Не съм злоупотребявала, оправда се кметът на Перник

Твърденията на съветници от ГЕРБ са манипулативни, заяви Янакиева
29 юли 2012 16:35,
94
Не съм злоупотребявала, оправда се кметът на Перник
Росица Янакиева отговори на нападките. Снимка: Булфото

Твърденията на общинските съветници от ГЕРБ в Перник за злоупотреби със средства, предвидени за ремонти след земетресението от 22 май, са абсолютно неоснователни и целят манипулиране на общественото мнение.

Това заяви в официална позиция кметът на Община Перник Росица Янакиева.

Всички данни, цитирани от общинските съветници за нерационално и безконтролно изразходване на средствата, отпуснати от държавата на Перник са опит за политизиране на обстановката в града, смята тя.

Община Перник е таксувала абсолютно всичко на цени, които са валидни за цяла България. Всеки разход е свързан с определена технология и законът не позволява монопол и типизация в строителната дейност. Съгласно него обаче- има разлика в това дали една дейност е извършвана в делничен, почивен или празничен ден. При формирането на сметките ясно трябва да бъде отчетено например- дали полаганият латекс в обектите е бял или цветен, защото цената не е еднаква и идва още от доставчика, се казва в официалното изявление.

Още по темата
В многократно споменавания обект – Основното училище в село Драгичево, обвиненията за преместването на 15 чина срещу сумата от 1200 лв. са откровена лъжа. Тук става дума за 15 човекодни и работа по преместване на мебели, чинове и техника и връщането им обратно - работа в празнични дни, с оглед на нормалното протичане на предстоящата тогава матура, категорична е Янакиева.

Твърденията, че сградата на Основното училище  в село Кладница има 5 комина, а са изписани пари за 8 категорично не отговаря на истината. В училището има 6 комина и 4 капандури, от които пострадали и след това възстановени са 5  комина и 3 капандури.

Трудът за направата и материалите на комините и капандурите, съгласно заменителна таблица, приложена към акта, е един и същ. Мълниезащитната инсталация, поставена на същата сграда е с радиус на действие 60 метра. Тя осигурява защита на двора и сградите на училището.  Съгласно законодотелството мълниезащита се поставя на всички сгради ново строителство, както и на тези, чиито покриви се ремонтират, гласи още отчета на кмета на Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе, и аз не съм крадец.
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крадеца вика,дръжте крадеца!Това важи за ТИКВИТЕ!Как е възможно,друг,освен тях да КРАДЕ?
28
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на кой му пука с какво се оправдава тая? Всички престъпници твърдят че са невиини.
27
1
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Прав си, така е. За това ти слагам десет + тутакси :)
26
3
 
4
 
! Отговори
до Перничанин преди 11 години
Вярвам ти...А аз съм Марсианец.
25
12
 
13
 
! Отговори
Перничанин преди 11 години
Искам да кажа като човек, който живее в този град, че от Росица Янакиева по-добър кмет не сме имали. Тя е на страната на малкия човек от началото на първия си мандат. Герберасите се опитват по всякакъв начин да я премахнат, за да правят своите далавери в Перник. Това е истината. Герб е мафия - помагат само на богатите. Затова държавата тъне в мизерия вече трета година.
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обяснявам за случайните читатели на този "сайт" как платените коментатори манипулират коментари с + и -:1) Написвате партииния коментар и все още НЕ гласувате за него(може да се манипулират и чужди коментари).2) Копирате линка от адрес бар-а.3) Отваряте си толкова подпрозореца, с колкото искате да гласувате и гласувате от всеки един подпрозорец за съответния коментар.4) След последното гласуване резултата е готов и отивате до партиината каса и си получавате хонорара. :)Правя демо-слагам си десет +
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Желязна жена -респект
22
7
 
8
 
! Отговори
за bamz3 преди 11 години
Този платения е толкова ***, че може да го познае всеки по тъпоумния словоред и *** термини. Така се те червните шушумиги.
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи имаш по-голям диоптър дори от идола ти -серГей стамишеф ...................По-*** коментар не бях чел!хахахахахахахахахахахахахахахах!Писан от ТИКВА!Плюйте ***,ГЕЯ,СЕРГЕЯ колкото си искате,просто сте БИТИ КАРТИ!С Б О Г О М!!!
20
6
 
9
 
! Отговори
bamz3 преди 11 години
моля комунистите да си намерят работа да спрат да реват .. само анонимни пишете тука кавали дали защото от 20 коментар 10 не са от 1 човек ..
19
8
 
11
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
Видях ,че Паерничани подкрепиха кметицата си. Пък за бой е оня, дето само се хвали че помага с 320 лева ?!
18
5
 
7
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Значи имаш по-голям диоптър дори от идола ти -серГей стамишеф
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добрата тиква,е кухата кратуна!
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИКВИ,какво стана със с.Ягодово?Колко студени кебапчета и топли бири ви струваше ГЛАСУВАНЕТО?Последно,по 20 лева или 20 евро им дадохте?
15
5
 
5
 
! Отговори
Боку ТИКВАТА преди 11 години
ТИКВИ,защо не спите ?Да сте свежи за нощната смяна,голям зор ви чака,никой не ни ВЕРВА вече.Даже и Перничани не ни искат!
14
1
 
1
 
! Отговори
хък преди 11 години
Защо не си на фотото с букет гербери,какви са тия бели рози и *** куневици.
13
11
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Какви проблеми с труса бе, другарю? Ти не виждаш ли, че цял Перник и е бесен на тази? Разбирам стремежа ти да напишеш хвалебствен коментар за работодателите ти, но си смешен.
12
6
 
17
 
! Отговори
Голата И С Т И Н А преди 11 години
Не човек,а желязо е комуниста пред разпит ще си отиде в гроба но никога няма да признае своите престъпления...
11
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много скоро, най-късно догодина ще се разбере какви ги е вършил Бойко, дотогава нека си развява байрака. Това ще му остане.