Още няма виновен за убитата от тролейбусни жици пловдивчанка

Започват спешни проверки на контактната мрежа в Пловдив
Обновена: 13 авг 2012 18:34 | 13 авг 2012 18:34,
46
Още няма виновен за убитата от тролейбусни жици пловдивчанка
Снимка: Bulphoto

Все още няма виновен за смъртта на 42- годишната пешеходка от Пловдив, която бе убита от скъсани тролейбусни жици в петък вечерта. Автотехническа и медицинска експертиза ще установяват чия е вината.

До нелепата смърт, за която Dnes.bg първи ви съобщи се стигна, след като камион, натоварен с багер, скъса контактната мрежа на тролеите и тя падна върху жената. За момента не са повдигнати обвинения към шофьора на тира, който стана причина за трагедията.

„В определения случай действително е било управлявано извънгабаритно превозно средство, като не са спазени изискванията за превоз на такива товари в рамките на населени места.”, съобщи пред Dnes.bg говорителят на окръжната прокуратура в Пловдив Галина Минчева.

Разследващите са установили, че връзка на контактната мрежа е ударила пешеходката по главата и е счупила гръбнака й. Шофьорът на камиона е влачил жиците повече от 30 метра, тъй като не е разбрал какво се е случило.
В района на инцидента и днес жиците на тролеите бяха провиснали.

Още по темата
“Окръжна прокуратурата разпореди РДНСК и общината да проверят цялата контактна мрежа на тролеите в града, а на ДАИ и КАТ да правят масови проверки за това дали се спазват забраните за движение на извънгабаритни превозни средства на територията на населеното място”, каза още Галина Минчева.

За последния месец това е четвъртият случай на паднали тролейбусни жици в Пловдив. Загиналата Галя Халачева е работила в Първа градска болница и е майка на двама студенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
станишев е виновен
34
0
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
до ЕУ ситизена - би трябвало като си ситизен да знаеш практиката и в частност в бг, няма виновен когато сържавата няма интерес
33
0
 
4
 
! Отговори
Ralf преди 11 години
Няма и да има виновни. Никога няма в България. Какво стана с момчето дето си умря ей така, като псе от ток по фонтана на Славейков? Глобао от 1500 лв. след години разтакаване. Смешна държава после искате уважение...
32
0
 
9
 
! Отговори
шумкар преди 11 години
БОЙКО вслушай се в човешките съдби,народа ти е беден,държавата опростачена,олигарсите се роят като бълхи в юрган,предателите са закононотворци въобще пълна съсипия,ако не ги чуеш тези хора просто си ОТИВАЙ защото и ТИ не СТАВАШ за водач,а лошото е че ти повярваха !!!!!!!!
31
2
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 11 години
Заглавието е тест за ***. Само съдът се произнася за вина, преди да излезе постановление на съда, никой не е виновен. Злополуката е станала в петък, днеска сме понеделник, в събота и неделя съдилищата не работят. Така че "новината" е нонсенс. И когато става дума за смъртен случай, не може да има никакво бързо производство. Но повечето изказали се по-долу са *** и за тях е по-важно да пцуват.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В наредба11/2001г е посочено при Височина на ППС над 4м то е извънгабаритно, но не повече от 4,60м, при осигурен съпровождащ автомобил и след издадено разрешение за движение и уточнен маршрут.А на каква височина над пътя са били тролейбусните жици ?- 6м и 8 см.Какво излиза- че никой не си е направил труда да измери височината на товара и камионът е тръгнал, като че ли всичко е наред.Резултатът е известен на всички, за съжаление смъртоносен...
29
1
 
7
 
! Отговори
-- преди 11 години
Оххх.... хубаво, да си проверяват контактната мрежа!Сега остава да излезе, че жиците са провиснали заради жегата, иначе злополучната маневра щяла да има хепи енд.Става въпрос за човешки живот и за много важна точка от ЗЗДвП - при извършване на маневра, ако липсва видимост, водачът е длъжен да подсигури някой, който да му дава указания. Това е съвсем встрани от въпроса за състоянието на контактната мрежа и дали е стояла по натака или по-онака - към момента на маневрата позицията й е факт.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отдавна трябва да се премахнат тролейте и трамвайте,те много пречат и са измислени навремето когато не е имало такова движение сега са опасни и фатални - това е!!!Трябва повече паркинги в София а не само сгради да се строят на разни фирми,паркинги е истината.
27
2
 
7
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
важното е фаровете да се включени /другото е миризливи
26
0
 
13
 
! Отговори
Майничка преди 11 години
Да започнат разследването от това, защо линейката се е забавила цели 15 минути, като се има предвид, че инцидентът е станал буквално срещу ПЪРВА ГРАДСКА БОЛНИЦА, а на около 600 метра от там се намира УМБАЛ "Свети Георги", заедно с целия ВМИ.
25
2
 
17
 
! Отговори
petkov преди 11 години
Че защо да има виновни?Та нали човешкия живот в България не струва нищо.В България е далеч по-важен живота на ромите и кучетата,но не и на българите.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дайте инфо,защо е арестуван Денис Ершов!!!!!!Странното е че прокуратурата не знаела причините!!!Бацето ,досега по друг начин се разправяше с конкуренцията!!!!!Не че го защитавам този,НАПРОТИВ!!!!!
23
6
 
2
 
! Отговори
до Митко, 24 преди 11 години
Точно така. Понеже управляват мутри. Друго си е "другарския съд" - разстрел за шофьора на тира, понижаване в длъжност на собственика на мрежата и изключване от партията на проектанта на жиците!а лани когато цц искаше да криминализира носенето на нафта в туби, се оплаквахте...
22
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Sram za Balgarskata Prokuratura,da niama vinoven,Parvo vodaca na avtomobila,Vtori tozi koito mu e razporedil,Treto Sobstvenika na mrezata,a Zenata Bog da ia prosti
21
1
 
10
 
! Отговори
ДО 23 преди 11 години
Очаква се да дойдат и други служби от САЩ,АНГЛИЯ да разследват и помогнат.Резултата ще го очакваме след 5-10 години.***.
20
1
 
11
 
! Отговори
Оперативен работник преди 11 години
Сега ще се разследва дали случайно не са замесени други служби.Може да има пръс и ками кадзито от летището в Бургас.Има ли нещо което да ни е наред?
19
3
 
9
 
! Отговори
Филибарец преди 11 години
А фирмата дето транспортира так каквото е транспортирала и скъсало жиците за какъв *** не е осигурила пилотна кола която да води извън габаритния товар. Или това са отживелици.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жиците са виновни да ги осъдят на доживотен затвор
17
1
 
11
 
! Отговори
### преди 11 години
"Още няма виновен за убитата от тролейбусни жици пловдивчанка"Жената си е виновна-КАК МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ВЪРВИ ПО УЛИЦАТА?ЩО ЗА БЕЗОБРАЗИЕ?!!!Като знам какъв съд си имаме в БЪЛГАРИЯ-виновян няма и да има...!!!Жалко за поредния нелепо изгубен живот!На най-големия си враг не го пожелавам...
16
2
 
10
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Така и се пада като живее в бг и плаща данъци на некадърници, дори и за смъртта и нямало виновен. Ужас