Найденов препоръча: Месете си козунаци

"Има продукти в магазините, ще останете доволни"
121
Найденов препоръча: Месете си козунаци
Мирослав Найденов препоръча домашните козунаци. Снимка: Булфото

Земеделският министър Мирослав Найденов препоръча на домакините сами да си замесят Великденските козунаци, вместо да ги купуват от магазините.

"Имаме всички необходими продукти в магазините за това и със сигурност ще останат по-доволни", коментира министърът, който за пореден път взе отношение за цените преди Великден.

Найденов подчерта, че Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) ще засили контрола по празниците с цел пресичане на спекулата.

"Заловените нарушители ще бъдат санкционирани много строго", предупреди Найденов.

Още по темата

Той отново поиска България да стане нормална държава, в която преди празниците цените да бъдат намалявани, вместо да се случва обратното.

"Последната Коледа е била първата, в която това се е случило, да имаме нормални цени", посочи земеделският министър.

Той констатира, че има трайна тенденция за стабилизиране на цената на яйцата от около 30 ст. и за агнешкото - от около 12.00 лв. за килограм.

"Таванът на агнешкото не трябва да надвишава 15.00 - 16.00 лева", изчисли Найденов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Козунака! преди 12 години
След агнето и картофите, следва и козунака! Ку-куууууууууууууууууууууу....
95
0
 
1
 
! Отговори
Свободомислещ преди 12 години
Миро Мършата пак се изака. Девет живота няма да мустигнат да почисти всичко, което е натворил. Не стига, че в резултат на министерстването му българите няма какво да ядат, но и се подиграва. Домашният козунак е с по висока себестойност от произвеждания в малките работилници за хляб, хлебни и сладкарски изделия. Ако Миро не го затворят в лудница или затвора все по лошо ще става в България.
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Найденов, да си спомняш от уроците по история в средния курс (дано си го завършил!) какво се случи на някой, който беше казал: "Като нямате хляб, яжте пасти!"?
93
1
 
3
 
! Отговори
\\\\\\\\\ преди 12 години
Не само ще си месим козунаци ,но и яйцата ще си снасяме, спокойно Найденов !
92
1
 
3
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Данъкоплатеца поръча: СМЕНЕТЕ МИНИСТЕРО!
91
1
 
1
 
! Отговори
mila34 преди 12 години
Единствено със строги санкции и проверки от страна на Министерството може да се постигне контрол и стабилизиране на цените преди празниците. Министър Мирослав Найденов полага достатъчно усилия, за да удовлетвори исканията и на двете страни, пък и самата идея ,тази година домакините да се потрудят в кухнята, звучи като предизвикателство.
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С такива политици България се е запътила към първобитната ера .... Това ако е европейска държава,аз ще стана мюсюлманин. Единия *** иска картоф да садим ,другия да си месим козунак .*** ваща мама смотана ......те изборите са скоро не се бойте,той народа ще ви замеси в калта и забравата ....
89
0
 
3
 
! Отговори
ii преди 12 години
о ЦолаАз проблем с паричките както ти казах нямам, работкам си на PC, вземам си паричките и си свирукам. Въпроса е, че народа обедня здраво и се озлоби и някаде тази агресия ще избие.В България населението застарява, ниско грамотни, слабо квалифицирани, никакво производство, големи монополни компании. Превърнати сме в нация консумираща угризките на EU.
88
0
 
2
 
! Отговори
Великата частна соб преди 12 години
1992 г. 36 Народно събрание приема нов Закон за поземлената собственост и частното стопанисване на земята в България, който изисква връщането на земята в реални граници...Ето, кахитализмът дойде - спете спокойно , деца!?!
87
0
 
