Автоматична защита спря 6 блок на АЕЦ Козлодуй

Няма промяна в радиационния фон в района на централата
Обновена: 28 май 2012 08:23 | 27 май 2012 17:57,
132
Автоматична защита спря 6 блок на АЕЦ Козлодуй
АЕЦ Козлодуй. Снимка: Bulphoto

В 19.52 часа на 26 май 1000-мегаватовият Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" бе изключен от електроенергийната система на страната. Това след автоматично сработване на една от защитите на турбогенератора (конвенционалната, неядрена част на блока), съобщиха от пресцентъра на централата.

Изключването на турбогенератора не е довело до задействане на аварийната защита на реактора. Няма промяна в състоянието на радиационната обстановка в района на атомната централа, подчертаха оттам.

За спирането на блока е уведомена Агенцията за ядрено регулиране, добавят от АЕЦ "Козлодуй".

Установени са причините, довели до спирането на блока. Благодарение на бързата и професионална реакция на екипа на АЕЦ "Козлодуй" технологичният проблем е отстранен, отбелязват от централата.

В момента се извършват предпускови операции и се очаква утре, 28 май, 6-ти блок да бъде включен в паралел с електроенергийната система на страната.

Мощността на 5-ти енергоблок на АЕЦ "Козлодуй", който бе включен в експлоатация на 24 май след годишен планов ремонт, се повишава в съответствие с графика на Електроенергийния системен оператор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
21
 
! Отговори
До 31 преди 11 години
Виж сега, ако гръмне АЕЦ Козлодуй това би било прекрасно, защото от този свят ще си отидат капацитети като теб, ще си отида и аз и няма да бъда облъчван от ненормалници, знаещи всичко. Лошото е, че Козлодуй не може да гръмне и ще трябва да се мъча с хора като теб. Повярвай ми, работил съм там и за разлика от теб съм наясно с технологията. Разкажи ми за Ким, моля!
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
26, в Германия на покрива на всяка втора къща има слънчеви панели!
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българския селянин е уникално същество ... никога не съм срещал народ, които толкова да мрази себе си, ближните си и държавата си. Тези хора заслужават съдбата си.
28
0
 
14
 
! Отговори
Боби преди 11 години
А защо такова важно нещо го научаваме 23 час след като се е случило?! Рефлекса на отвиналата соц-ком епоха явно още е жив - да се казват нещата едва когато няма как иначе.
27
0
 
12
 
! Отговори
16 до 25 преди 11 години
Анджек де! Те и аз това казах - заболяване е!:) Между другото от къде се взема магнетизма от спряна централа? Бе ти да не си като ***, дето не прави разлика между киловатчас и киловат?:)))))))) Много пиете, бе хора!:))))))))
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
15, в Япония си затриха само около 1000 квадрани километра от територията, защото АЕЦ-а им беше на брега на морето и там радиацията бързо се разсейва! Какво обаче би станало ако гръмне АЕЦ Козлодуй! По цялото течение на река дунав и с подводните течения по Черно Море 50% от територията на България ще се зарази с радиация!!!Да не дава Бог червените кратуни един ден да усетят последствията от безумията си!
25
1
 
17
 
! Отговори
АЕЦ преди 11 години
Това срещу което трябва да протестираме не е Козлодуй или Белене, а мафиотските електроразпределителни дружества, които ни смазват всеки месец! Те са истинската бомба за нашата нация, по-опасна дори и от атомната!
24
3
 
19
 
! Отговори
България преди 11 години
И в крайна сметка аз съм за АЕЦ, при правилната експлоатация и квалифициран персонал, при днешните технологии, шансът за авария от мащаб Чернобил е малък, естествено не трябва да ядосваме и майката Природа, но и във Фукушима се видя, че човешкия фактор (глупостта, нехайството) имат основна роля за пораженията! АЕЦ при правилно и сериозно отношение от страна на хората е най-безопасната, чиста и евтина енергия за нашата държава!
23
5
 
4
 
! Отговори
енергетик преди 11 години
да гърми бе , и без това сте обречени на глад и мизерия
22
1
 
8
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Изобщо не се занимавай с кухи ***, като тоя дето написал 22 гигавата!!! То може да ти напише и ТЕРАВАТА, ама надали знае колко е един ват... Поздрави на празноглавците, дето му гласували с ПЛЮСЧЕ. То не пречи да се правиш на експерт в анонимен форум, ама като те "гепят" става смешно. Иначе за немецко- 52% от цялостното потребление на ел. енергия е от АЕЦ и ТЕЦ, останалото от възобновяеми природни източници. Така разправяха по чешката телевизия- те си знаят съседите!
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 22За да е вярно твърдението ти Германия би трябвало да имат около 315 000 000 квадратни метра фотоволтаици.:) Малко множко ми се вижда, а и доста скъпо.:) Кажи ми за Кардашиян, бе пич! Стига си ми преразказвал неща, които си чул, че някой е чел.:))))))))))))
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
българите едно кисело мляко не могат да произведат ,правят го от палмово масло ,вие искате атомна енергия да произвеждат ама че сте и вие ха ха ха
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
19, осъзнаваш ли какво означава 50% от нуждите на електричество в Германия да се осигури само от фотоволтаици! Хората вече реално минават към ВЕИ, но ние още си строим атомни бомби!
18
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Енергията, генерирана от соларни панели в Германия през петък и събота е достигнала рекордно ниво от 22 гигаватчаса, равна на тази, произвеждана от 20 атомни електроцентрали при пълна мощност, съобщи агенция Reuters, позовавайки се на Института по възобновяема енергия. Според Норберт Алнох, директор на института, произведеното електричество е било достатъчно да покрие 50% от нуждите на страната в средата на деня.
17
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дежурният е заспал на пост ! бай ганевска работа !
16
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
почна се ,това е началото на края на Кенефия !
15
5
 
13
 
! Отговори
14 до 17 преди 11 години
Виж сега, убеден съм, че никъде не си срещнал , че е произведена 22 Гигавата електроенергия, защото това е идиотско твърдение. Може да си срещнал, че са произведени 22 ГигаватЧАСА електроенергия, ама това е нещо друго и не е ясно за колко месеца или години са ги произвели. Голям карашик ти е в главата с понятията . Бе дай да ми говориш за Кардашиян, а? Без друго не разбираш какво ти казвам?!?!?!
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14, Днес.бг трият линковете, но потърси в Гугъл: Германия произведе рекордно ниво електричество от слънчева енергия
13
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"РАДИАЦИЯТА В ЧЕРНОБИЛ ,ДЕЙСТВА СТРАШНО НА ЗЕМНАТА ГРАВИТАЦИЯ И ПРАВИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ!!!"О, боже!:)))))))) Как да не се гордееш, че си българин, а? Нас трябва да ни избият, че да не заразим нормалните хора.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те и във Фукушима първоначално успокояваха и накрая какво стана! В 40 километров радиус около АЕЦ-а вероятно няма да могат да живеят хора следващите 200-250 години....Реално изтриха от картата на Япония над 1000 квадратни километра площ!