Падна безпилотният самолет, който оглеждаше гърмящия цех

Отлита втори, по-малък, съобщи зам.-министърът на отбраната
Обновена: 6 юни 2012 15:13 | 6 юни 2012 14:02,
318
Падна безпилотният самолет, който оглеждаше гърмящия цех
Отделните взривове продължават. Снимка: Impact press group

Безпилотният самолет, който е трябвало да заснеме опасния район около складовете за утилизация край "Петълочката", които гръмнаха вчера, е паднал заради силния вятър, обяви министърът на отбраната Аню Ангелов.

В момента две бронирани машини “Пустинна котка“ разузнават района и търсят падналата летателна машина, за да вземат записа.

Още по темата

Зам.-министърът на отбраната Валентин Радев пък заяви, че втори по-малък безпилотен самолет  ще отлети за района на взривовете, за да направи оглед.

Продължава и издирването на трима от работниците, които са били в цех №1, където е станал взривът. В момента на инцидента там е имало петима души, но двама от тях са били на терасата и са успели да се измъкнат.

Министърът на отбраната допълни, че вчера при разгара на взивовете екип от петима души е влязъл в опасния периметър с риск за живота си, за да измъкне двама души. Единият от тях е настанен в болница, а другият е бил в шоково състояние, но вече е добре.

Ангелов потвърди информацията, че в района на цеха е намерен мобилен телефон. Това е нарушение на правилата за безопасност, защото на места, където се извършва утилизация на бойна техника, не може да се внасят GSM устройства.

Силата на взрива е бил 10 тона тротил. Не е ясно какво количество боеприпаси е имало в складовете все още. Ангелов обаче заяви, че там са се съхранявали не само арсенал за утилизация, но и за продажба.

По думите на министъра вината за инцидента е на собственика на фирмата “Берета Трейдинг“. Ангелов изрази възмущението си, че този човек все още не е отишъл на мястото на взривовете.

По негови думи единичните взривове в района продължават. Ангелов уточни, че 24 часа след последния взрив ще може да влезе група, която да огледа района. Министърът беше категоричен, че няма опасност за населението.

Голямата част от хората, които живеят в района, вече са се завърнали по домовете си. Все още не се обсъждало как ще бъдат обезщетени те. По думите на Ангелов ще бъде предявен иск към “Берета Трейдинг“ за покриване на щетите и разходите по овладяване на ситуацията.

Министърът допълни, че ще има изменения в Закона за боеприпасите и взривните вещества. Те ще позволят снарядите да бъдат обезвреждани в чужбина, където има по-модерна техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
"пустинна котка" хе хе...да гледат и да не гледат със самолетчета играчки..още поне седмица Сливналии ще наблюдават фоерверки ден и нощ...а тия 3 мата вече е под въпрос дали са живи уви..няма как да са предизвикани взривове и да не е имало човек на близо..дано греша и да са живи хорицата..но едва ли -:(((((
158
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обезопасиха ги боеприпасите по бързата процедура.
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МБуахахаа. Нема такава държава
156
1
 
6
 
! Отговори
Голата маха преди 11 години
ЕХОООО, МОМЧЕТА НЕ СЕ КАРАЙТЕ, ЕЛАТЕ ДА ИГРАЕМ... (вика, застанала на високо в далечината и маха енергично с ръце, в които стиска бельото си)
155
1
 
7
 
! Отговори
БЕЛЧО преди 11 години
до Радиационния Пич, как да им уври главата, като е празна! Пък и защо да има пари и ток в БЪЛГАРИЯ, като може да внасят и те да си гушат!!! АЗ ВЕЧЕ СЕ ПОДПИСАХ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ПО ТОЗИ ВЪПРОС! ама прави ли ти впечатление, че никоя медия не взема отношение по вапроса?
154
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Простото момче, което се смее на химическите следи, се надявам да се смее още по-тъпо, когато разбере за какво става дума. На море, след"непосилния си ежедневен труд", за да "почива", ще се смее, дано да не се озъби само.Пожелавам му да усети как не може да се диша и как го сърби всяка открита част на тялото му.Глупостта ходи по хората. Очевидните неща, са очевидни.Под нивото ми е да убеждавам хора от "новото" поколение-"изучено, културно, възпитано, перспективно и най-вече-СВОБОДНО"!
153
1
 