4
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
jujakaТочно така, другарю! Ние отдавна водим неравна борба със световния империализъм и упадъчното западно влияние, другарки и другари! Другарят Станишев и останалите отговорни другари от политбюро смело водят народа към добрите времена на развития социализъм, когато другарки като ii успяваха да си купят по две бурканчета кисело мляко (при добър късмет), а за такива глезотии като банани, портокали, памперси и пюренца никой не беше и чувал. Виждате ли до къде ни доведе варварския империализъм, другарки и другари? Другарката ii сигурно не е чувала, че с килограм картофи, морковче и друг зарзават може да направи тъкмо десет пюренца, хем по-полезно, хем по-евтино, без консерванти и други ***. Но тя предпочита да трови собственото си дете от откровен мързел и политико-идеологическо разложение, насадено от световния враг на пролетариата в лицето на дребнобуржоазните предразсъдъци и варварските пазарни принципи на световния капитал! Ура, другари и другарки! Да живее другарят Димитър Благоев!
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мире, не се вземай много на сериозно, защото цирковете ви започнаха да ни идват в повече! Поне срещу такъв светъл празник, като Великден, си седни на трътката и ни остави намира, малко да си починем от тебе и останалите......... хубавци!
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спомням си един дето викаше "За Бога братя не купувайте!" И след това фалирахме.
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днеска в Билла *** яйца размер малко по-големи от галъбишки - 0.29 ст. С какво да ги месим тия козунаци бе *** изгнил. Що заблуждаваш бедните и прости хорица дето се чудят хляб ли да си купят или мляко тип айрян без мляко в него за 35-40ст. или да си платят сметките бе зеленчук недоразвит?
83
4
 
3
 
! Отговори
jujaka преди 12 години
Истината е че цените са нормални, защото пазара ги определя. Заплатите са ниски защото българите сме и толкова компетенти. Не се котираме в днешно време. Е някой усляват един програмист взима 3 бона. На него кво му пука колко са яйцата или козунака. Отива купува си и си ***. Обаче 90 % от народа един западен език не знае и нищо не може да прави. Това е !
82
0
 
6
 
! Отговори
555 преди 12 години
Яйцата били поевтинели - бурни аплодисменти! А за агнешкото ще почакаме до догодина, когато може и да поевтинее за Великден.
81
0
 
10
 
! Отговори
хипопотам преди 12 години
Как можа да ги събере ,тия министри?! До един с умствени ,логопедични или комплексни дефекти.Смешна и жалка дружина ,но успяха да съсипят и това ,което преди тях не успяха.Вече се и гаврят с народа ,който ги избра.Горко на България.Дано ни дойде акъла при следващите избори.Без тях! Само те-НЕ!!
80
0
 
16
 
! Отговори
ii преди 12 години
До Цола, Не пия, Не пуша, изкарвам добри пари за БГ 1 кг. сирене - 10 лв1 кг месо - 12лв2 П.Мляко - 4 лв2 К.Мляко - 2 лв1/2 кашкавал - 9 лв1 салам - 8 лв1 нестле фитнес - 5 лв.1 лютеница 4 лв1 хляб - 1 лв3-4кг ябълки - 9лв2 кг банани - 6 лс1 кг портокали - 2лв3 краставици - 3 лв 1 *** за баница - 1лв2 минерални води - 3лв1 магданоз/копър - 1 лв1 шампоначе - 5 лв1 руска салата 4 лв---~ 90 лв+ 30 лв за памперси за малкия+ 30 лв за 15 пюренца (за 4 дена храна)
79
0
 
13
 
! Отговори
ау преди 12 години
дъртият комунист от ДПС Миро найденов показва нови върхове на НАГЛОСТТА!! а, агнешко и него ли да месим,бе ГОСПОДИН МИНИСТЕРСКИ ***??? а електричеството и газът и него ли !? Миро дано се натровиш тоя пък не с кебапчета ами с яйца и агнешко и да ти излезат цирей на червеният ***!!!!
78
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Личи си,че Министъра идея няма как се месят козунаци. Продуктите са: масло!!! яйца!!! захар!!! прясно мляко!!!брашно!!! стафиди- все деликатеси, от друга страна за да стане на конци тестото иска топло я парно,я печка!!!-пак лукс, и се пече дълго- а тока скъп. Е дори и да знам как става, дали мога да си го позволя?????
77
0
 
11
 
! Отговори
хан Крум преди 12 години
Абе на тоя да не му е изпила чавка и малкото останал мозък. Козунаци ще си месим. Аз яйца за над 20 ст. не купувам. Казах!