Обещаха: Парното няма да шокира сега

Ангел Семерджиев пресметна скок от април "само с 9-10%"
Обновена: 15 мар 2012 10:25 | 15 мар 2012 09:46,
120
Обещаха: Парното няма да шокира сега
Следващият отоплителен сезон с по-дебело одеяло. Снимка: Reuters

Няма да има шокиращи увеличения в цената на парното, обеща шефът на енергийния регулатор Ангел Семерджиев.

По думите му увеличението ще е само с 9-10% от първи април, но "ще се усети едва следващия отоплителен сезон", успокои той.

Семерджиев обясни пред bTV, че цената на природния газ се вдига само заради договорите, по които се внася у нас.

Още по темата

Те са фиксирани, съобразени са с цените на горивата на средиземноморския пазар и съотношението долар-евро.

"Това е един обективен параметър, от който няма как да се избяга. Няма как цената на продукта в България да е по-ниска от вносната му цена", категоричен бе Семерджиев.

Ако обаче цените на горивата на световния пазар се успокоят, веднага ще паднат и цените за потребителите, уточни той.

Шефът на ДКЕВР каза, че конкретни данни за цената на отоплението ще има до края на следващата седмица.

Ангел Семерджиев коментира и цените на тока, като обясни, че мрежовите услуги в България са на едни от най-ниските.

"В последните 4-5 години основният проблем на електроенергията е свързан с цената на горивата. Компонентът, който се увеличава постоянно, е цената на енергията, а не мрежовите услуги, които намаляват. Там се правят непрестанно подобрения за намаляване на разходите", пресметна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
14
 
! Отговори
до тъп и прост преди 12 години
Това всички го знаем, че не сме народ, а ***, а ти лично какво направи да промениш положението. Един протест като хората не е спретнат досега. а и да има всеки се седи вкъщи,псува и реве.
21
0
 
19
 
! Отговори
До 24 преди 12 години
Точно така. Цената на парното се вдига всяка тримесечие. Погледнете си сметките.
20
0
 
25
 
! Отговори
Gost преди 12 години
Ха, неблагодарници, Тиквата ви направи някакви отсечки ,които тя нарича магистрали, спортна зала, а вие плачете и "трупате в банки"-както смята тикв., вместо да стимулирате потреблението.Откакто са на власт- и без това скъпото парно е увеличено с над 60%!!!! Явно докато не го правят над сто процента увеличение за 4 години няма да мирясат. Все са ни драли и скубали досега, ама такова брутално на всяко тримесечие направо с по-20, 10% със замах не е имало. Докато не се откажем масово ще е така
19
3
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 12 години
Абе то хубаво 1000 лв минимална заплата, ама Сидеров каза ли от къде такива заплати?
18
0
 
23
 
! Отговори
HD преди 12 години
"По думите му увеличението ще е само с 9-10% от първи април, но "ще се усети едва следващия отоплителен сезон", успокои той." - ми че кой ползва парно през лятото бе *** Семерджиев ... допреди година го дигаха само веднъж годишно сега почнаха по два пъти в началото и в края на отоплителния сезон - на 17 има протест срещу безобразията в България, а това е точно едно от тях
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затова в плана Сидеров пише ясно. 500лв. минимална пенсия, 1000 лв. минимална работна заплата
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
парното само с 10%,като второ увеличение тая годинатока само с 10%,яицата само с 100%, горивото за последната година само с 20-30%.ДОХОДИМЕ - С НУЛА ПРОЦЕНТА.БОЙКО БРАВО НАРОДА ЗАБОГАТЯВА.. АМА КОЙ - НЕ СМЕ НИЕ,ПОКАЖИ НИ КОЙ :)
15
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво се оплаквате? Не сте свикнали да работите, това да не вие комунизъм? Работете повече и си плащайте сметките. Рум. Овч. ги докара до тук нещата.
14
1
 
21
 
! Отговори
аз преди 12 години
Хубаво беше да имахме умни и образовани държавници в този момент а не пожарникари. Вдигайте доходите да не замръзне икономиката.
13
0
 
11
 
! Отговори
........ преди 12 години
Снимката кърти, обаче.....
12
0
 
16
 
! Отговори
akud преди 12 години
дано само с 9-10%" да му влезнат иззотзадзе дано
11
6
 
19
 
! Отговори
ЗАЩО преди 12 години
Не мога да разбера защо недоволствате Нали преди 22години дигахте двата пръста особено софиянци То не беше митинги то не беше палаткови лагери палежи( гладуващи само през деня) На ви капитализъм радвайте му се и живейте с носталгия по миналото.
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парното поскъпва само с 9-10%,ел.енергията поскъпва само с 9-10%,газта поскъпва само с 9-10%,храните само с някакви проценти,инфлация няма...а тоя май забрави че най-ниските заплати в ЕС са в БГ.Ами защо не увеличите минималната заплата само с 20-30% ???СТИГА СТЕ НИ СРАВНЯВАВАЛИ С ЕС...
9
2
 
9
 
! Отговори
77777 преди 12 години
Няма какво да се оплаквате. При демокрацията и пазарната икономика е така -в секи те опъва както може. Нали точно това искахме ...
8
0
 
11
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
На всеки избори ги омитаме и нищо не се променя така че ......
7
0
 
29
 
! Отговори
asd преди 12 години
В държавата на монополите ако искат може и да ни сложат данък "месечно опъване отзад", ако искат. Никой нищо не може да им каже. Веднъж придобиеш ли монополно положение, няма мърдане. Парите валят, а депутатите и разните там комисии за не знам к'ви си защити, са евтини на фона на печалбите. При нас, ако не са монополи, ще са картели, все тая. Няма регулаторни органи, по точно има, колкото да си получават държавните заплтки с бонуси за добре свършена работа, плюс подкупите да не се престарават.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да знаем го това намаляване.Като с дизела що е по скъп от бензина ??А защо при пиковата цена беше 2 лв ??Айде дигаите с 10 после ако падне на 80$ си свалете с 1 и си гушкаите келепира.
5
0
 
38
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
Забавно и развеселяващо интервю се получи - доволен съм , но струва ми се че повишението може и да е повече - БГ народа е заспал и ще понесе и 30-40%...АКО ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА ТУК СЕ СЛУЧИ В КОЯТО И ДА Е ДРУГА СТРАНА,ТО НАРОДА ЩЕШЕ ДА Е ИЗМЕЛ ПАПЛАЧТА ОТ ПАРЛАМЕНТ И МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ !!!Но както е казал поетът -НЕ НАРОД А *** ...
4
0
 
28
 
! Отговори
ачо преди 12 години
Не мога да разбера този Семерджиев каква му е длъжноста. Той изглежда е говорител на монополистите само да обявява какво ще се увеличава и с колко.
3
1
 
24
 
! Отговори
Мамка ви... преди 12 години
*** *** на Боко, докъде ни докарахте !!!!!!!!!!