7
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 11 години
Хайде по стаите, че ще минавам на визитация, а и хапчетата не сте пили !
152
3
 
7
 
! Отговори
факт преди 11 години
Всичко до което се докосне ГЕРБератска ръка се скапва...И Козлодуй ли трябва да грумне,та мат*риало да разбере най-сетне че от ГЕРБераст и *** за зеле не става.ГЕРБерастите освен да крадът,да се хвалят и да лъжат друго не могат.ФАКТ.
151
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Министърът допълни, че ще има изменения в Закона за..."абе що все така става у нас ? първо стане някой голям сакатлък, после почват да нанасят поправки по законите... няма ли някой път да се напишат читави закони, дето да предвиждат досттаъчно добре множество варианти и да не се налага ей така на праче, и то след като стане белята, да се поправят ?
150
3
 
3
 
! Отговори
Градинар преди 11 години
И аз пръскам моравата на Господаря, че иначе няма да има храна и подслон.
149
1
 
1
 
! Отговори
МРЪСЕН КОМУНИСТ преди 11 години
Да се готви следващия склад . . . До сега гръмнаха 6 ... не се писа за всички обаче .... Тъжно ми е да пиша такива глупости, ама то какво да очакваме друго ?
148
3
 
1
 
! Отговори
До 182 преди 11 години
Не ми плащат, а са ми обещали, че когато дойдат марсианците няма да ме зомбират :) :) :) Даже, ако пиша упорито и ги защитавам в Интернет, ще ме качат на летяща чиния за едно кръгче :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тацид, Йосиф Флавий, Светоний, Плиний?? Къде точно са писали, м? Дай източник, щото пак наизуст почна да говориш! Аа, и с откровения ХХ.ХХ... хахаха
146
0
 
5
 
! Отговори
Mуню преди 11 години
Чета,чета и не мога да разбера, каква е тази утилизация и за къв я складират. В същото време там имало и взривни вещества... Туй утилизация да не е някакъв нов вид оръжие?
145
2
 
1
 
! Отговори
до 175 преди 11 години
Колко ти плащат? Кажи да намажем и ние ;-)
144
4
 
2
 
! Отговори
МРЪСЕН КОМУНИСТ преди 11 години
Световния комунизъм падна, не за да го избираме отонво, а за да го погребем. Не ми давайте за пример СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА.Те никога не са били комунисти и не са идвали на власт след бунтове, метежи, убийства, палежи, източване на банки и купонни кризи.
143
3
 
3
 
! Отговори
Лъжат ни ! преди 11 години
Не само пръскат, а дори пръцкат :)
142
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тройната коалиция е виновна.. сега пускат пустинни котки, и те се губят, и пускат аню ангелов като бобър да търси тях
141
2
 
7
 
! Отговори
Пръскат яко :) :) :) преди 11 години
Теорията за конспирацията с химическите самолетни следи е популярна в България.[20] Сред основните й популяризатори е писателят Еленко Ангелов, коментирал кемтрейлс в редица свои участия в телевизионното предаване На кафе по Нова телевизия през 2010 и 2011 г.[21] Въз основа на популярността на теорията в социалната мрежа Фейсбук през 2011 г. предаването Хрътките по телевизия Би Ти Ви прави няколко репортажа по темата, включително журналистическо разследване.[20][22][23] В рамките на разследването поддръжниците на теорията посочват място в София, от което желаят да бъде взета и изследвана проба от почвата за наличие на токсични химикали и в частност тежки метали. Пробата е предоставена за изследване в Института по почвовъдство Пушкаров. Резултатите са отрицателни.[23][24]
140
0
 
16
 
! Отговори
Radiacionen_tip преди 11 години
Първият тежал 8 кг и го свалил вятъра. Изпратили втори, който е по лек от първия! Умници! После се чудим, защо не искат да има АЕЦ Белене. Те за един безмоторен не им увира главата- какво остава за такава сериозност като АЕЦ! вместо да произвеждаме, ползваме и продаваме- ще купуваме!? Ток по тялото да ви раздруса, белким се осеферите...