Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!

Възраждането на паметника било стъпка към възраждането на България
Обновена: 30 сеп 2011 07:34 | 29 сеп 2011 22:38,
258
Станишев за Бузлуджа: Върнаха ни руина!
Снимка: Булфото

Ако тръгнем да възраждаме Бузлуджа, това ще е една стъпка към възраждането и на България. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който се допита до млади социалисти в Каварна за нагласата им да участват с доброволен труд във възстановяването на паметника.

Вчера с решение на МС държавата го предостави на БСП, както обеща премиерът след скандала около честванията на левицата.

"Преди да се стигне до възстановяването, трябва да установим какво е състоянието на Бузлуджа, защото тя беше взета от БСП в отлично състояние, а ни я връщат като руина", оплака се Станишев.

По думите му през последните години грабежът е бил много тежък и държавата не е осигурявала никаква охрана.

Още по темата
 Второто, което следва оттук нататък, според лидера на БСП, е да се вземат мерки за консервация на сградата, за да не продължи да се руши. Да се осигури и охрана, въпреки че това няма да е лесно, посочи Станишев.

Сигурно ще предложа да направим дарителска кампания за възстановяването на паметника и това ще го обсъдим в партията в много широк формат след изборите, каза лидерът на БСП.

Той добави, че мисли да направят и обществено обсъждане, защото Бузлуджа по думите му е символът на много неща - позитивни и градивни, които са се случвали в България до 1989 година.

"Ние не трябва да забравяме нашата история - от нея трябва да извличаме поуки - и с хубавите, и с горчивите неща", заключи Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
9
 
34
 
! Отговори
Историк преди 11 години
Чинията с троена с пари на народа и безплатен труд. Много старозагорски *** и кърджалийски турци още помнят робския труд. Доста жертви има измежду тях. Относно състоянието, самите червени *** си я окрадоха още след '89, изсурнаха кой каквото може и и удариха ключа към '92, и дори се сещам за няколко къщи из местността в които е използван мрамора от настилката в пода. Чинията не трябва да се руши, тя е на народа! Чеврените *** неправилно си я преписват на тях и пак лъжат и мажат!
236
12
 
36
 
! Отговори
ai . sektir преди 12 години
NIAKOI DA MOJESE DA TE VARNE V NA MAIKA TI *** NIKAK NIAMASE DE E ZLE
235
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ветрогенераторите са на - Цветелина Бориславова...
234
12
 
41
 
! Отговори
иво преди 12 години
аз лично съм бил на бузлуджа преди 5-6 години,а тогава СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ беше на власт !!! и всичко което нее от цимент липсваше !!! ади моля ти се господин бивш премиер, не упреквай ГЕРБ че са таковали мамата на паметника!!! а се замисли леко и ще видиш че ти такова мамата на паметника,ако нещо не си съгласен с мойто мнение може да се свържиш с мен !!!
233
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сър Гей, ако помолиш тези които бетонираха Черноморието ни за 2 месеца ще ти съборят старата чиния и ще ти построят нова по хубава и даже ще направят дискотека вътре. Няма да ти искат пари защото са ти длъжници. Когато са се строили Хаинбоаз, Димитровград и др с доброволен труд е стояла идеята че се строи България но сега без пари и мама на тате не дава.Само кажи на кого са ветрогенераторите в ляво от Бузлужа погледнато от Габрово. На една заплата не мога ги построя.
232
11
 
39
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Какво са ти върнали на тебе бе *** зализана - украински ***? Айде марш от България обратно на *** в ***--та.*** като този САТАНиШЕФ и Гоце ПАРАВАНов които са преминали през Москва и промиване на мозъците с психотронни методи са им отстранили от тиквите предателски всяко чувство за отговорност, морал, срам и причинно-следствения закон и вилнеят като някакви "извънземни ангелчета" - винаги прави, винаги най-умни, най-честни, най-безгрешни, най-мъдри, най-най над всички най-вече
231
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, по-***, най-***; нагъл, по-нагъл, най-нагъл - червения вожд Станишко Митич Дмитриевич!
230
8
 
35
 
! Отговори
DO 227 преди 12 години
ZNAEM KAK POSTROQVATE,A I KAK VAZSTANOVQVQTEPOSTROIHME Q NIE,KOITO NESTE SPRELI DA NI LAJETE I GRABITEZA VAZSTANOVQVANE CHTE OTKRADNETE MILIONI OT BIUDJETA...IMATE SVETOVNO OZVESTNA MAISTORKA NA SKAPITE REMONTI MASLAROVACHTE PRIBERE MILIONITE,FIRMITE I NA DOVEDENI,ZAVARENI I T.N.T.CHTE GO VAROSAT E S CHERVENA BOQ I UTRE,KATO SE OLIUCHTI...PAK REV I PAK MILIONI...
229
11
 
