Два тира и автобус се удариха на снежна "Тракия"

Петима са леко пострадали при тежката катастрофа
Обновена: 26 яну 2012 13:08 | 26 яну 2012 08:52,
90
Два тира и автобус се удариха на снежна "Тракия"
Мястото на катастрофата. Снимка: Impact Press Grouр

Петима души са леко пострадали при тежката катастрофа от рано тази сутрин на АМ „Тракия”.

В тежкия инцидент са участвали два ТИР-а, автобус и кола с гръцка регистрация.

Още по темата

По информация на Агенция пътна инфраструктура единият ТИР е напуснал пътното платно и се е ударил в мантинелата.

Автобусът не е могъл да спре и се е ударил в него. В инцидента е участвал и друг ТИР, който се е преобърнал.

Петимата ранени са били прегледани в болница в Пловдив и са в добро състояние. В момента екипи на пожарната и гражданска защита разчистват пътното платно.

Очаква се скоро магистралата да бъде отворена за движение. Засега то се пренасочва през Пазарджик.

Катастрофата стана към 5:30 тази сутрин при километър 108, в посока София - Пловдив, в района на разклона за Цалапица.

В района на Първомай при Бяла река е станал още един тежък инцидент. Тир с 25 тона товар се е обърнал и е блокирал движението. Няма пострадали.

Обилен сняг вали в почти цялата страна.

В страната работят на 1000 специализирани машини по почистването на пътната мрежа.

Създадена е максимално добра организация за почистване на автомагистралите в страната, коментира пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов.

"Много умолявам хората, които нямат нужда да излязат и могат да отложат с два дни пътуването си, да си останат вкъщи или да ползват влак или друг транспорт, тъй като наистина бурята е страховита, особено в Северна България. Правим всичко възможно да почистим магистралите, те са проходими.

Но повтарям - особено в Разградско, Русенско, в Северна България ветровете са много силни и навяванията са изключително големи – положението е тежко. Изпратили сме тежки машини там да работят", поясни Борисов.

Затваря се за движение на всички МПС път ІІІ-5601 гр. Шипка – с. Шейново поради снегонавяване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Затваря се за движение на всички МПС път I-5 Русе-Велико Търново.

За цялата област Търговище се въвежда ограничение всички товарни автомобили да се движат с вериги.

Път Е-79 Димово - Бела - Скомля - Медовица в област Видин временно е затворен за движение на тежкотоварни автомобили за почистване.

АМ "Люлин" от София до Перник временно се спира движението на тежкотоварни автомобили за почистване.

Ограничение в област Ловеч: на цялата територия на областта товарните МПС да се движат с вериги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
88, сигурно си мнооооого прав и въпросите ти са резултат на ежедневния сблъсък с действителността.Но към тях не трябва ли да добавим и едни валидни за всеки шофьор и особено за онези с камионите.Нека не се лъжем относно Коледната дилема в душата на нашенеца относно възможността да изкара и тая зима с ... летни гуми.И другите ни типично балкански нрави - да караш тира в гъстата мъгла по "Винкелщрасе" поне с 90, както беше на 21 и 22 12.2011. Нищо че видимостта беше не повече от 10-на метра.
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо нормално за зимата.
73
4
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
КЪДЕ Е ЗАЛИЗАНАТА МИНИСТЪРКА.ДА И КАЖА:- АБЕ КОТЕ..., НЕ Е РАБОТА НА МИНИСТЪР ДА "ЛОВИ СНЕЖИНКИ..."ПИТАМ ТЕ...:- КЪДЕ СА БУФЕРНИТЕ ПАРКИНГИ... ЗА ЛЯТО И ЗА ЗИМА...- КЪДЕ СА ТИ ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТАБЛА ОТ "ЕДИННАТА ИНФО-СИСТЕМА" НА АГЕНЦИЯ ПЪТИЩА...- КЪДЕ СА ТИ АВТОМАТИЧНИТЕ БАРИЕРИ ЗА СПИРАНЕ НА ДВИЖЕНИЕТО ПРЕЗ ПРОХОДИТЕ И КРИТИЧНИТЕ УЧАСТЪЦИ...- КЪДЕ СА ЕЖЕЧАСТНИТЕ БЮЛЕТИНИ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТИЩАТА ПРИ "ЖЪЛТА" И "ЧЕРВЕНА" ОПАСНОСТ...ЕХ, КОТЕ, КОТЕ...- ТО ДА СИ М-ЪР, НЕ КАТО ДА "ЛОВИШ СНЕЖИНКИ СЪС ЩАСЛИВА УСМИВКА, КАТО ПАЦИЕНТИТЕ ОТ 4-ти КИЛОМЕТЪР
72
1
 
10
 
! Отговори
Търновец преди 12 години
Сняг! Мъгла! едно време каква мъгла имаше сняг!Столица! пфу Едно време какви столици имаше!
71
3
 
