Дядо Николай: Съжителство без брак = на прелюбодеяние

Пловдивският митрополит против Закона за сурогатното майчинство
15 авг 2012 22:00,
542
Дядо Николай: Съжителство без брак = на прелюбодеяние
На 21 август Дядо Николай ще отслужи молебен за вразумление на майките, които убиват децата си с аборт. Снимка: Булфото

„Съжителството без брак е грях и е заплаха за обществото в духовно и морално отношение, а всеки грях води до страдание, страдание в ада". Това заяви пловдивският митрополит Николай, след като отслужи Божествена света литургия по случай празника Голяма Богородица в Пловдив.

В словото си след службата, владиката изтъкна, че съжителството без брак е пъклено дело и е равно на прелюбодеяние. Той го нарече и „имотна сделка”.

Митрополитът се обяви и против Закона за сурогатното майчинство.
„Готвеният закон е "утроба под наем", той ще унищожи християнското семейство и малките църкви”, категоричен е владиката.
 
„Цялата Църква се обявява против това, което противоречи на Божествения закон, нравите и добродетелите”, каза още пловдивският митрополит.

На 21 август Дядо Николай ще отслужи молебен за вразумление на българските майки, които убиват децата си с метода на аборта. На тази дата Пловдив ще посрещне мощите на родителите на Света Богородица – Света Ана и Свети Йоаким.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
1
 
1
 
! Отговори
Мартин до 471 преди 11 години
Виж тази ти история за царя показва твоята привързаност към земните неща. И аз я имам, но като вярващ с Божията помощ все по-малка е силата на тази любов към земните неща. Господ се грижи за потребностите на вярващите и това се установява по един или друг начин от всички християни. Християните не се страхуват от смъртта или по-точно не би трябвало, защото след нея вярват, че ще са с Бога в Небесното царство, където е несравнимо по-хубаво от най-хубавите неща тука на земята.
432
0
 
1
 
! Отговори
Copy преди 11 години
Националната лоботомия ни се размина, засега...
431
0
 
2
 
! Отговори
Мартин до 471 преди 11 години
Първо не е вярно, че Библията се съставя 3 века след смъртта и възкресението на Христос. И 10 пъти да ми го кажеш, пак няма да е вярно. Можеш да погледнеш за най-лесно в Уикипедия. В какъв смисъл Корана е написан по-добре от Библията? Литературно ли как ли? Православната църква не е правила кръстоносни походи, нито Господ е препоръчал да се правят такива неща. Османската империя като мохамеданска е извършила много жестокости по нашите земи срещу християните. Справка в нашата история.
430
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това че някой се има за двукрака *** си е лично негов проблем! Няма нужда да прави и останалите такива! За кръстоностните походи- измислете нещо по- оригинално. Това вече се изтърка. Оностно Библията- няма начин "книга" писана в период от 1600 год., от хора които са живяли в различни епохи, превеждана на повече от 4000 езика, постоянно преиздавана-годишен тираж над 60 млн. и всички открити копия до момента буквално да съвпадат в превод. Вземете се пообразовайте преди да пишете глупости!
429
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дедо ти поп колко е блед и със сенки под очите. Защо не е спал? Леля амфи или бонбонки? Или пък е спал, със херко шприц до зори. Или чашката обича? Каква ли е причината, хммммм....
428
3
 
2
 
! Отговори
3ти пост до Мартин преди 11 години
468: Християнството дава божествено право на царя над твоя живот, жена ти, децата ти, земята ти и всичко, което имаш. Дори и да е луд цар и утре реши да ви обеси всичките без причина - божия воля е, подчиняваш се. Така милиони са загубили живота си, хиляди учени са убити защото са можели да мислят. Стига ти толкова
427
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Християнството - 4 кръстоносни похода, 2 от които особено жестоки, изклани са жени, деца и ***; невиждан геноцид над американските племена, геноцид и робство за милиони ***. Мюсюлманите пощадяват всички жители на Йерусалим, когато си го връщат. Но не си учил история, нали? Да не говорим за качествения ***, който се жертва постоянно. А ние сме богопомазани всичките и имаме правото да убиваме милионите животински видове също, нали? А сме просто двукраки маймуни, нищо повече.
426
1
 