43
 
! Отговори
БОТЕВЪ преди 12 години
НАЙ ГОЛЕМИТЕ ЕВРО *** НА БАЛКАНИТЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ ПО ТОЗИ ПОВОД ЦЕНТРАЛНИЯ КОМИТЕТ НА ОФ ВЗЕ РЕШЕНИЕ ВСИЧКИ СОЦИАЛИСТИ ДА БЪДАТ НАТОВАРЕНИ НА ЧИНИЯТА НА БУЗЛУДЖА И ДА БЪДАТ ИЗТРЕЛЯНИ ДА ЖИВЕЯТ НА ПЛАНЕТАТА МАРС САМО ТАКА ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТЕЗИ ДОЛНИ *** ТЕ СА КАТО *** И СЕ РАЗМНОЖАВАТ И ЗАПОЧВАТ ОТ ПОЗИТАНО 20 И СА НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР ДО КРАЯ НА СВЕТА ПОВЕРВАЙТЕ МИ КАЗА МЕЧО ПУХ И МИ ПОМОГНЕТЕ ДА СЕ СПАСИМ ОТ КОМУНИСТИТЕ ЗАВИНАГИ
228
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сложете камери и Сод,да има какво да "берат"***,че вече нищо не е останало за бране.Като писне СОД-а как да долетят екипите,с хеликоптер или яхнали по едно магаре?
227
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама ти какво очакваше да ти върнат?Нали преди месец беше горе на събор,тогава не видя ли на какво прилича,та сега се изказваш?Или трябваше първо да ви я ремонтират.в крайна сметка вие си серете горе,вие си ринете ***.
226
8
 
36
 
! Отговори
до 240 преди 12 години
съветваш какво трябва да се направи за да унищожим и малкото работеща икономика която имаме? Ако ти се живее със заплата от 20 долара заминвай за Куба, а ако си още по голям мазохист - в северна корея.
225
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NQMA LI NQKOQ MILIONIVOLTOVA SVETKAVICA DA GO RAZCEPI!
224
9
 
40
 
! Отговори
teofil1964 преди 12 години
*** долен, ако трябв да извл ичате поуки от Вашата история тя е ,Да забравим че, сме били такива мръсни ,долни ,покварени и да се приобщим към новото Европейско общество.Да не правим повече провокаций ,тероризъм и да си променим манталитета на мислене. Ако това го направите и аз ще си променя мнението си за Вас.
223
11
 
40
 
! Отговори
teko преди 12 години
някой да сложи 1 тон тротил и да гътне тази комунистическа глупост
222
9
 
34
 
! Отговори
bulgarin преди 12 години
predi tova ne beha li tiqw fesove na vlast ta se oplakva mrusnika komunistki smurt za tiq na naroden sud
221
17
 
39
 
! Отговори
ЧТО ДЕЛАТЬ преди 12 години
1. Прекратяване на валутния борд; скъсване на договорите с МВФ и СБ.2. Излизане от ЕС и НАТО.3. Изгонване от страната на електроразпределителните и водоснабдителни фирми, останалите чуждестранни "инвеститори" и NGO.4. Извънредно законодателство и съд с експроприация и наказване на политическата върхушка (от 1990 насам) и нейните сателити: полиция, прокуратура, съд, здравноосигурителна каса, корумпирани лекари и държавни служители.5. Национализация на здравеопазването и образованието.
220
10
 
32
 
! Отговори
До 235 преди 12 години
Боди, Веске, която и от вас да пише, ае спрете да се излагате, жени на години сте.
219
13
 
42
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 12 години
А бе сър-Гей Станишев бил съм на паметнека и по Вашето управление , що не се ***- в г-зът той никога нее бил нещо в повече , освен по времето на деда ти Живков , защо сте криви *** ,,,,,,
218
9
 
44
 
! Отговори
до 235 преди 12 години
От кой брой на "Работническо дело " преписваш?От 1955 г. или е след Априлския пленум, че спорим тука с приятели?Аз мисля, че е от преди Апр.Пленум, щото звучи много кретенски, типично по Сталински!