Забраниха достъпа до паметника на Бузлуджа за празника на БСП

Заповедта е на областния управител на Стара Загора Недялко Недялков
26 юли 2012 22:05, Красимир Ангелов
135
Забраниха достъпа до паметника на Бузлуджа за празника на БСП
Паметникът на връх Бузлуджа. Снимка: Булфото

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков забрани достъпа на хора в сградата на Дом паметник връх Бузлуджа, както и извършването на всякакви технически дейности и влизането на хора в сградата за осъществяването им.

Като причина са посочени превантивни мерки за недопускането на инциденти поради лошото състояние на недвижимия имот, съобщиха от Областната администрация в Стара Загора.

В мотивите на областния управител се посочва, че паметникът в землището на с. Крън, община Казанлък, е неизползваем, с нарушена конструкция и в лошо състояние, поради което е негоден за експлоатация.

Това според преценката на Областната администрация застрашава живота и здравето на хората, които ще бъдат в района на паметника.

"В тази връзка и в изпълнение на произтичащите ми от Закона за защита при бедствия правомощия по организиране изпълнението на превантивни мерки за недопускане или намаляване на последиците от бедствия, считам за наложителна мярка налагането на забрана за достъп на лица вътре в сградата на Дом-паметник връх Бузлуджа”, посочи областният управител в специално изявление.

Заповедта на Недялко Недялков е във връзка с честванията на празника на Българската социалистическа партия.  Традиционният събор на левицата на връх Бузлуджа ще се състои в събота под надслов "Решимост за промяна".

На историческата поляна под върха членове и симпатизанти на БСП ще отбележат 121-ата годишнина на организираното социалистическо движение в България и празника на БСП - 2 август.

Dnes.bg припомня, че преди година тогавашният областен управител на Стара Загора Йордан Николов също забрани достъпа на социалистите до паметника на връх Бузлуджа. Последваха множество скандали, като социалистите обвиниха управляващата партия в съботаж на празника им.

Още по темата

Младежите от партията все пак осветиха паметника по време на честванията на левицата, въпреки че през деня дори премиерът Бойко Борисов им забрани.

Малко по-късно министър-председателят обвини БСП, че са превърнали в кочина Бузлуджа и се наложило млади ГЕРБери да чистят върха след червения събор.

Тогава Борисов прикани "червените" да му пуснат от "Позитано" 20 писмо и "да си си я вземат и да се оправят".

Още същия ден лидерът на БСП Сергей Станишев прие хвърлената ръкавица за паметника на Бузлуджа и настоя държавата да прехвърли безвъзмездно собствеността върху паметника обратно на БСП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гергов ще гледа прасета в чинията и всеки враг на партията ще се хвърля на прасетата. Другари електората ви не може вече да се качи до нея, ще я карат само на спомени за безплатни кебапчета и веселба без да се работи.
73
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ееех, много злоба герберастка. Този областен управител на Стара Загора НИдялко НИдялков е бил член на БКП. Сега по нареждане на друг член на БКП Бойко Борисов плюе в канчето на съпартийците си. Дребни злобни, завистливи душици! Като забрани на БСП да се качат на Паметника, ще се подобри ли живота на българина? Това е посленият циркаджилък!
72
7
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ забранява преди 11 години
Хайде стига търсете причини. Най добре я забранете. Неудобните, каквито и да са, винаги ще са неудобни. Че БСП-арите не са стока, не са стока. Ама пък, чак толкоз не бива. Та ГЕРБ утре може да забрани коя да е партия от опозицията. Нещо се оляхте, ама плямпате за демокрация. Вървите по стъпките на БКП със забрана на партии.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха, добре го каза йо
70
7
 
10
 
! Отговори
jo преди 11 години
Цялата парламентарна група на БСП трябва да се набута в тази чиния и да се взривят. Бузлуджа трябва да се свързва само с датата 18 юли 1868 г. и Хаджи Димитър.
69
8
 
7
 
! Отговори
Ей, комунягии преди 11 години
Тия нагли комунисти защо още не са си оправили чинията,а само се сърдят? Абе оправете си символа, заприличал е на сметище. Нали сте ***- искате от общите държавни пари да го оправите. Е не става.
68
1
 
