Над 3 милиони лева източени от община Кърджали, твърди БСП

Общинските пари са отклонявани с неясни почистващи дейности
Обновена: 4 яну 2012 16:21 | 4 яну 2012 16:21, Мария Папазова
5
Над 3 милиони лева източени от община Кърджали, твърди БСП
Снимка: архив Булфото

3,2 милиона лева от такса смет са били източени от община Кърджали през последните две години. Това заяви на пресконференция депутатът от БСП Димчо Михалевски.

По плансметка общите разходи на фирмата по чистотата през тези две години били средногодишно по два милиона лева. Събираемостта от таксата "смет" била по 3,4 милиона за всяка година, а задълженията към фирмата - непроменливите 1,3 милиона.

През 2012  г. отново при разходи два милиона лева на фирмата пак се дължат 1,3 милиона лева, коментира Михалевски. Според него парите биват отклонявани за други неясни местни дейности.

Кметът на общината Хасан Азис отрече твърденията и обясни, че дължимите суми са не само към  фирмата по сметосъбирането и с нея не се изчерпват дейностите по управлението на отпадъците. Той уточни, че само за миналата година бюджетът на общината се е утежнил с 400 хиляди лева по Закона за опазване на околната среда.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
!!!!! преди 8 години
Ако са само 3мил. ще е добре !!!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадеца каза дръжте крадеца
3
0
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 8 години
Тази...благотворителна касичка,която и сега си...спечелиха доганчовци в Кърджали е...златна.Те са по тънките занаяти;вода,смет,екология,кметства.Дето са кметовете от ДПС,сигурно винаги се заделя...пайй и за Сокола;да кълве,че да лети на...високо.
2
3
 
13
 
! Отговори
! преди 8 години
E БСП кво реват, нали ДПС са техни хора!
1
0
 
10
 
! Отговори
мим преди 8 години
как са отклонявани за неясни дейности-ясни са,лява ръка десен джоб.