаше Анкета че Българите са най алчни грозни завистливи плъхове.. и това е Факт, за тях Българин означава че си Християнин няма такова *** като Българина ЗАКЛЕВАМ СЕ В ГОСПОД.
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз взимам по 50 евро, дришлио
61
3
 
7
 
! Отговори
83 преди 12 години
Бог да го прости, но не прощава на изменници!Кой го е карал да си сменя името за да бъде по-надежден ли, аз съм с турски име и съм български гражданин, но мен ме приемат за такъв, а не биха ме приели като Иван.Бъдете себе си!
60
7
 
7
 
! Отговори
Помак преди 12 години
Аллах-Рахмет Олсун на Танер! Казвам го това от уважение че той все пак е роден в България и е български гражданин. Но защо му е трябвало да си сменя името от Танер на Свилен? Може би за да угоди на някой от господарите му и да се чуства комфортно като прави някъде кариера ? Или заради дискриминация? Аз незнам, но знам със сигурност че когато душата на всеки от нас се възнесе към небесата при смърт, първото което те питат там е името ти. Майчиното ти име. Истинското а не фалшификат.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Способният австрийски пълководец Вилхелм фон Рогендорф поема командването на гарнизона, а операционното ръководство е поверено на 70-годишния немски наемник Никлас Граф Салм, който се отличил в битката при Павия през 1525 г. Салм пристига във Виена начело на подкрепление, включващо 1000 немски наемни копиеносци (ландскнехте) и 700 испански мускетари, носещи на врата си Единадесетте апостола, единадесет куршума и барут за тях, под командването на Луис де Авалос
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
80, взимам по 50 лева на час обучение по исторически теми. Ако си заинтересуван, погледни в обявите в специализираните вестници и сайтове, там ми има телефона.
57
2
 
6
 
! Отговори
do 57 преди 12 години
Как да няма мюсълмани в Легиона бе.Има цели взводове алжирци и мароканци.
56
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само да попитам - ако стане нещо и Турция нахлуе в българско, за кого ще се бият "Свилен" и подобните му "българи"? Огън ги горял. Благодаря за вниманието.
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 73 Кои са тези последни изследвания , научна фантастика в историята няма , а за Виена наистина си направи справка
54
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета коментарите ме боли сърцето. Народ с дребни душици. Нищо чудно, че държавата е на това дередже.
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Масова практика в армиите на страните от НАТО Франция и САЩ е да наемат бедни момчета от Африка и Източна Европа за еничари и да ги хвърлят в челните редици да се бият в Ирак и Афганистан срещу мизерни заплати. Просто децата на богатите американци и французи винаги стават офицери и вземат ръководните длъжности, а бедните *** и източноевропейци служат за жив щит да ги пазят.