Осъдиха кмета на Кърджали за ремонта на Въжения мост

Хасан Азис трябва да представи всички документи до седмица
7 май 2012 22:01,
41
Осъдиха кмета на Кърджали за ремонта на Въжения мост
Хасан Азис. Снимка: Bulphoto

Кметът на Кърджали Хасан Азис трябва да предостави всички документи за ремонта на Въжения мост над река Арда, разпореди Административният съд в града.

Делото бе заведено от областния управител Иванка Таушанова заради липсата на прозрачност в работата на общината. Областната администрация е направила няколко опита да получи информация за обекта, за възстановяването и укрепването на който Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет е отпуснала 994 482 лева.

Още по темата
Според Закона за защита при бедствия областните управители упражняват контрол по изпълнението на решенията на комисията и разходването на предоставените от нея публични ресурси по предназначение. Общините трябва да съставят досие на всяка финансирана от комисията дейност.

В едноседмичен срок кметът трябва да изготви пълен препис от досието на моста и да го представи в областната управа. Той трябва да даде и искането за финансиране от междуведомствената комисия и решенията за отпускане на средствата, както и всички документи за извършване на дейността, включително и разходооправдателните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Petkov преди 11 години
moje i da ima obektivna prichina kmeta H.A. da ne pokazva na bg narod dokumentite....moje da se e tejko paraliziral i da ne moje da se obslujva sam.....ami? samo na zatvornitzite li moje da se sluchva v BG????
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам кмета дали е крал, но познавам Таушанова - по-куха лейка не съм виждал.Хм, всъщност може би Румито Желева ...
29
0
 
2
 
! Отговори
Kadiev преди 11 години
normal!!! demokratichno prozrachno upravlenie iska bg narod v region Kircali - vidimost v BG i po sveta!...iska da vijda , da chuva, da go pitat pismeno i ustno kakvo, kak, kolko, koga, kade,koi da pravyat s negovite parichki ot negovite danatzi i taksi za bg darjava - bg levcheta.....iska bg narod v mestnite i centralnite bg medii - vestnitzi, radia,tv canali da ima ejednevni otcheti ot deinostta na balgarskite darjavni slujiteli po kmetstvata - kopia na dokumenti, video, audio - online!
28
2
 
2
 
! Отговори
наивник преди 11 години
А Доганя за хонорара от 1 000 000 кога ще осъдят?
27
1
 
8
 
! Отговори
ii преди 11 години
Кога ли ще подпочнат и бившия кмет на София. Само за депото за *** дето го замота 5 години вече да направят една проверчица стига.
26
2
 
15
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Осъдиха кмета на Кърджали за ремонта на Въжения мост....ПРИСЪДА : Да предаде документитеРЕЗУЛТАТ: НА КОЙ МУ ПУКА ... ГЛЕЙ К"ВО ЗАГЛАВИЕ
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой нарушава законите,причината не е в неговата националност,а в условията където живее.Затвори има във всички държави и те са пълни със престъпници,а не с българи,турци,***,евреи,американци......
24
2
 
5
 
! Отговори
ДО 27 преди 11 години
Сюлейман безумний го издуха и ще го духа под вода докато му изсуши перчема!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Местим както направи и кмета даже от поста няма да го махнат!
22
1
 
1
 
! Отговори
историк преди 11 години
Дълго време страната е убеждавана и от двете главни сили (Антантата и Тройният съюз) да се включи във войната. В крайна сметка България застава на страната на Тройния съюз, с което Съюзът си осигурява изключително силен и важен партньор на Балканите. За разлика от България, всички други балкански страни с изключение на Османската империя са част от Антантата. След поредица от успешни сражения, на 1 септември 1916 г., Царство България обявява война на Румъния. Българските и турските войски разгромяват подкрепяната от руски и сръбски сили румънска армия в Добруджа. Героят на този фронт е генерал Иван Колев. Неговата 1-ва Кавалерийска дивизия има многобройни победи, като успява да надделее и над казашката конница. Впоследствие български и турски части преминават Дунав и съвместно с войските на останалите съюзници превземат румънската столица Букурещ.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Сюлейман безумний сочи върха паки вика: "Търчете! Тамо са раите!"
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Медиите в БГ са необективни, купени, цензурирани.Потулена беше новината, че ръководството на ДПС в Кърджали е за махането от движението на агентите на ДС.Един от тези, които са на такава позиция е и кмета.Ахмед Доган беше категорично против тази позиция.От там тръгнаха проблемите и на кмета.Ако някой си мисли, че живее в правова държава, нека си помисли пак.Съдът е поръчков.Разделение на властите няма.Всичко е в едни определени ръце.А щом няма независими четири власти, за какво говорим?
19
14
 
5
 
! Отговори
икономист преди 11 години
Правителството да контролира турските кметове ежедневно. Да не се дават средства от бюджета и никакви субсидии на лица, говорещи на турско-латинска мешавица и виещи по джамиите. Като им се спре кранчето ще забравят и турските сериали и ще питат за църкви. Освен това трябва да се върне военната служба и армията да контролира смесените региони! Така правят и в Анадола с кюрдите! Само бой по канчето, иначе не разбират от толерантност!
18
9
 
6
 
! Отговори
турчин=примат преди 11 години
Каква Османска империя, какво развитие? Пълна порнография! След стъпването им в цивилизована България, османците се корумпират, лъжат и крадат данъците на султана, издевателстват над населението/особено по затънтените селища/, събират куп данъци: десятък, ушур, ресим, данък търкане на зъби и прочие. Дори насилственото потурчване са обвързали с данък - който приеме исляма му се намаляват данъците. Помаците са наследници на българи, насилвани с ятаган! И днес турците са същите задръстеняци!
17
1
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Ами обичай ромите...
16
13
 
15
 
! Отговори
Кирил преди 11 години
Ние българите се запазихме като народ точно благодарение на Толерантната политика на Османската Империя.
15
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледам протурската *** се е активизирала (типично под строй за нашите ширини) и цъка здраво минуси на всички антиосмански изказвания. Жалки сте.
14
14
 
6
 
! Отговори
Оногондур преди 11 години
Любо до 9 ,а ти данък "целуване на ръка" плащал ли си? Защото и такива данъци е имало в прехваланета от теб Османска империя.
13
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано лежи в турски зандан!
12
6
 
14
 
! Отговори
виц преди 11 години
Има ли човек на ахметиньо който да не е корумпиран?