Ще си меся козунака, похвали се земеделец №1

Хем по-евтино, хем по-вкусно, обясни Мирослав Найденов
Обновена: 4 апр 2012 15:29 | 4 апр 2012 14:20,
148
Ще си меся козунака, похвали се земеделец №1
Найденов се учуди, че българките не месят. Снимка: Булфото

След като преди ден призова сами да си месим козунаците за Великден, днес земеделският министър Мирослав Найденов разкри, че и той ще запретне ръкави, за да си приготви от сладкиша.

"Мога да меся козунак, как е възможно българските дами да не умеят?", не скри учудването си министърът, който днес бе във Варна.

Още по темата

Найденов аргументира решението си да меси в нощвите (дървен съд, предназначен за замесване на тесто - бел.ред.), тъй като било хем по-вкусно, хем по-евтино, вместо да си го купуваш от магазина.

И като заговори за Великден, Найденов не подмина и темата за яйцата.

Министърът веднага прогнозира промоционални цени в големите търговски вериги.

По думите му стойността на 1 яйце, когато излезе от фермата, е 18 стотинки, а след надценката цената му на пазара не трябва да надвишава 30.

По отношение цената на агнешкото Найденов посочи, че и там вече се наблюдава стабилизиране.

В столицата в момента се продавало на цени от 12-13 лв. за килограм, като се очаквало поскъпването да достигне до 15-16 лв.

"В никакъв случай обаче не се очаква килограм агнешко да достигне 20 лв. като миналата година", категоричен бе министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
19
 
! Отговори
До Миро Козунака преди 12 години
Ами да вземеш и на мен да омесиш един :)))
54
1
 
22
 
! Отговори
баба Вуна преди 12 години
Мирчо, бабиното, хубав козунак става тогава, когато от месене ти се изпоти дупцето чак!Така че бабин, меси и се попипвай честичко! Да ти е сладко!...............Ами продуктите, бе! Те от господа ли ще паднат! По моята рецепта - за 3 кг. готови козунаци ми трябват 25 лева! Лани трябваха 17-18! Какви ми ги приказваш!Да си месим! А хлебарите и сладкарите - те да фалират ли?Стандарт на живот и бизнес-климат - нема що!
53
0
 
6
 
! Отговори
сс преди 12 години
Розацеята му е от ядене на стари яйца за по 30ст. Сега около Великден ще му се обостри допълнително.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А така Миро! :))) Покажи на овцата българска, че е овца.. Беееееееее :)) какво се възмущавате не могат да разбера? Като сте просто, такива управляващи си заслужавате. В друга нация тоя хората щяха да са взели тояги и камъни и да са го заудряли докато спре да мърда гадината, а на вас децата ви да чукат, ще блеете! Мор за българина, бой, глад и сръбска музика за повечето нашенци
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тайничко се надява като плещи всеки ден глупости за козунаците, да го прекръстят на Миро Козунака вместо Миро Мършата, но матряла не ще да гване дикиш :):):)
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Писна ми от простотите на тоя,трябва да последва Трайчо и господина от кюстендилската гинекология.
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе не разбрахте ли ,че *** в парламента искат да ви пращат на село , да не им пречите да си джиткат с S-класите из градовете и да не се притесняват ,че ще им строшите кратуните като приемат някой *** закон . Целта е да ви върнат в средновековието , че съвсем да опростеете и по-далече от селския мегдан да не можете да стигнете . Тоя хубаво ви увещава барабар с Б.Б да садите , месите и прочее, ама тамън като почнете и ще ви вкарат и шистов ,и ГМО и ще *** от глад.
48
1
 
5
 
! Отговори
млада булка преди 12 години
Аз сама си ги меся. Първият козунак, който направих го изхвърлих и оттам нататък нямам грешка. Няма по-вкусен от домашния козунак :) С тези 40-стотинкови яйца въобще не излиза по-евтино.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Народът е толкова *** и овца, че министрите вече го взеха за мезе и открито се подиграват на смотаняците плебеи .. А те вместо да вземат по една тояга и да го смажат тоя и него и цялата му рода до 9 коляно, стоят и блеят - докато ще дойде време синовете му на тоя да чукат щерките на тъпия и *** българин
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този *** ли е или така изглежда ?
45
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 12 години
България*п.с. как искам едит бутон ...
44
0
 
13
 
! Отговори
онзи преди 12 години
миро миро, снасяй си й яицата
43
0
 
13
 
! Отговори
Фотис преди 12 години
Най-сервилният и неприятен от целия "екип"!И има нелекувана розацея-да посети дерматолог,наложително е!
42
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
на този някой трябва да припомни че т.нар. "разделение на труда" съществува от хилядолетия. Същественото в това "разделение" е факта, че само част от хората се ангажират с производството на дадено благо, за да могат другите части да се занимават с производства на други блага. И така върви друг феномен наречен "Прогрес". В Булгария до скоро на голяма част от хората не им се налагаше да си "месят" хляба/козунака, да садят картофи и да гледат агнета, камо ли да бъдат "съветвани" да го правят ...
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не трябва да го пишат "земеделец номер 1", а СЕЛЯНИН номер 1.под селянин разбирайте манталитет не географско понятие
40
0
 
6
 
! Отговори
nik преди 12 години
Абе снеси си яйцата направи си брашното може и да си направиш ток ти си знаеш от какво и изпечи 2 козунака може да ти изляат по евтино ама с 20% отгоре заводските те са като Бус ако се ползва от 2-*** плащаш всичко ако се полза от 50 човека дели с тях Глупав дебел земеделец от село
39
0
 
5
 
! Отговори
djon преди 12 години
Аз предлагам да си посеем и житото да си го мелим и да почнеп да си печем и хляба то както е тръгнало
38
0
 
13
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Хем тъпо, хем просто познайте какво е? Мирослав Найденов от село Забутано нанагорнище!
37
0
 
23
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Очаквайте утре да обяви как и сам ще си снесе яйцата. Марш от тука бе КЛОУН
36
0
 
29
 
! Отговори
стрина севдалина преди 12 години
Този съвсем изтрещя, можел да меси козунак. Това че умее да меси козунаците на жена си не значи че разбира от готвене. И да не се заяжда с българската жена, че да не го погнем с точилките