Забраниха достъпа до паметника на Бузлуджа за празника на БСП

Заповедта е на областния управител на Стара Загора Недялко Недялков
26 юли 2012 22:05, Красимир Ангелов
135
Забраниха достъпа до паметника на Бузлуджа за празника на БСП
Паметникът на връх Бузлуджа. Снимка: Булфото

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков забрани достъпа на хора в сградата на Дом паметник връх Бузлуджа, както и извършването на всякакви технически дейности и влизането на хора в сградата за осъществяването им.

Като причина са посочени превантивни мерки за недопускането на инциденти поради лошото състояние на недвижимия имот, съобщиха от Областната администрация в Стара Загора.

В мотивите на областния управител се посочва, че паметникът в землището на с. Крън, община Казанлък, е неизползваем, с нарушена конструкция и в лошо състояние, поради което е негоден за експлоатация.

Това според преценката на Областната администрация застрашава живота и здравето на хората, които ще бъдат в района на паметника.

"В тази връзка и в изпълнение на произтичащите ми от Закона за защита при бедствия правомощия по организиране изпълнението на превантивни мерки за недопускане или намаляване на последиците от бедствия, считам за наложителна мярка налагането на забрана за достъп на лица вътре в сградата на Дом-паметник връх Бузлуджа”, посочи областният управител в специално изявление.

Заповедта на Недялко Недялков е във връзка с честванията на празника на Българската социалистическа партия.  Традиционният събор на левицата на връх Бузлуджа ще се състои в събота под надслов "Решимост за промяна".

На историческата поляна под върха членове и симпатизанти на БСП ще отбележат 121-ата годишнина на организираното социалистическо движение в България и празника на БСП - 2 август.

Dnes.bg припомня, че преди година тогавашният областен управител на Стара Загора Йордан Николов също забрани достъпа на социалистите до паметника на връх Бузлуджа. Последваха множество скандали, като социалистите обвиниха управляващата партия в съботаж на празника им.

Още по темата

Младежите от партията все пак осветиха паметника по време на честванията на левицата, въпреки че през деня дори премиерът Бойко Борисов им забрани.

Малко по-късно министър-председателят обвини БСП, че са превърнали в кочина Бузлуджа и се наложило млади ГЕРБери да чистят върха след червения събор.

Тогава Борисов прикани "червените" да му пуснат от "Позитано" 20 писмо и "да си си я вземат и да се оправят".

Още същия ден лидерът на БСП Сергей Станишев прие хвърлената ръкавица за паметника на Бузлуджа и настоя държавата да прехвърли безвъзмездно собствеността върху паметника обратно на БСП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП един паметник не могат да ремонтират, а тръгнали АЕЦ да строят - палячовци
93
7
 
8
 
! Отговори
Патриот 2 преди 11 години
То бива, бива ама пък чак толкова.Голямо драпане, голяма плюене вече ще се пукнат от яд, че не са вече на влсат. Смятайте какво крадене е падало 20 години, че така да лазят само и само пак да има да крадат и да крадат и да крадат. Защо така искате да се завърнете отново , много малко се съмнявам ,че е за доброто на българина, даже съм напълно сигурен че ви е последната грижа това. Какво направихе вие, кажете едно нещо което сте направили за народа. Пътищата ли оправихте , 20 години една магистр
92
6
 
12
 
! Отговори
до 100 преди 11 години
Вярно ли бе, другарю бесепедераст?
91
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледам седерунгелите пак са се разпищовели. Сега са герберасти.
90
1
 
11
 
! Отговори
За неграмотните драс преди 11 години
През 1868 г. на историческия връх се сражава четата на Хаджи Димитър с турските войски. След неравен бой четниците са разбити. Битката е повод за написването на прословутите стихове на Христо Ботев от поемата "Хаджи Димитър (поема)" -Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира: него жалеят земя и небо, звяр и природа и певци песни за него пеят....
89
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен наследниците на БКП са герберастите ! Те са с най-тоталитарно мислене и са продължители на култа към личността от 50-те години !Всяка крива успоредна на гербераската е права !
88
10
 
