Българин сред убитите при атентата в Афганистан

Той бил от 10 години на служба в Чуждестранния легион
Обновена: 21 яну 2012 07:06 | 20 яну 2012 22:15,
132
Българин сред убитите при атентата в Афганистан
Снимка: Reuters

Българин е сред четиримата загинали войници при днешното нападение в Афганистан, съобщи bTV.

Новината е била потвърдена от представител на френското посолство в София, уведомени са и близките на загиналия.

Българинът е бил от 10 години на служба в Чуждестранния легион, в Афганистан е бил на 6-месечна мисия.

Убитият е сержант Свилен Симеонов, допълва Фокус. Той е постъпил в инженерните части на Чуждестранния легион на 12 септември 2001 г.

Още по темата

Тази сутрин четирима френски войници загинаха, а 16 бяха ранени след терористично нападение в окръг Тагаб, провинция Каписа. Нападателят Абдул Сабур е арестуван от коалиционните сили.

Френският президент Никола Саркози реагира веднага и обяви, че Франция ще прекъсне операциите на френските сили, които обучават афганистанската армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Афганистан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
До 119Полицаят като е въоръжен-значи ли това,че е наемен убиец?!Най-добрите армии са професионалните-а там служат за пари!За това и българските военни се натискаха да ходят на мисии в чужбина-Афганистан,Косово,Камбоджа-защото се плаща повече!И те ли са наемни убийци?Легиона предлага обучение,работа,медицински грижи,заплаща следване и образование във скъпи висши училища,уволнилите се се търсят за високоплатени бодигардове на звезди и политици!
112
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Към 116Повечето хора тук нямат понятие какво представлява Легиона-за тях те са наемни убийци.Въобще обаче не отбелязват факта,че това е професионална АРМИЯ-една от най-добре обучената ВОЕННА формация в света!А наемните убийци са при мафията!
111
0
 
2
 
! Отговори
lady преди 12 години
127 prav si.Nie nyamame nujda ot vragove.
110
0
 
2
 
! Отговори
do qstreb преди 12 години
теб да не те сърби ,че турция не е на мястото на америка ,че така разпалено обясняваш кое ти харесва и кое не от хуманна гледна точка .
109
1
 
6
 
! Отговори
Глобално мислещ преди 12 години
Моите съболезнования на близките на момчето! Нелепо е в 21 век да се водят войни по този просташки начин! И още нещо!?Толкова ограничени хора има в България, че не е истина. Това да се дразниш на "Ястреб", че pic му е турското знаме е пълна глупост и ограниченост. Хора БЪЛГАРИ СЪНАРОДНИЦИ, разберете най-накрая, че ние нямаме никаква полза от това да мразим съседите си, било то турчин, грък или македонец и най-малко турците живеещи в България. Това е БОГАТСТВО за страната ни!!!
108
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
koito tarsi namira
107
6
 
9
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 123 - Това е, че се казва Танер, или Франк, или Иван, или Джон не ми променя мнението относно наемните убийци! Само доказва, че всеки народ/етнос си има достатъчен запас от идиотчета, готови да убиват хора за няколко сребърника. Нямам никакви симпатии към него! Съболезнованията ми са към семейството му.
106
0
 
3
 
! Отговори
Гарибалди преди 12 години
На война ,като на война". Лека му пръст. Но да не забравяме ,че той се включил във френският легион съзнателно,знаейки че като легионер ще убива ,a може и него да убият.Участвал е в много мисии. И навярно и той е убивал.Легиона не е благотворителна организация. Наемническа войска.Служеща за пари.Това е препитанието им .Те са готови да се бият за пари..При тях няма патриотизъм.Много армии вече са от наемници.Само че за разлика от френският легион не вземат чужденци. В американската армия отиват най-вече безработните,черните и ***. Нормалните и тези които не са принудени от обстоятелствата не им се умира.
105
2
 
2
 
! Отговори
до 113 преди 12 години
Тебе какво те дразни,аватара на Ястреб?Тука един беше сложил голо дупе за аватар,много ли ти харесваше?И ако беше британското знаме,как щеше да реагираш?
104
3
 
1
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Не мога да не си задам въпроса, що за войници са тези от чуждестранния легион, когато един човек ги прави на салата... ясно е, че съвременните автоматични оръжия са с много висока скорострелност, и мощност за поразяване, но да ги хване, чак пък толкова неподготвени... А, уж тези от чуждестранния легион били добри бойци...
103
2
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Ама, защо пишат, че е било атентат, като не е... Един афганистанец е застрелял четирима, и ранил 15 души от чуждестранния легион... Това си е било чисто сражение, на местен срещу чуждоземни натрапници... Мир на праха на загиналия българин, но такава му е професията - наемен войник, и риска да загине си е в реда на нещата.
102
4
 
6
 
! Отговори
до 99 - Иван преди 12 години
Иванчо , що за гурбет е да станеш наемен УБИЕЦ?
101
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв търсят всички чуждестранни войници в Афганистан?Да ги избиват!
100
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората дето воюват за пари се наричат наемници и на бойното поле не се взимат за пленници, а директно се убиват. Човекът сам си е избрал съдбата и тя го е застигнала.
99
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Към Иван 99Напълно подкрепям мнението ти,защото и аз познавам доста легионери (омъжена съм за такъв).Към 106,"Барабар Петко с мъжете",защото Петко щеше да гладува и мизерства в България и Петко е милон пъти по-добър от всички килъри,които свободно върлуват в родината ни.Към 115,мога да те осветля по въпроса за мястото на Китай поне-Това е втората по сила държава в света,най-големия производител на стоки,втора по военна мощ и държавата,която раздава най-много кредити в Европа...и не само.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мястото обаче на Русия ,Китаи и Индия още не мога да го подредя в пьзела и маи само те ще могат да се опрьт на новия световен илюминатски ли е кьв е ред... ----------------- Хахаха :)) Ти сигурно мислиш, че Путин е забранил следенето и камерите и няма да сложи чипове на руснаците, а? Или някак си ще ползва чиповете за благородни цели?
97
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази сутрин четирима френски войници загинаха, а 16 бяха ранени след терористично нападение Нападателят Абдул Сабур е арестуван от коалиционните сили.баси джедая утрепал 4 войника и 16 ранил - а пък те го арестували - да ти ее и чуждестрания легион п..ки
96
6
 
18
 
! Отговори
До 94 -Ястреб преди 12 години
Ястреб,Абсолютно си прав.Споделям това ,което си написал.Но..Не дразни с демонстрациите .Турският флаг *** и развявай в Турция.Може и да си етнически турчин ,но това не ти дава право да дразниш хората, защото най-напред си български гражданин.
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз като гледам ,маи света започва да се дели на едни дето искат да вземат всичко и да контролират хората с камери и чипове и на други условно наречени терористи талибани....мястото обаче на Русия ,Китаи и Индия още не мога да го подредя в пьзела и маи само те ще могат да се опрьт на новия световен илюминатски ли е кьв е ред...
94
0
 
2
 
! Отговори
marina asenova преди 12 години
Po povod napisanoto ot gospodna,koito tvardi,che ubitoto momche v Afgan e ***,bih iskala da go zapitam,tova li e nai vajnoto,na fona na edin izguben mlad jivot v chujda strana,eto tova e tipichnoto prostashko balgarsko mislene,za tova sme v tova polojenie,zaobikoleni ot tolkova dalbokomisleshti hora,nevijdashti po dalech ot nosa si!!! Izkazvam iskreni saboleznovaniq na semeistvoto na zaginaliq!!!