Автоматична защита спря 6 блок на АЕЦ Козлодуй

Няма промяна в радиационния фон в района на централата
Обновена: 28 май 2012 08:23 | 27 май 2012 17:57,
132
Автоматична защита спря 6 блок на АЕЦ Козлодуй
АЕЦ Козлодуй. Снимка: Bulphoto

В 19.52 часа на 26 май 1000-мегаватовият Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" бе изключен от електроенергийната система на страната. Това след автоматично сработване на една от защитите на турбогенератора (конвенционалната, неядрена част на блока), съобщиха от пресцентъра на централата.

Изключването на турбогенератора не е довело до задействане на аварийната защита на реактора. Няма промяна в състоянието на радиационната обстановка в района на атомната централа, подчертаха оттам.

За спирането на блока е уведомена Агенцията за ядрено регулиране, добавят от АЕЦ "Козлодуй".

Установени са причините, довели до спирането на блока. Благодарение на бързата и професионална реакция на екипа на АЕЦ "Козлодуй" технологичният проблем е отстранен, отбелязват от централата.

В момента се извършват предпускови операции и се очаква утре, 28 май, 6-ти блок да бъде включен в паралел с електроенергийната система на страната.

Мощността на 5-ти енергоблок на АЕЦ "Козлодуй", който бе включен в експлоатация на 24 май след годишен планов ремонт, се повишава в съответствие с графика на Електроенергийния системен оператор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато си играем на атомни централи, автоматични защити и радиационни обстановки, кога ли ще изядем бахура на мирния руски атом като украинците?
110
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 11 години
Причините са в коментарите на хората, а всички останали събития са в последствие от...... kozloduy-bg.info/?p=news&aid=7111
109
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
прете ги тези атомни чайници че ще ни затриете
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А вие подписахте ли се за референдум за това дали да има Белене?
107
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Установени са причините, довели до спирането на блока. Благодарение на бързата и професионална реакция на екипа на АЕЦ "Козлодуй" технологичният проблем е отстранен, отбелязват от централата." - КАТО В БСП, НЕЩО КАЗА ТРЯЯЯС И ЗАМИРИСА НА СЧУПЕН К`Р, САМО ЧЕ В БСП БЕШЕ АТРИБУЪТ НА ПЪРВАНОВ - А В АЕЦ-А НА ДЕЖУРНИЯ ОПЕРАТОР. КВО НЕ ПРАВЯТ ХАМСТЕРА И ТИЯ АБИТУРИЕНТКИ... АМАН БЯЯЯЯ???
106
2
 
8
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
Леко земетресенийце...няма жертви...вместо да се радваме пак ревем типично за нас...авария няма...ама ние пак ревем...дъждове по това време има всяка година...пак ревем ! Просто ни промиват тиквите само с такива новини това е
105
0
 
2
 
! Отговори
Калин преди 11 години
ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ .. РАЗБРАХМЕ ЗА АВАРИЯ .. ЧАК СЛЕД СЕДМИЦИ :).. а тези *** ми дрънкат .. помиярствата си ..за да приберат едни пари.
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цвъцко ли е писал статията, или плевела? Много думи и нищо не се разбира...
103
0
 
9
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
От статията въобще не разбрах, каква е била причината да се включи защитата, причините са установени, но не се съобщават
102
0
 
0
 
! Отговори
До Библейски времена преди 11 години
Коментара по-долу е за теб ***
101
0
 
0
 
! Отговори
Емил преди 11 години
Ще ти спра телевизията ***
100
4
 
17
 
! Отговори
Нина преди 11 години
Част от българите си мислят, че включвването на защита е равно на авария...отново ме разочаровате... Заприличвате на страна от Африка със сигурност-бедно и необразовано /глупаво/ население.
99
2
 
4
 
! Отговори
112 преди 11 години
Според компетентното мнение на Кашчей Безсмертний, можем да бъдем спокойни, нашите аварийни генератори предвидливо са поставени в таванските помещения на централата.
98
0
 
11
 
! Отговори
Тъп си Саше преди 11 години
Директора какво е виновен освен, че защитите на централата сработват.Няма ли по хубава новина от тази защитата работи
97
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България притежава атомна централа, но е бедна...алтернативата е: да си остане бедна, но без атомна централа !
96
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Ще съобщят с мегафони, също като при земетресение.
95
6
 
27
 
! Отговори
Никола Хаджиниколов преди 11 години
Вече си мисля, че почти всички сте ***! Как ще се уволнява директор за авариино спиране на ТГ ?!? Какво е виновен директора за дефект в сензор за вибрациите на оста на турбината, примерно? Като почнете да пишете такива глупости поне мислете малко!Половината пишат, че се крие информация, другата половина го обръщат на политически диспут... ГЕРБ това, БСП онова...Сигурно сега ще решите, че е аварирал заради земетресенията?!?
94
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много неясна статия. Питам се, защо чак сега съобщават, след като знаят всичко по случая и няма никакъв проблем. Очевидно е, че нещо са оплескали и са решили да не ни информират. За всякакви аварии в АЕЦ, аз многооо държа да излиза инфото на часа. Ако има изтичане след седмица ли ще ни кажат?
93
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ДИРЕКТОРА НА АЕЦ-а ЩЕШЕ ДА БЪДЕ УВОЛНЕН НА МИНУТАТА."Забравяш, другарю, че директора е герберче, нали наскоро го назначихме. Наши хора не се пипат.
92
14
 
6
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
дО 108НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ В Япония, БРАТ...НЯМАТ СИ ЦЕНТРАЛКА ВЕЧЕ, ГЛУПАЦИТЕ НАТИКАЛИ АВАРИЙНИТЕ ГЕНЕРАТОРИ В ПРИЗЕМНИТЕ ЕТАЖИ, НА БРЕГА НА МОРЕТО, В РАЙОН С ОПАСНОСТ ОТ ЦУНАМИ... НАВОДНЯВАТ СЕ ГЕРЕТОРИТЕ, ЗАХРАНВАЩИ ОХЛАЖДАЩИТЕ ПОМПИ И ... "***"...Така, че не ми давай Япония за пример, оцапаха се с екскременти, горкичките!Сори за главните букви. ама може да си късоглед... или глух....