12
 
! Отговори
а ве, преди 11 години
50 шашки динамит! *** после и да изринат *** си. а до НФБ : това не е паметник,нито култура мой човек, това е полит пропаганда а за показване имаме толкова неща много по интересни от лувъра ти, неща на древните траки и преисторически епохи, но от задръстените ви с пропаганда и комунестич бяс глави ,нема оправия, само червено ви е в очите... нещастна страна и *** народ
87
15
 
27
 
! Отговори
патриот преди 11 години
Този паметник трябва да остане за вечни времена!Нека и бъдещите поколения да виждат и знаят какво е сътворила БСП.Всичко построено от предшествениците им има точно същата съдба - РАЗРУХА!Нека този паметник да стои в жалкия си вид и да напомня на хората, че такава ще бъде съдбата и на държавата, ако БСП е на власт.
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"съботаж на празника им"Журналистите, хайде малко повече грамотност, а?! Думата 'саботаж' не произлиза от думата 'събота' :))))
85
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виж сега, по принцип този паметник е направен от хора със средновековно мислене, но все пак не може да се сравнява с Лувъра... Айде малко по-леко с изхвърлянията. Никакво изкуство няма в него, само повечко бетон, събран на едно място.
84
17
 
12
 
! Отговори
А? преди 11 години
Забранил бил тоя *** достъпа до Бузлуджа...ама можеш ли да спреш гората да се разлиства?
83
12
 
14
 
! Отговори
баба Цола преди 11 години
Цялата работа на цоциалистите им е такава - показни мероприятия и разсипия.Това е все едно да организираш празненство в полуразрушената си къща.
82
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да попитам кой е дал разрешение да се построи тази безсмислица на върха на Балкана и каква общонародна цел я оправдава? Не е ли редно да се омете този тяснопартиен символ и разходите по извозване на трошляка да са за сметка на червените кхмери?
81
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, верно ли, че Димитър Благоев бил написал: НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ),КОЯТОДА Е НАВРЕДИЛА ТОЛКОВА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИИНТЕРЕСИ,КОЛКОТО РУСИЯ ???
80
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като забрани на БСП да се качат на Паметника, ще се подобри ли живота на българина? ----------------- Абсолютно да! Колкото повече се мачкат комунистите и руските агенти, толкова по-добре за България.
79
4
 
14
 
! Отговори
сълза крокодилска преди 11 години
Червения пловдивски цоциалист Гергов да извади няколко от панаирджийските милиона и да оправи бузлуджанската чиния, не само да се бие в гърдите.
78
7
 
11
 
! Отговори
Анти преди 11 години
Не им забранявайте влизането в чинията. Колкото повече хора вътре толкоз по-добре. Може пък бог да ги накаже тия безбожници. Те в божия храм я влязат я не, но в тая комунистическа простотия т.н. чиния изгарят от желание да се набутат. Пускайте ги на тяхна отговорност. И кой казва, че във форума има само герберасти. Напротив - повечето сме антикомунисти.
77
8
 
11
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
Не е лесно да си гербераст! Колко ви плащат за денонощните дежурства по форумите, без да кажете нещо съществено, а само храчки. Може и произвеждането на плюнки ГЕРБ да ни ги включат в сметките за ел.енергия.
76
5
 
15
 
! Отговори
Комуняга преди 11 години
Абе, Недялко, във фашистка държава ли живеем. То седяхте, когато ви приканиха да станете в чест на Вапцаров, сега пък се "грижите" за живота и здравето на хората ?!?! Разбери, не може да гасиш това, което не гасне. Ами я вземете да си ходите . Омръзнаха ни вашата безсмислена злоба и "елегантните" изрази, които сеете в пространството. Последният бисер беше "онзи касапин". Засрамете се бе, Недялко! Искаме да живеем в културна страна. Вашата злоба е проникнала във въздуха на България - и вън, и
75
2
 
14
 
! Отговори
tamada преди 11 години
Той не им забранява да се качат на върха, а да влизат в сградата. Което е логично. Толкова е зле облицовката, че рано или късно някой турист ще получи парче тежка украса по главата си.