Падна безпилотният самолет, който оглеждаше гърмящия цех

Отлита втори, по-малък, съобщи зам.-министърът на отбраната
Обновена: 6 юни 2012 15:13 | 6 юни 2012 14:02,
318
Падна безпилотният самолет, който оглеждаше гърмящия цех
Отделните взривове продължават. Снимка: Impact press group

Безпилотният самолет, който е трябвало да заснеме опасния район около складовете за утилизация край "Петълочката", които гръмнаха вчера, е паднал заради силния вятър, обяви министърът на отбраната Аню Ангелов.

В момента две бронирани машини “Пустинна котка“ разузнават района и търсят падналата летателна машина, за да вземат записа.

Още по темата

Зам.-министърът на отбраната Валентин Радев пък заяви, че втори по-малък безпилотен самолет  ще отлети за района на взривовете, за да направи оглед.

Продължава и издирването на трима от работниците, които са били в цех №1, където е станал взривът. В момента на инцидента там е имало петима души, но двама от тях са били на терасата и са успели да се измъкнат.

Министърът на отбраната допълни, че вчера при разгара на взивовете екип от петима души е влязъл в опасния периметър с риск за живота си, за да измъкне двама души. Единият от тях е настанен в болница, а другият е бил в шоково състояние, но вече е добре.

Ангелов потвърди информацията, че в района на цеха е намерен мобилен телефон. Това е нарушение на правилата за безопасност, защото на места, където се извършва утилизация на бойна техника, не може да се внасят GSM устройства.

Силата на взрива е бил 10 тона тротил. Не е ясно какво количество боеприпаси е имало в складовете все още. Ангелов обаче заяви, че там са се съхранявали не само арсенал за утилизация, но и за продажба.

По думите на министъра вината за инцидента е на собственика на фирмата “Берета Трейдинг“. Ангелов изрази възмущението си, че този човек все още не е отишъл на мястото на взривовете.

По негови думи единичните взривове в района продължават. Ангелов уточни, че 24 часа след последния взрив ще може да влезе група, която да огледа района. Министърът беше категоричен, че няма опасност за населението.

Голямата част от хората, които живеят в района, вече са се завърнали по домовете си. Все още не се обсъждало как ще бъдат обезщетени те. По думите на Ангелов ще бъде предявен иск към “Берета Трейдинг“ за покриване на щетите и разходите по овладяване на ситуацията.

Министърът допълни, че ще има изменения в Закона за боеприпасите и взривните вещества. Те ще позволят снарядите да бъдат обезвреждани в чужбина, където има по-модерна техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хора много се смях, но там сигурно има умрели или ранени хора никой не пише за тях и не се прави нищо
178
16
 
3
 
! Отговори
,йъфъф преди 11 години
*** търсят и най дребния повод.родило се теле с 6 крака.виновни са герб.вали от седмици.пак виновни герб.долу позорните комунисти.
177
5
 
1
 
! Отговори
самет преди 11 години
ее кой знае какво е станало като паднал малък безпилотен самолет направена в фабрика за играчки,та вдигат толкова голям шум
176
12
 
5
 
! Отговори
kuu преди 11 години
БСП-БАШ САТРАПИТЕ НА БЪЛГАРИЯ
175
6
 
2
 
! Отговори
На 211 преди 11 години
Ти какво, надяваш се да се възбуждат от миризмата на пръднята ти, която произвеждаш цял ден на работното си място ли?Или от мръсните ти чорапи?
174
6
 
8
 
! Отговори
до 215 преди 11 години
Стига с тая Библия бе, баси поредното зомби! Какво схвана ти, питам? Май си си останал на нивото на информацията отпреди 2000 години! хахаха
173
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
евала му правя на христос,че от водата е направил вино, ами ако е знаел за марихуаната
172
1
 
5
 
! Отговори
вчера и днес.бг преди 11 години
Самолета падна вчера. Няма ли нищо ново по случая?
171
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещастници! Дано не са убили още някой като се правят на спасители! Некадърници гербави!
170
3
 
4
 
! Отговори
до 190 преди 11 години
Смея се и продължавам. Веселяци всякакви има наоколо. И ти си в кюпа явно. Ходи да те пръскат и не се грижи за мен. Скрий си главицата да не те опръскат и с друго вредно нещо и си живей с твоите заблуди! Аз с моята простота ти давам право на мнение без да те квалифицирам! Явно умните са агресивни в пожеланията си. Бъди УМЕН, ЗДРАВ и ЩАСТЛИВ !!!
169
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има хора, които мислят самостоятелно. Вие не ходите ли на Великден да пиете бира до храма, да ви видят, че сте модерни демократи?Какво знаете от Библията-чели ли сте я? Знаете ли , че тя не е комикс и се чете няколко пъти, за да схванеш само някои неща?Еленко не е повод да се коментират подигравателно разни изказвания.Има и по-зрели хора от времето, когато Еленко е бил с памперс като вие сега.Светът знае за това, което се прави над страната му.
168
1
 
7
 
! Отговори
Пеньо преди 11 години
лета с колата
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова много озверяли бълващи помия хора на едно място по Бог жалко е какво е падението им но който иска ще чуе. Който иска ще прочете и учените ще чуе и историците.
166
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаше статия в днес.бг наскоро, че жените се възбуждали от мъже, които миришат на барут ...:))
165
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нащти комунисти капиталисти прокламират че религията е за да управляват хората полесно а те в същото време използват властта за облагодетелстване материално плащат на медите народ бес вяра е обречен на мизерия
164
7
 
6
 
! Отговори
Моника Йосифова преди 11 години
Само БСП!
163
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ей кьорав къде видя 211
162
8
 
2
 
! Отговори
до 211 преди 11 години
великите учени са доказали че и Буда е истина, и Мохамед е съществувал :) Промитттттттттттттттт
161
1
 
0
 
! Отговори
хитър петър преди 11 години
Пинокио лъже през цялото време, Аладин е царят на крадците, ... дявола си няма работа и затова се появяват сектанти и безверници!
160
2
 
10
 
! Отговори
Смехххххххх преди 11 години
Само в този форум има мат'рял за 10 тома книги в областта на психичните разстройства :)