Падна безпилотният самолет, който оглеждаше гърмящия цех

Отлита втори, по-малък, съобщи зам.-министърът на отбраната
Обновена: 6 юни 2012 15:13 | 6 юни 2012 14:02,
318
Падна безпилотният самолет, който оглеждаше гърмящия цех
Отделните взривове продължават. Снимка: Impact press group

Безпилотният самолет, който е трябвало да заснеме опасния район около складовете за утилизация край "Петълочката", които гръмнаха вчера, е паднал заради силния вятър, обяви министърът на отбраната Аню Ангелов.

В момента две бронирани машини “Пустинна котка“ разузнават района и търсят падналата летателна машина, за да вземат записа.

Още по темата

Зам.-министърът на отбраната Валентин Радев пък заяви, че втори по-малък безпилотен самолет  ще отлети за района на взривовете, за да направи оглед.

Продължава и издирването на трима от работниците, които са били в цех №1, където е станал взривът. В момента на инцидента там е имало петима души, но двама от тях са били на терасата и са успели да се измъкнат.

Министърът на отбраната допълни, че вчера при разгара на взивовете екип от петима души е влязъл в опасния периметър с риск за живота си, за да измъкне двама души. Единият от тях е настанен в болница, а другият е бил в шоково състояние, но вече е добре.

Ангелов потвърди информацията, че в района на цеха е намерен мобилен телефон. Това е нарушение на правилата за безопасност, защото на места, където се извършва утилизация на бойна техника, не може да се внасят GSM устройства.

Силата на взрива е бил 10 тона тротил. Не е ясно какво количество боеприпаси е имало в складовете все още. Ангелов обаче заяви, че там са се съхранявали не само арсенал за утилизация, но и за продажба.

По думите на министъра вината за инцидента е на собственика на фирмата “Берета Трейдинг“. Ангелов изрази възмущението си, че този човек все още не е отишъл на мястото на взривовете.

По негови думи единичните взривове в района продължават. Ангелов уточни, че 24 часа след последния взрив ще може да влезе група, която да огледа района. Министърът беше категоричен, че няма опасност за населението.

Голямата част от хората, които живеят в района, вече са се завърнали по домовете си. Все още не се обсъждало как ще бъдат обезщетени те. По думите на Ангелов ще бъде предявен иск към “Берета Трейдинг“ за покриване на щетите и разходите по овладяване на ситуацията.

Министърът допълни, че ще има изменения в Закона за боеприпасите и взривните вещества. Те ще позволят снарядите да бъдат обезвреждани в чужбина, където има по-модерна техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
6
 
5
 
! Отговори
хиена преди 11 години
чудя се на хората,които си изливат тук простотията...
198
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега като гръмна и от всичко остана една дупка вече не може да се каже колко е изнесено, откраднато, препродадено.Бум...
197
0
 
19
 
! Отговори
гоо преди 11 години
ние сме пълно посмешище,това е истината
196
3
 
8
 
! Отговори
do 225 преди 11 години
q samo mi obqsni razlikata mejdy komynisti i gerberi...aaa setih se ednite sa sinove na purvite..
195
2
 
4
 
! Отговори
Sony преди 11 години
E taka e kato se kupuvat boklucite na Amerika i Nato na solena cena,kakvito vertoletite takiva sa i tezi mashinki normalno e .Vajnoto e da sme Natovci ;)))
194
2
 
29
 
! Отговори
ужас преди 11 години
ба.ти и армията.1/3 жени,влезли да си чешат катеруните,другата 1/3-та в предпенсионна възраст,самолетчета които падат от вятъра,"велики министри" режат най добрите ни ракети,другия дава десетки милиони за армейски бунгала!!!ужас.за 22-3 години разрушиха една от най важните вековни институции в държавата.утре макетата ако решат,че е време да си върнат земите по които е минал баща им ал.македонски,ще ни превземат за 2 дена с танковете,които им подарихме.кановете сигурно се обръщат в гробовете си.
193
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хаха 240 има смисъл в това което казваш не бях се сетила
192
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбрах, котките рошави ли са, или са бръснати?
191
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ми се струва че истинският собственик на комплекса е някой си Ботьо Ботев ?
190
2
 
16
 
! Отговори
Дигитал_Ан преди 11 години
Освен джи ес ема Аню е намерил и два електронни часовника в близост до взривовете.Така че,причините вече се изяснават.
189
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пише се Обида, не Убида. Учи се до 3-ти клас!Без външно оценяване.
188
3
 
4
 
! Отговори
На 216 преди 11 години
Не си Господ, че "да ми даваш право на мнение".Животът ми е преминал по времето на "тоталитаризма".Такива "куки", правещи внушения , са известни.За твое съжаление , не съм награмотната карикатура, която искаш да направиш от мен.
187
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо не може да се внася GSM в оръжеен завод ??
186
2
 
2
 
! Отговори
до 229 преди 11 години
Хъм, вероятно аз греша с предишният си отговор ... или ти си адресирал погрешно до мен убидите си! Аз не съм вярваш и в този сайт НИКОГА НИКОГО не съм убеждавал в нищо. А за пръскането - позволи ми да бъда АГНОСТИК !!!Ако съм сгрешил с предходният си отговор - извинявай! Ако грешката е твоя ... все тая ;)
185
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да някои искат да са слепци, други си ги отглеждат...
184
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То в тази страна всичко пада, тресе се, гърми и руши.То е от грамотност и добро стопанисване.
183
2
 
6
 
! Отговори
томас преди 11 години
229Слепци винаги е имало
182
1
 
3
 
! Отговори
До 190 преди 11 години
Това , което пратих на 216, защото си един и същ.Джордано Бруно е този, който е бил изгорен на клада, защото не е приемал това, което му е налагала църквата, защото е бил учен. Далеч съм от мисълта, че съм Бруно, но ти също не си. Защото това е световен проблем.Не обиждай, обиждат слабите. Те са тези, които се бият и ровят зад гърба на хората.
181
1
 
20
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Хаха, ***. Военните ни не стават за абсолютно нищо. Смях, пълен. Някой може ли да ми обясни как от два телефона е гръмнала утилизация?
180
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербавите комунисти отново демонстрират несъстоятелност в мозъка!