Димитровград отсече: Да живее другарят Димитров!

Издигат отново паметника на комунистическия вожд в центъра на града
28 юни 2012 16:40, Красимир Ангелов
296
Димитровград отсече: Да живее другарят Димитров!
Паметникът на Георги Димитров бе свален през 1992 година. Снимка: БТА

Огромният 40-метров бронзов паметник на комунистическия вожд Георги Димитров ще бъде издигнат отново в центъра на Димитровград, реши на редовното си заседание местният общински съвет.

С 24 гласа "за", един "против" и 5 "въздържал се" местните старейшини решиха огромният монумент да бъде издигнат отново, след като бе свален през 1992 година.

Още по темата

Необходимите средства за възстановяването му ще бъдат заложени в общинския бюджет за първото полугодие на 2013 година, а за дейностите по ремонта ще отговаря кметът на града.

След като бе свален през 1992 година, сега паметникът се намира захвърлен в разсадника в парк "Марица".

Предложение за възстановяването на паметника имаше и през 2007 година, но тогава общинският съвет го отхвърли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
9
 
3
 
! Отговори
поправка преди 11 години
Тия от Димитровград пияни ли са решили това? Да възвърнеш паметника на тоя вмирисан алкохолик и близач на меките части на Сталин, трябва да си на доста ракини!!! ДС - агентите го погребаха и му разбиха мавзолея, щото се направиха на "десни варвари" и защото личността му е исторически, абсолютно безлична след култа. За вредите, които е нанесъл на България е изписано доста в предходните коментари. Нищо положително няма в това комунистическо пиянде-терорист. Сталин дори се е отказал от тая дрипа.
164
6
 
9
 
! Отговори
Минало незабравимо преди 11 години
Браво на Димитровград. Би било хубаво да успеят да го възстановят до 2 юли, датата на която е починал другаря Димитров, за да отидем да поднесем по едно цвете.По една българска червена роза да поднесем.
163
9
 
9
 
! Отговори
Калин преди 11 години
ДИМИТРОВ СИ Е НАЦИОНАЛЕН ПОЗОР!! МАЛКО ХОРА ЗНАЯТ ..А ОСТАНАЛИТЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ .. ЩО ЗА ТИП Е ТОЯ - А ПСЕТАТА МУ ИЗДИГАТ ПАМЕТНИЦИ! ПАМЕТНИК НА . .ПОМИЯРЩИНАТА .. НА *** САМО ЕДИН ДИМИТРОВ И ЛИПСВА ДА ДОБИЕ ПЪЛЕН ОБЛИК
162
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Драги ми ***...особено написалия тази статия...обръщението е такова, защото някой *** е поискал да се направи на интересен и написал нещо, без да мисли....Май е завършил нещо от типа на едновремешните рабфакове...Имаш ли представа драги ми неграмотнико колко е...40 м. височина...Та съвета...до който бе паметника е 15 етажа и е висок 45 метра....Мисли момче...мисли преди да пишеш глупости!!!!!!!!!!!!!
161
2
 
4
 
! Отговори
Крис преди 11 години
Всеки човек си има пороци... Нима половината български писатели и поети не са били женкари и алкохолици?! Нима Иван Вазов, не е бил любител на младата женска плът?! Това правили ги предатели, правили ги антибългари , отнема ли таланта им , прави ли ги по-малко писатели?! Всеки от нас има пороци, но това правили ни по-малко българи, по-малко хора? Аз, ти , той , ние сме пълни с пороци, но историята ще ни запомни ли с нещо?! Речата на Димитров, показва родолюбие, не родоотстъпничесатво!
160
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия от Димитровград на пияни ли са решили това? Да възвърнеш паметника на тоя вмирисан алкохолик и близач на меките части на Сталин, трябва да си на доста ракини!!! ДС - агентите го погребаха и му разбиха мавзолея, щото се направиха на "десни варвари" и защото личността му е исторически абсолютно безлична след култа. За вредите, които е нанесъл на България е изписано доста в предходните коментари. Нищо положително няма в този комунистически пиян терорист. Сталин дори се е отказал от него.
159
5
 
4
 
! Отговори
Крис преди 11 години
своята история, само ние правим всичко възможно да останем народ без история, какво очакваме, да дойде новия Паисий и да ни просветли ли ?! Всички, които се изкарвате антикомунисти ставате жалки, ама наистина много жалки, защото хората тук ви изкарваме факти, факти и факти, а вие си говорите едно и също като стара грамофонна плоча, и обвинявате, че ние , германците, сърбите, руснаците и украинците сме промити мозъци. Но промитият мозък е този, който няма мнение, а повтаря едно и също ...
158
7
 
