Не съм злоупотребявала, оправда се кметът на Перник

Твърденията на съветници от ГЕРБ са манипулативни, заяви Янакиева
29 юли 2012 16:35,
94
Не съм злоупотребявала, оправда се кметът на Перник
Росица Янакиева отговори на нападките. Снимка: Булфото

Твърденията на общинските съветници от ГЕРБ в Перник за злоупотреби със средства, предвидени за ремонти след земетресението от 22 май, са абсолютно неоснователни и целят манипулиране на общественото мнение.

Това заяви в официална позиция кметът на Община Перник Росица Янакиева.

Всички данни, цитирани от общинските съветници за нерационално и безконтролно изразходване на средствата, отпуснати от държавата на Перник са опит за политизиране на обстановката в града, смята тя.

Община Перник е таксувала абсолютно всичко на цени, които са валидни за цяла България. Всеки разход е свързан с определена технология и законът не позволява монопол и типизация в строителната дейност. Съгласно него обаче- има разлика в това дали една дейност е извършвана в делничен, почивен или празничен ден. При формирането на сметките ясно трябва да бъде отчетено например- дали полаганият латекс в обектите е бял или цветен, защото цената не е еднаква и идва още от доставчика, се казва в официалното изявление.

Още по темата
В многократно споменавания обект – Основното училище в село Драгичево, обвиненията за преместването на 15 чина срещу сумата от 1200 лв. са откровена лъжа. Тук става дума за 15 човекодни и работа по преместване на мебели, чинове и техника и връщането им обратно - работа в празнични дни, с оглед на нормалното протичане на предстоящата тогава матура, категорична е Янакиева.

Твърденията, че сградата на Основното училище  в село Кладница има 5 комина, а са изписани пари за 8 категорично не отговаря на истината. В училището има 6 комина и 4 капандури, от които пострадали и след това възстановени са 5  комина и 3 капандури.

Трудът за направата и материалите на комините и капандурите, съгласно заменителна таблица, приложена към акта, е един и същ. Мълниезащитната инсталация, поставена на същата сграда е с радиус на действие 60 метра. Тя осигурява защита на двора и сградите на училището.  Съгласно законодотелството мълниезащита се поставя на всички сгради ново строителство, както и на тези, чиито покриви се ремонтират, гласи още отчета на кмета на Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свинете гейберастки плюват ли плюват, и постоянно овоняват атмосферата с прокажения си дъх.А българинът става все по-беден и по-мизерен. Явна е връзката, явно е и решението.
49
17
 
13
 
! Отговори
лесни пари преди 11 години
Личи й по физиономията че е гузна крадла ,и Масларова така гледаше като "ремонтираше" здравната каса в Стара Загора за няколко милиона, и Емел Етем също.
48
6
 
12
 
! Отговори
до №60 преди 11 години
София е в очакване да бъде парализирана за пореден път. Този път заради корупционната сделка на ГЕРБ за автобусните линии.Поредната блокада на София. Поредната корупционна сделка.Гарантирано от ГЕРБ. -----------------------------------------------Дядо, направих copy/paste в гугъл на това, което си написал и ми излезе, че това нещо е писано от Март 2009. Защо лъжеш умишлено народа с тези пропаганди а?
47
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм злоупотребявала, оправда се кметът на Перник--------------------Защо отново днес.бг не пишат, че община Перник с отпуснатите пари от държавата е плащала по 9.20 лв на кв/м за боядисване на сградата! Една 5 литрова боя латекс струва ~11 лева. Червени мръсни крадци !!! Не ви ли писна да крадете парите на Българският народ !!!
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 53 преди 4 минутиВерно ли? И ти от къде я имаш тази информация? *** ли си? ======== Сега - с гугъл си намираш статии за изборите в Перник през 2007ма, виждаш колко гласа има Янакиева и колко опонента и на 1ви тур, виж и на 2ри, почеши се малко по вратните жили и ще ти стане ясно че тази разлика без гласовете на *** - няма как да стане на първи тур или да се заличи на втори. Не плюя герб - това с *** го правят всички просто се смея как може да се стане кмет в България . До тогава се ставаше благодарение на гласувалите по съвест + купените гласове, Янакиева стана кмет защото......... опонента и отказа да купи за втори път *** и те гласуваха против него (без да се наложи Янакиева да им плаща). В първия момент даже и БСП и Янакиева не можеха да повярват че печелят :))))))))))))))
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
София е в очакване да бъде парализирана за пореден път. Този път заради корупционната сделка на ГЕРБ за автобусните линии.Поредната блокада на София. Поредната корупционна сделка. Гарантирано от ГЕРБ.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма далавера на ГЕРБ в общинското дружество Градски транспорт е на път да изплува във Варна.За да излезе сухо от скандала, ръководството на ГЕРБ-Варна се кани да смени борда на директорите на фирмата. Те обаче обещават, че няма да мълчат и ще осветлят цялата схема. За какво иде реч? Община Варна смяташе да кандидатства по оперативна програма Регионално развитие за над 100 млн. евро по схемата за интегриран градски транспорт.За целта бе замислено изкупуване на частното дружество Транстриумф то обслужва половината от линиите. Идеята бе Градски транспорт да стане единствен превозвач и да кандидатства за крупната сума. Сделката обаче се провали.Сделка с Транстриумф няма да има. Но се оказва, че общинската фирма е сключила предварителен договор с частната и сега ще трябва да плати неустойка. По неофициална информация сумата надхвърля 1.5 млн. лв.Председателят на общинския съвет Николай Апостолов (ГЕРБ) скочи като ужилен и заяви, че ръководството на дружеството е действало на своя глава. Бордът на директорите на Градски транспорт ЕАД обаче контрира с декларация, че точно ГЕРБ са ги направлявали, не са вършили нищо самоволно и обещаха да осветлят и схема с далавери при набавянето на горивата.
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нова супер далавера на ГЕРБ - направо разгромяваща всичко подобно на Тройната коалиция, та и на всички преди нея взети заедно. Става дума за нов договор за доставка на софтуер от "Майкрософт", който е на фантастичната стойност от 60 милиона... лева. До момента най-големите, вкл. най-скандалните договори, бяха за 10-15 милиона лева. Взети заедно, всички договори до момента, са под 60 милиона. Т.е. с еднократна схема, ГЕРБ ще затъмнят всичко що е било до сега.
42
3
 