4
 
! Отговори
поп преди 11 години
"САМО НИ ПОГЛЕДНЕТЕ, ВСИЧКО ВЪРВИ НАОПАКИ, ВСИЧКО Е С ГЛАВАТА НАДОЛУ.ЛЕКАРИТЕ УНИЩОЖАВАТ ЗДРАВЕТО НИ, АДВОКАТИТЕ УНИЩОЖАВАТ ПРАВОСЪДИЕТО, УНИВЕРСИТЕТИТЕ УНИЩОЖАВАТ ЗНАНИЕТО,ПРАВИТЕЛСТВАТА УНИЩОЖАВАТ СВОБОДАТА, ГОЛЕМИТЕ МЕДИИ УНИЩОЖАВАТ ИНФОРМАЦИЯТА И РЕЛИГИИТЕ УНИЩОЖАВАТ ДУХОВНОСТТА. "
425
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И преди съм ти казвал: Библията се съставя 3 века след смъртта на Христос. В нея влизат 4 евангелия от 20 всеизвестни. Още повече остават скрити, унищожени и т.н. Дори Корана е по- добре написан от Библията. Питах те, не ми отговори, чел ли си въобще апокрифен текст. Да не говорим да се запознаеш с други религии. Всичките вярващи сте патки заспали, косвено поддържате доказано геноцидни идеи и заслужавате да бъдете обесени с червата си до последния.
424
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дядо Николай да вземе да се гръмне, за щастие отминаха времената на църквата и се задават времена на разум. Не във форума на днес.бг естествено, но все пак се задават.
423
2
 
5
 
! Отговори
Мартин до Монти преди 11 години
Как така църквата е узаконена форма на измама? Значи някой човек преди хиляди години е започнал да пише Библията с цел измама, но после починал. После друг след него се е запалил от идеята му и той написал нещо и така много автори пишат все е подкрепа на измамата в продължения на хилядолетия. С каква цел са го правили? Как се облагодетелстват от тази измама? Не мога да разбера логическите принципи зад такова твърдение ако има изобщо такива.
422
3
 
4
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
461, религиозен догматик да обвинява някого в писане на едни и същи неща е също толкова циничен акт, колкото висш духовник да носи на ръката си часовник за 20 000 лв. и да се вози в автомобил за 150 000 лв.Аз цитирам цялата безбрежна световна наука, ти цитираш ЕДНА книга. И то художествена. Кой е този с "едни и същите неща"?
421
1
 
3
 
! Отговори
Христианство преди 11 години
Това което ви обяснява дедя ви Николай е: "Който в господ вярва, п***а да не барва"Ходете се молете и оставете момичетата за мен.
420
2
 
4
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Спонги - "И все пак колко ти е IQ? Писах за моето IQ само защото обиждаш вярващите в глуповатост."И в двете цитирани изречения имаш по една пунктуационна грешка. Очевидно IQ тестът не е напълно обективен в твоя случай. А и по принцип. Този тип тестове са доказано необективни, защото ползват ограничен брой модели в типовете въпроси. Тоест - подлежат на наизустяване.А примера с музикалността си го дадох, за да ти покажа колко е безсмислен въпросът ти.
419
0
 
7
 
! Отговори
Ники преди 11 години
Дядо Николай,първо свали златния Ролекс и слез от мерцедеса, пък тогава учи хората на морал!
418
2
 
4
 
! Отговори
до монти преди 11 години
Монти, почваш да ме разочароваш. Повтаряш все едни и същи неща. Май прибързано те обявих за по-интелигентен от другите.
417
2
 
7
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
В съвремието Църквата е нищо повече от една узаконена форма на измама. Основните и функции:- обяснение на сътворението на света, - обяснение на отвъдното,- житие на героите - етика отдавна са загърбени, защото от тях няма практическа нужда в съвремието, защото то се обуславя изцяло от материални закономерности. Днес основните функции на Църквата са:- да се поддържат мозъците на миряните меки, за да са предвидими в действията си,- да експлоатира материалните блага, които и се снасят.
416
3
 
7
 
! Отговори
някой преди 11 години
Най-големият проблем е, че дядо Николай говори верни неща, но хората не му вярват, защото не може да даде личен пример. Както е казал Христос: "По делата ще ги познаете". Това е много жалко, но какво да се прави. Все пак нека вярваме в Бога заради Бога, а не заради този или онзи митрополит или свещеник.
415
3
 
5
 
! Отговори
456 преди 11 години
Обясни ми как точно един свещеник, какъвто и да е той, е полезен на обществото. Единствената им работа е да заблуждават патки като тебе.
414
2
 
2
 
! Отговори
456 преди 11 години
Аз съм дал теб на обществото. Не ме карай да съжалявам, че съм те направил.