10
 
! Отговори
Деси преди 12 години
Бас ловя,че половината мрънкачи от тук са с летни гуми,купени книжки и най-вероятно не са почистили дори собствените си коли!Ама не,давайте да плюваме!
70
6
 
8
 
! Отговори
НРБ преди 12 години
Давай,Бойко,че оставката ти се вижда вече!!!
69
4
 
6
 
! Отговори
бат бойко преди 12 години
матриялееееееееее, мисля да вдигнясам максималната скорост на 150 км от утря.
68
6
 
5
 
! Отговори
Луд преди 12 години
Много умолявам хората, които нямат нужда да излязат и могат да отложат с два дни пътуването си, да си останат вкъщи или да ползват влак или друг транспорт, тъй като наистина бурята е страховита, особено в Северна България. Правим всичко възможно да почистим магистралите, те са проходими.ааааааааааааааАМИ ЗА КАКВО ПЛАТИХМЕ ВИНЕТКИТЕ
67
0
 
12
 
! Отговори
Луд преди 12 години
платихте ли си винетките
66
6
 
7
 
! Отговори
Снежко преди 12 години
До 77.*** анонимна,май ти си червено *** дето с лопата да ги ринеш ви има тук,само да плюете по Бойко,аз не съм комунист,и никога не съм бил,а ти си червена анонимна ***.Да затова ще гласувам за ГЕРБ,защото знам че те са виновни за снега,студа вятъра,и всичко което се случва по света и у нас,но поне знам че те са виновни,а всички други са чисти като кладенчова вода.Поне има виновни,знам че те са виновни,и затова ще ги подрепя пак на следващите избори!!!!!!
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bah maa.u ne moga da si iskaram goufo...
64
1
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
В добрите времена,където честта на пагона е била смисъл,а не повод за пъчене....Такива като ген.Марин са сядали на бюрото си,изваждали са пистолета от кобура и са стреляли в слепоочието си,защото срамът и петното на пагона е било по-силно от живота....Но селянин генерал слуга на Партията си,си турга медали и ордени....те са като свраките,обичат да лъщи...На тебе Марин ти давам ордена "Срам и Позор" 1-ва степен
63
2
 
3
 
! Отговори
ДО 72 преди 12 години
НА ЛУЗЪРИ КАТО ТЕБ И 40 ПАК ЩЕ ИМ Е МНОГО.
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 75ама ти наистина си заблуден гербер- комунист
61
3
 
19
 
! Отговори
Снежко преди 12 години
"Немедленно оставка на цялото пправителство,немедленно!!!Как не можа да осугури на населението топла и безвалежна зима,г-н Борисов подайте оставка затова че не можахте да предотвратите зараждането на циклона,трябваше да изпратите ракети да го унищижат,защото сега вас обвиняват за това че вали.Междудругото сега вече знам че ще гласувам за ГЕРБ,защото те са виновни за снега,студа,минусовите температури,вятъра,бурите,а Тройната коалиция,СДС,ДСБ,не са виновни за нищо,те са света вода ненапита!!!!!!!
60
0
 
17
 
! Отговори
бат' Митко преди 12 години
Това "област Виден" сигурно е някаква нова област в България! Все съм чувал за ВидИн ама за ВидЕн не бях...Хора радвайте се на снега и гледайте по-позитивно,стига сме мрънкали и сме се оплаквали само!Добре е,че го има този сняг защото примерно след месец ако го нямаше щяхте да мрънкате защо има режим на водата в София.Погледнете го и от хубавата страна,а не само че ще закъснеете за работа с 15 мин или че някой *** е минал покрай спирката и ви е напръскал...зима е - случват се такива работи!
59
2
 
3
 
! Отговори
do 31 ot 27 преди 12 години
Hahaha.
58
4
 
10
 
! Отговори
Сняг преди 12 години
Не знам как е сега, но и преди 1989, като пътувахме София - Дупница сме се въртяли, имаше закъсали автомобили и тирове. Спрели на средата на платното и блокирали движението. Особено на Студена. И времето ни за пътуване е било 4 пъти повече. Слава Богу не сме учавствали в катастрофи, благодаря на баща ми, който шофираше.
57
2
 
4
 
! Отговори
do 67 преди 12 години
Emi to vie triabva da ste basi oliogfreni ako priemate vsichki podobni izkazvania na seriozno.
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много обичам да шофирам на сняг. Учих се на сняг и винаги ми е приятно като завали и понатрупа.Едно, че запълва всички дупки, друго, че наоколо е приятно, светло и имам изключително добра видимост. Преди си имах в колата пълен набор принадлежности, включително лопата, метла, четки и разтвори, но в един сервиз ми ги окрадоха заедно с помпата и инструментите.