11
 
! Отговори
Героят от Лайпциг преди 11 години
Цитат от заключителната речДимитров: Аз се отнасям сериозно към съда и не мога да оставя без възражение всичко което се каза тук . Мен ме обиждаха как ли не, това за мен е безразлично, но във връзка с мен наричаха и българския народ "див и варварски". Наричаха ме "тъмен балкански субект", "див българин" .Вярно е че българския фашизъм е див и варварски. Но Българския народ който е бил 500 години под чуждо иго,без да загуби своя език и националност, нашата работническа класа и селячество, които се борят против фашизма, за комунизъм - такъв народ не може да бъде див и варварски. Диваци и варвари в България са само фашистите. Но аз ви питам господин председател: в коя страна фашистите не са диваци и варвари?Председателя (прекъсва Димитров): Вие не намеквате за политическите отношения в Германия, нали?Димитров: (с ироническа усмивка): Разбира се не, господин председателю. Много по-рано от онова време, когато германският император Карл V говореше, че по немски той беседва само със своите коне, а германските дворяни и образовани хора пишеха само по латински и се стесняваха от немската реч, във варварска" България светите братя Кирил и Методий, създадоха и разпространиха древно-българската писменост. Българският народ с всички сили и с всичкото си упорство се бореше против чуждото иго. Затова аз протестирам против нападките върху българския народ. Аз нямам основание да се срамувам, че съм българин, аз се гордея, че съм син на българската работническа класа.
157
3
 
6
 
! Отговори
Крис преди 11 години
Абе , измислени антикомунисти , защо сте толкова ограничени , освен да обиждате друго можете ли? Ще дойдете ли времето , когато ще гледате реално на нещата и няма да казвате на черното бяло , само от инат и от безсилие... Ако приемем , че българската история е манипулирана от комунистите, тогава такава ли е и световната? Нима германците са по-прости от нас, та уважават Георги Димитров, нима руснаци, украинци, сържи и мексиканци са по-прости от нас? Няма по-прости от нас, само ние рушим
156
1
 
1
 
! Отговори
Отечествен фронт преди 11 години
До 18Аз съм на 32 години, няма как да съм обикалял по къщите на който и да е. А дали съм п....т може сам да пробваш, смелчаго.
155
3
 
9
 
! Отговори
Социална ножица преди 11 години
Днес сме се превърнали в точно копие на България от преди 9 септември 1944 година. Една отбрана прослойка в София живее "по царски", под тях има още една прослойка, дебнеща за огризки подхвърляни от горните и от там надолу през цялата провинция всичко е леш, мизерия и глад. Избори се правят както тогава, журналистика ***-както тогава, липса на демокрация-както тогава, корупция и псевдо-бизнес също както тогава.Няма как народа да не плаче за комунизма. Няма по-добра база за сравнение.
154
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде са с паметника и сички *** към Северна Корея! :)И последния да затвори вратата и повече да не ни занимават!
153
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
180 а такива п...........и от ОФ-то като тебе пък не мога понасям , обикаляхте на времето къщите като просяци за членски внос и мазничехте ,нещастници безподобни.
152
3
 
7
 
! Отговори
Отечествен фронт преди 11 години
Не мога да повярвам колко мощно е промит мозъка от американската пропаганда, какви еничари-анти-комунисти са се навъдили. Разни еврейски фондацийки като "Отворено общество", "Център за либерални стратегии" и други подобни финансирани от еврейските тръстове на Джордж Сорос и подобните му, успешно са успели да промият с ционистката си анти-комунистическа пропаганда народа, за да забрави народните герои. Срам за такъв народ. Срам!
151
2
 
1
 
! Отговори
... преди 11 години
"Сталин там държи една знаменита реч за враговете на народа, в която говори, че: Ние ще унищожаваме всеки такъв враг Ще унищожаваме целия негов род, неговото семейство.(...). Има го на 7 ноември 1937 година. Димитров е записал това по време на срещата, след което станал и казал: Аз самият ще направя всичко, което е по силите ми, то да бъде взето предвид(...)", проф. М. Семков пред е-вестник
150
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** тържествуват ахаххаха
149
1
 
5
 
! Отговори
До @Гражданин преди 11 години
Да обиждаш събеседник е признак на безсилие. В такива случа замълчи и остави историята да говори. А е хубаво и да четеш нещо различно от писания във форуми.
148
4
 
17
 
! Отговори
Историк преди 11 години
Браво на Димитровградчани.Историята трябва да се помни и уважава, особено когато новоизлюпени "демократи"крадци с бели якички и измамници се опитват вече 22 години да я подменят.
147
5
 
6
 
! Отговори
Плд преди 11 години
Ей тук пълно с платени драскачи и промити мозъци ц-ц-ц-ц-ц КПСС и БК(С)П не спят. Внимавайте хора, защото простолюдието пак е на път да вземе връх.
146
0
 
4
 
! Отговори
до 170 преди 11 години
Сравнението с Чекатило е смешно и нелогично. Не гледай толкова повърхностно на нещата.