Стягат мерки срещу евентуални наводнения

През следващите дни се очаква усложнена метеорологична обстановка
Обновена: 16 май 2012 17:17 | 16 май 2012 16:50,
2
Стягат мерки срещу евентуални наводнения
Снимка: архив, Impact Press Group

Предприемат се превантивни мерки за действия при наводнения, съобщиха от пресцентъра на МВР. По данни на Министерството на околната среда и водите през следващите дни се очаква да се усложни метеорологичната обстановка в страната.

Според специалистите на 19-и и 20-и май е възможно в долното течение на река Марица да се формира „висока вълна”. Очаква се при Харманли повишението на нивата на реката да е под и около максималните нива, достигнати през февруари.

При Първомай и Свиленград прогнозата е, че нивата на реката ще останат под критичните, като вълната ще достигне своя максимум около обяд на 20 май. За река Тунджа не се прогнозират достигане на критични нива.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов е създадена координация между органите на изпълнителната и местната власти за действие при наводнения. Със заповед на главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев се предприемат превантивни действия в тази част на страната.

Въвежда се непрекъснато наблюдение на критичните места в и около населените места по долното течение на река Марица. Особено внимание ще бъде обърнато на състоянието на изградените диги и възможността за надграждането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: наводненияпревенция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
янко преди 11 години
Днес 17 май дигите в Любимец не са оправени . Ако има наводнения както казват че ще има голяма приливна вълна пак ще гледаме известни лица по телевизията
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПреС, праз, прис, - правописа ви е на световно ниво. Даже над световното