Събраха 1 тон боклуци около хижа в Пирин

В екоакцията се включиха над 100 доброволци
1 авг 2012 12:52,
67
Събраха 1 тон боклуци около хижа в Пирин
Акцията по почистването на Пирин ще продължи до петък. Снимка: БТА

Българите може да се гордеят с природата си, но не и с отношението към нея. Над един тон отпадъци са събрали в района около хижа „Яворов“ в Национален парк Пирин доброволци.

В инициативата, организирана от екоорганизацията „За Земята", са се включили около 100 ентусиасти, съобщи БТА.

Акцията ще продължи до 3 август.

Изчистени са стари сметища около хижата. Много отпадъци са изнесени и от района на заслон "Кончето" към хижа "Вихрен".

В момента хигиенизацията протича в местността на езерата при хижа "Вихрен" и сметището до хижа "Синаница".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навсякъде където градските герои могат да стигнат лесно е пълно с бирени шишета или кутийки. *** е имало сили да ги изнесе нагоре пълни, но не и да си ги прибере надолу празни. От тази гледна точка винаги съм бил против всякакви лифтове. Където има лесен достъп - планината се освинва. Истинските туристи обичат природата и не правят така. "Оставях след себе си само следи от стъпки, не взимай нищо освен красиви спомени".
52
1
 
6
 
! Отговори
Участник преди 11 години
Ако някои си мислят, че това са глупости и няма как да сме събрали толкова много ***, разполагам със снимки документирано е всичко, дори местните хора там се учудиха, като видяха колко много чували сме събрали. Около хижата имаше ***, нагоре към сухото езеро между клековете и хвойните, под скалите имаше много консервни кутии. *** имаше на много скрити местенца, завързани в найлонови пликчета и напъхани от грижливи ръце под камъни и скали. Никой не си прави ПР, това си е самата истина.
51
6
 
1
 
! Отговори
gogo преди 11 години
Какво ви стана бре? На рилските езера ходих три пъти само миналата година (по различни поводи) хиляди хора и един фас не видях по земята! от къде ги измислихти тези *** и почиствания? Само един *** си изтъвра кучето и подгони (изплаши) дин от пасящите коне и щеше да изпочътпче хората. Но *** няма. Дори кошчета по хижите няма. Всичко в раницата и надолу. Явно хората могат да се научат бързо да пазаят...
50
2
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Трябва да има планинска полиция (вкл и през зимата). Глобата трябва е поне 5000лв за фас, хартия, бутилка...! Ще се самоиздържа няма да натежи на бюджета. И не е само за планините. На плажа "Делфин" има бележка по случая (че *** не се извозва и е на ваша отговорност). Появиха се едни ****гали с едни бири ама късно ги видяхме...
49
2
 
22
 
! Отговори
Любител преди 11 години
Точно на Рилските езера миналата година беше пълно с ***. Не мога да разбера защо плюете по хора, които са отишли да събират вашия ***. Много е сложно да си прибереш фаса в торбичка и да го хвърлиш в кофата, когато слезеш от планината. Разберете, никой не е длъжен да ви събира кочините. Иначе браво на хората, които са чистили! Дано има повече като вас! Уважавайте природата!
48
4
 
2
 
! Отговори
СТРИНА преди 11 години
Изчистили-всичко ще е ден до пладне като *** ,,Днеска чистим,че е сбора а утре всичко на двора,,.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-голям *** от замърсителя на природата - НЯМА!
46
3
 
3
 
! Отговори
абе това на снимката преди 11 години
е ДИАРБАКЪР , там дето живеят кюрдите !
45
0
 
7
 
! Отговори
@ преди 11 години
както бях предупредила ,снимах колите които са паркирани събота и неделя на поляната под ,,Тинтява,, и може би утре ще занеса флашката със снимките в Софийска община . по отношение на чистотата- културата на българският ,,турист,, в планината може да се сравни само с *** пред катуна.кошмар е неделя на реката в Железница... абе просто не ми се говори какво виждам на Витоша !!!!
44
4
 