0
 
! Отговори
До 72 преди 11 години
Не приравнявай другите по себе си.
67
6
 
12
 
! Отговори
Само БСП !!! преди 11 години
Това е поредната провокация на милиционерите от ГЕРБ спрямо бившите им работодатели от БКП !Разбирам ги. Избиват комплекси. Десетилетия наред милиционерите пазеха партийните величия. Милиционерите пазеха комунизма !Те затваряха хората в Белене и хранеха прасетата с тях.Партийците бяха човечни в по-голямата си част. Отидеш при партийния секретар и помолиш я за жилище, я за нещо друго. Дали за пред хората или от човещина, ама помагаха ...Милиционерите тормозеха народа. И тогава, и сега !
66
6
 
5
 
! Отговори
Соцбунтар преди 11 години
Как може да се забранява достъпа до чинията? Предлагам веднага да се отвори в нея магазин за патерици, ченета и всякакъв друг вид протези. Това е дискриминация другари социалисти. Предлагам да си вземем резервните протези и на бунт срещу врага герберски.
65
1
 
3
 
! Отговори
?!? преди 11 години
драскачите простаци пак са се постарали да си напишат простотиите в тази държава май 90% са такива затова сме на това положение
64
5
 
7
 
! Отговори
ПЕТКО ВОЙВОДА преди 11 години
Всички комунисти на чело с плъха Сергейгейгей ,да се качват на летящата си чиния и да отлитат с нея в необятният космос!!!!!!
63
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се покани Брайвик на събора - много полезна работа може да свърши.
62
1
 
7
 
! Отговори
Maртин преди 11 години
*** циркаджииските истории!!!
61
4
 
7
 
! Отговори
ДО 48 преди 11 години
ЗАТОВА ЛИ Е НАПИСАЛ:НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ),КОЯТОДА Е НАВРЕДИЛА ТОЛКОВА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИИНТЕРЕСИ,КОЛКОТО РУСИЯ.--ДИМИТЪР БЛАГОЕВ--ДЯДОТО.
60
4
 
5
 
! Отговори
ДО 66 преди 11 години
ЗА БЛЯДА ОТ КРЕМЪЛСКИТЕ ОРДИ ОКУПИРАЛИ БЪЛГАРИЯ,МОГА ДА ТИ КАЖА,ЧЕ МИ ИДВА ДА СЕ ГРЪМНА СЪС СТО КИЛОГРАМА ЧЕХСКИ ПЛАСТЕЛИН,НОКАТО ГИ ЗНАМ ЛИЛИПУТКИТЕ--СЕРЕГЕЙЧОВЦИ...ЩЕ БУТНАТ СЕУТО,ЗА ДА НАПРАВЯТОЩЕ ПО--ГОЛЯМ И ВИСОК,ТА ДА СЕ ВИЖДА ОТ КРЕМЪЛ.НЕ МИ СЕ ГИНЕ НАПРАЗНО...БРАВО НА ПЛЕВЕНЧАНИ !...БУТНАХА БЛЯДА И НАПРАВИХА НА МЯСТОТО МУПИСОАР ЗА *** ПЕТКОВ.ТОЙ ЗАТОВА И ГАЗ ЩЕ ПРОПИКА ОТ НАЙ--СКЪПАТА...НАЛИ Е КРЕМАЛСКА ***...
59
4
 
8
 
! Отговори
ц ц ц преди 11 години
и като стана дума, може да продължим със седмокрилия петохуйник, альошата, паметника на съветската окупация, обелиска на българо-съветската дружба и всички останали чуждопоклоннически простотии на комплексираните ***. дотам я докарахме американците да си правят паметници на пилотите, дето си контузили кутретата, докато бомбардират български цивилни... ама няма как да им забраним, докато държим гигантски паметник на степни *** - окупатори...
58
6
 
4
 
! Отговори
kap.LAKOV преди 11 години
Eh da stane GENERAL DELCHO DELCHEV ne znam kade shte byaga oblastnia.
57
7
 
7
 
! Отговори
ц ц ц преди 11 години
направо да разкарат *** нло и идиотщината до него и всички комунисти при вапцаров :) ех, мечти!
56
10
 
8
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 11 години
Ами за кой да гласувам бе чадо небесно?За Бойко тиквата ли?
55
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глей ги тъпите комунисти, човека се опитва да им спаси живота, казва им се че може да им падне сградата на главата, и те пак - не, та не. Странни хора. Как да гласуваш за такива?