6
 
! Отговори
до 53 преди 11 години
Верно ли? И ти от къде я имаш тази информация? *** ли си?
41
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
нека ти направят ревизия ,докажи правотата си,всичко ви е от наследство да плюете за да се оправдаете.Не вярвам на другарите,раните са пресни,кървят колко богатства натрупахте от бедния народец.Сега се мъчите сманипулации така сте научени да се мъчите да ни убедите.Вече не ви вярваме.Вашия станишко какво прави сега,не гледа да се обединят партиите за да помогнат да излезем от това положение,той тръгнал подписи да събира от объркания народ.Не виждате ли ,че плащаме от Чернобил,югоисти само за вас
40
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 2007ма Янакиева стигна до балотаж, като изоставаше с 15% от кандидата на ГЕРБ, само че стана една голяма комедия - ГЕРБерите бяха "почерпили" *** за първия тур и на техния човек за малко не му стигнаха % да спечели още тогава. Само че за втория тур манговците поискали пак пари, а ГЕРБ не им дали. И *** за да направи напук на ГЕРБ отива и гласува за Янакиева :))))))))))))
39
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По телевизията я даваха цялата схема за кражба на помощите за Перник. И комините даваха, даваха и за станцията на тролейте в Перник-62 хил. лв. за ремонт...ама няма ремонт, даваха и плочките в читалището, чието поставяне струва хиляди левове, а плочките...не са извадени от кашоните дори. Всичко даваха, цяла България видя. Сега аз на очите си ли да вярвам, или на червените крадливи *** и платените им умрели коментатори.
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
крадливите герберасти пак търсят под вол теле
37
4
 
8
 
! Отговори
vangel преди 11 години
До ПЕРНИ4АНИНА 0ВЕН ХОДИ И ГЛЕДАЙ ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ И ТОГАВА ПИШИ КОЛКО Е ДОБРА ТАЯ ДЕБЕЛА ***
36
1
 
2
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
Независимата журналистика - пише се обяснява, не оправдава се.Оправдават се мутрите, които не обясняват, а просто казват "абе това е за добро", имам "150 г. трудов стаж" и останалите, които плащат на Вашите шефове, които пък плащат на Вас, когато се прибирате по домовете си, ако сте имали чувство за морал преди, с наведени глави заради недостойната си работа днес.Утре тук ще растат децата ви.
35
3
 
7
 
! Отговори
до Черен Петър преди 11 години
Ако не ме лъже паметта, въпросната червена кметица е платила по 9.20лв. на квадрат положен найлон. А баламурняците отдолу ни обясняват какъв прекрасен човек била...
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цоциалистите крадат и после се оправдават. Къде е новината?!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените любители на еднополови ласки сипят злоба и жлъч в коментарите, нищо ново. Подавайте си реплики, че малко хора останахте, другари. Връзвайте лигавниците и започвайте да плюете :)
32
2
 
5
 
! Отговори
33 преди 11 години
Колко рушвети дадохте на другарите си за да ви подкрепят.Не вярвам на комунисти,хората които ни изгониха,пренудиха дечисата ни да срат да следват да заминат да работят в чужбина за да могат да преживяват и да помагат на родителите си .Колко майки си оставиха дечицата на възрастните си родители да работят работа ,която и не можете да си представите на каква цена.Знам ще кажете ЗАЩО?-защото вие другари ,които ограбихте всичко,няма заводи,няма изход,авашите деца следват в чужбина пак от наще пари.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гнусната гейберастка *** така дойде на власт. Оплюваше всички, окалваше ги с мърсотията си, обвиняваше всеки в от гнусни по-гнусни престъпления, а когато взе властта изведнъж забрави за всичко. След толкова клетви, обвинения и уж доказателства за престъпления сред предишните, колко са осъдените? Колко са обвинените? Или поне срещу колко работи МВРто на Цветанов?Няколко души, най-вече колеги и конкуренти на мафиотите от ГЕЙБ!А къде останаха "доказателствата" за престъпленията?