2
 
! Отговори
мааалеее преди 11 години
Това на снимката ли е красивата природа на българия ?!
43
9
 
2
 
! Отговори
милиционера преди 11 години
И кой ги качва тия *** горе в планината? Т.нар "любители на природата". Мразя екоактивисти, мразя зелените, мразя борещите се за мир и най-вече мразя ония сини от Аватар!
42
5
 
3
 
! Отговори
любител преди 11 години
Същата евтина PR акция като с Рилските езера!Пропищяха света с този лифт-как хората освинвали всичко и имало тонове ***?!Три години ходих подред и обикалях навред-не съм видял ни хартийка,ни торбичка,ни пияни тумби!И благодарение на лифта много хора,които иначе не можеха да си и мечтаят видяха поне част от езерата.Просто "баш"планинарите искат да са си съвсем сами и да няма никой в радиус от километри около тях!Е,и аз искам целия плаж на Синеморец да е само за мен,ама не става...
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошото е, че ходенето по планите започва да се превръща нещо като в мода, което веднага привлича една камара сноби и ***, които нямат място там. Вече ходя само през седмицата, че събота и неделя е пълно с пияници по балкана.
40
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България само турците си изхвърлят *** през балкона. Дори *** не го правят.
39
1
 
20
 
! Отговори
с. преди 11 години
Бантускотовете са невероятна ***!Нетолерантни,прости,оскотели и без никакво възпитание!Може ли да отидеш някъде на пикник,риба или каквото ти е кеф и да не си събереш ***!???Като отида на риба и поне половин час събирам опаковки,празни бутилки,счупени бутилки и всевъзможни ***!А на някой от тия *** да му дойде на акъла да си събере поне стъклата за да не се среже някой!?Никога!И най-жалкото е,че някакви хора са се събрали да изринат и се счупвате да ги плюете!Е,няма такава ***!
38
2
 
15
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Няма такива нещастници като вас!Хората са се заели да изчистят една камара,направени от някои си ***,без грам култура,а вие плюете ли плюете.Срам ме е от вас мързеливи,все мрънкащи,чакаши някой да свърши всичко вместо вас ***.
37
9
 
2
 
! Отговори
Културна свиня преди 11 години
Аз пък като съм сред природата никога не си хвърлям безраборно ***, парвим го на организирани спонатнно породени бунища, хем да е по лесно на еколозите да го събират.
36
2
 
1
 
! Отговори
бай Шано преди 11 години
преди месец време ни доиде един румънец на гости и с шефа го заведохме до един язовирец за 2 дена на връщане си прибрахме чувала и му викаме -еи там на края ще го хвърлим (имаше кофи) и румънеца отвори вратата на колата и в движение засили чувала !? че спряхме че му обяснихме че в испания не са толкоз селяни колкото изглеждат и такива работи .....
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей! Не си правете евтин PR с природата на ДЪРЖАВАТА ни! Един тон *** сте изчистили, ама на някоя друга хижа. В повечето случаи тези места се опазват, като дори и тези, които се качват горе да се напият, си почистват след това. Аз разбирам някой да е ходил там и да плюе, ама вие повечето сте герои от междублоковите пространства! ФОРУМНИ ПЛЪХОВЕ! Ходете в "Син сити" да се напиете и не се занимавайте с неща, които НЕ РАЗБИРАТЕ!
34
3
 
8
 
! Отговори
с.до 41 преди 11 години
Ти ли бе!?Очилат интернет ждрольо!Колкото ще минуси да плякате това не променя факта,че сте уникални ***!Само най-голямата *** не уважава прородата си!Не е нужно да си еколог или каквито се водят там за да имаш желанието и съвестта като отидеш някъде да се вземеш два чувала за *** и да не оставяш *** след себе си!После ги хвърляш в първата кофа!Голям зор!Нещастници!