Дянков развива културния туризъм в Царево

10-15 археологически обекти ще са готови до следващото лято
Обновена: 2 юни 2012 15:00 | 2 юни 2012 15:00,
60
Дянков развива културния туризъм в Царево
Снимка:БТА
Надяваме се следващото лято по Южното Черноморие да има 10-15 археологически обекта, които да посрещат туристите, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков при посещението с в Царево.
 
Той е на обиколка по Южното Черноморие заедно с директора на Националния исторически музей Божидар Димитров. В  района започват активни археологически разкопки за разкриването на древни обекти. Държавата е отпуснала субсидия от 700 хил. лв. за започването на проучванията.
 
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков дари икона на Цар Борис Михаил на най-старата църква в Царево "Успение Богородично". Той обясни, че с разкриването на новите обекти идеята е община Царево да се превърне в дестинация за културен туризъм.
 
Тук се съчетава най-добре присъствието на море и планина, заяви кметът на Царево Георги Лапчев. Странджа е уникална, мистична и все още неоткрита, добави той.
 
По този повод общината организира пленер, на който изявени художници и артисти вписват в платната си духовната енергия на нестинарството и необятната мощ на морето. Техните творби ще бъдат дарени и изложени в арт галерията на новия музей в Царево.
 
Всичко това съвпада с автентичния ритуал нестинарство - единствено запазен до днес в странджанското село Българи. Обичаят се изпълнява на 3 юни - денят на Св.Св.Константин и Елена, от 2009 г. е включен в представителния списък на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече съм фен на НОВА. След толкова *** коментари единствено ОХРАНИТЕЛ каза нещо смислено и градивно. Другите само плюят като за последно.
53
2
 
2
 
! Отговори
гица преди 11 години
Гледам, че герберите ги няма в коментарите.При толкова *** червен *** как да ги има?
52
1
 
0
 
! Отговори
Jew slayer преди 11 години
Дянков , идвам за жена ти :D
51
2
 
5
 
! Отговори
Гладен селянин преди 11 години
Предизборната какафония /отдавна / започна !Тоя *** оправи заплатите и пенсиите и сега тръгна/по заповед на Борисов / , да оправя насрания имидж на ГЕРБ и Бойко ! Баламурниците са готови да им дадат втори мандат/за далавераджиите става въпрос /.
50
3
 
7
 
! Отговори
Вампир Божидянков преди 11 години
Строим магистрали и археология, а другото си го "нацонализираме", както намерим за добре. Нали за добавена стойност все реве Росен Плевнелиев ? ;-) Сега от замъка на граф Дракула всички негови почитатели от целия свят ( и от съседните нам галактики) ще дойдат да похарчат някой евро и в Созопол да видят братовчед му Божидар Дянков. изтъкнат вампир от не толкова далечното минало. Твърди се че даже по едно време бил вампир без портфейл ...
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков развива културния туризъм в ЦаревоТоя гербаджийски *** да продължава да се развива ***.И понеже народа е цъфнал и вързал финансово отвсякъде ,на дянков не му остана друго освен да се прави на църковен разбирач.
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАДЯВАМ СЕ СЛЕДВАЩОТО ЛЯТО ,ТОЗ ДА Е ТАМ ОТ КЪДЕТО Е ИЗЛЯЗЪЛ! НАДЯВАМ СЕ ХОРАТА ДА НЕ ЗАБРАВЯТ , ЧЕ Е БИЛ ТУКА!!! НАДЯВАМ СЕ НЯКОЙ ДА МУ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ,ЗА ТОВА,КОЕТО ПРИЧИНИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА ! НАДЯВАМ СЕ И АЗ ДА ЗАВЕДА ДЕЦАТА СИ НА ЧЕРНОМОРИЕТО ! НАДЯВАМ СЕ ДА МИ СЕ СБЪДНАТ НАДЕЖДИТЕ!!! P.P. НИКОЙ ПЪК НЕ НАПИСА КОЛКО ПУШАЧИ УЛОВИ ТОПИНСПЕКТОРЪТ ДЯНКОВ!
47
2
 
4
 
! Отговори
божидар дракулов преди 11 години
култура,култура пък се ядем *** ,кък става тъй
46
2
 
10
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Какъв е този чаршаф на врата ти бе Дянков ,ти от масата ли си станал не беше нужно да хукваш с лигавника на работа.
45
2
 
6
 
! Отговори
Стефан Мутрата преди 11 години
"Дянков развива културния туризъм в Царево "Браво, Дянке. И ти си един от нас. Истински културист. Ама нещо си захърбавел напоследък. Звънни на баце си Стефчо да ти покаже некой и друг трик и да те светне за новите "добавки"
44
2
 
3
 
! Отговори
Uuuuu преди 11 години
ГЕРБондетааааааааааааа.
43
1
 
0
 
! Отговори
mode преди 11 години
много яка вратовръзка и десЕн---виждам по-долу, че бесепари са забелязали, че всички от герб са корифеи, но са пропуснали и модни корифеи ;)
42
2
 
1
 
! Отговори
коко преди 11 години
аааа там ли е избрал тоя пингвин да си построи хотелче.същото стори и М.Велчев на друго място
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да се върнат комунистите на власт! Да ви видя тогава как ще виете от болка! Много бързо забравихте какво беше при тях.
40
2
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
Проблема на България е същия проблем пред който е изправен цял свят:-Америка и корпорациите, банките и монополите които тя роди и храни за наша сметка......не Русия, не ***, не турците.
39
1
 
15
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
*** са ни държавата! Проблама не са ни турците! Те са работливи, уважителни и толерантни! Проблема на България в момента са ***, които уж трябва да интегрираме според ЕС. Какво да им интегрираме, не маго да разбера, че те са най - облагодетелствани в тази държава! Да вземат те да ни интегрират! Ние няма да се дърпаме...искам да съм *** в България...нищо да не уча, нищо да не работя, нищо да не плащам, нищо де не ме интересува, да се плодя повече от ***...и държавата да ме гледа, като писано яйце!!!
38
2
 
5
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Голям кеф...влизаш в новина, която засяга ГЕРБ...и основно гербери ви цъкат минуси, ако не им изнася...и пишат...пишат...Влизаш в новина за опозицията...и основно опозицията коментира...и цъка, цъка минуси...а тези дето пишат срещу едните и срещу другите и търсят алтернативата, те са незабележими...е толкова ли пък да е *** българския народ??? Или и едните, и другите плащат наистина на щатни писачи тук?
37
4
 
11
 
! Отговори
истината преди 11 години
Дянков /БОЙКО/ не развива археология, а просто прави път за шопите да могат да си ходят до хасиендите на синеморец , лозенец , резово ...
36
5
 
2
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Появи се вчера НОВА България - Народно Обединение за Възраждане и Алтернатвна България!!! Това е истина, ще видите...народа трябва да управлява, това е истинската демокрация, защото НАРОДА е СУВЕРЕНА...следете сайтовете, фейсбук и новините! И няма лидер! Това е обединение за сега от 30 будни, родолюбиви и можещи българи от цялата страна, които искат истинско добруване за НАРОД И ДЪРЖАВА... за БЪЛГАРИЯ става въпрос...Всеки може да се присъедини.
35
7
 
3
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Появи се вчера НОВА България - Народно Обединение за Възраждане и Алтернатвна България!!! Това е истина, ще видите...народа трябва да управлява, това е истинската демокрация...следете сайтовете, фейсбук и новините!