Дядо Николай: Съжителство без брак = на прелюбодеяние

Пловдивският митрополит против Закона за сурогатното майчинство
15 авг 2012 22:00,
542
Дядо Николай: Съжителство без брак = на прелюбодеяние
На 21 август Дядо Николай ще отслужи молебен за вразумление на майките, които убиват децата си с аборт. Снимка: Булфото

„Съжителството без брак е грях и е заплаха за обществото в духовно и морално отношение, а всеки грях води до страдание, страдание в ада". Това заяви пловдивският митрополит Николай, след като отслужи Божествена света литургия по случай празника Голяма Богородица в Пловдив.

В словото си след службата, владиката изтъкна, че съжителството без брак е пъклено дело и е равно на прелюбодеяние. Той го нарече и „имотна сделка”.

Митрополитът се обяви и против Закона за сурогатното майчинство.
„Готвеният закон е "утроба под наем", той ще унищожи християнското семейство и малките църкви”, категоричен е владиката.
 
„Цялата Църква се обявява против това, което противоречи на Божествения закон, нравите и добродетелите”, каза още пловдивският митрополит.

На 21 август Дядо Николай ще отслужи молебен за вразумление на българските майки, които убиват децата си с метода на аборта. На тази дата Пловдив ще посрещне мощите на родителите на Света Богородица – Света Ана и Свети Йоаким.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
456, Слагането на всички под общ знаменател говори или за незнание или за тенденциозност. Това, че не го дават по телевизията не значи, че Църквата не помага на нуждаещи се. Самоизтъкването и самохвалството е далеч от християнството. И преди да търсим сметка кой какво е дал и къде да го впрегнем е хубаво първо да си отговорим на въпроса какво лично сме дали на общесвото.
412
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И без това имаме много болни деца от какво ли не, вместо БЧК да ходи да проси, предлагам среброто по иконата, дебелия ланец на врата на попето и въобще всичкото злато и сребро що има църквата да бъде дарено на нуждаещите се. Нали са божи хора, за какво им е? Попето може и колата да си дари, ще икономиса и от поддръжката и ремонта й. Хайде попета, нали сте божи хора, дарявайте! Може да ви впрегнем и да асфалтирате, поне нещо полезно да правите.
411
2
 
2
 
! Отговори
до гурбетчия преди 11 години
Ако имаше и си вършеше работата, и тези по форума, и дядо ти Николай и всичките да се лекуват в момента. Уви, не е така.
410
4
 
4
 
! Отговори
Червей преди 11 години
И аз съм бог, като всичките събратя червеи. Не ви задължавам да правите нищо, дори не искам да вярвате в нас. Ние си живеем и слабо се интересуваме дали ни забелязвате, вярвате в нас или каквото и да било. Обещаваме ви, че ще ви ядем, като ви заровят. Амин!
409
4
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Монти БърнсБраво. Пълна нула съм в музиката. И все пак колко ти е IQ? Писах за моето IQ само защото обиждаш вярващите в глуповатост.До някойСамо съм се докосвал до окултните практики. IQ по стандартния тест на Рейвън е макс. 165. Православен Християнин съм. Не приемам схоластиката. Приемам всяка вяра в Бога за добра.
408
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спорете сега кой крив, кой прав, какво е казала църквата, блейте като овце. И без това си нямате друга работа. Любителите теолози ако си направят труда да изучат и няколко други религии, ще видят що за абсурд е целият цирк. Православни, католици, евреи, мюсюлмани, сектанти - все будали.
407
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Религиозни овце!
406
3
 
1
 
! Отговори
Монги преди 11 години
Спонги и Монти са един и същи човек!
405
2
 
4
 
! Отговори
някой преди 11 години
Хм, този Спонги е типичен окултист. Q-то му било 156. Може и 200 да ти е и пак да не стигнеш до истината, горделивецо. Ей затова сте далече от Православието, защото за него трябва смирение.
404
2
 
4
 
! Отговори
Мартин до Монти преди 11 години
Много е хубаво, че теологията ти е хоби. Мога да ти препоръчам да прочетеш трудовете на Св. Василий Велики, Св. Йоан Златоуст и Св. Григорий Богослов. Има какво да научиш за риториката и християнските догмати от тези наистина даровити мъже. Василий Велики и Йоан Богослов са били ненадминати ритори за времето си, до такава степен, че са будели искрено възхищение у най-добрите езически оратори.
403
3
 
5
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Абе няма ли психиатрия за вас бе ?!
402
1
 
2
 
! Отговори
до мартин преди 11 години
Еей, много точно казано!
401
3
 
6
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Спонги - "Впрочем, моето IQ е 156 >99%. А твоето?"Аз интерпретирам по слух за около 5 минути непозната песен /от какъвто и да е стил/, след не повече от две слушания. На два инструмента. А ти?
400
2
 
3
 
! Отговори
Мартин до Монти преди 11 години
Православната църтква не отрича явления като Ванга и други там екстрасенси и тем подобни. Тя казва, че тези хора са медиуми на сатаната и това е така. Предупреждавам хората, които посещават всякакви врачки, баячки, леячки на олово, магьосници, ясновидци, екстрасенси, астролози и друг бесовски слугинаж, че може да започнат да чуват гласове, да сънуват кошмари, да се депресират и да не се чувстват добре поради това, че са влезли в контакт със бесовете. Само Господ Иисус Христос може да помогне.
399
2
 
5
 
! Отговори
до монти преди 11 години
А, виж, тук си прав! Православието наистина отрича Ванга и Кочовска, но в друг смисъл. Ванга и Кочовска притежават свръхестествени способности, но техният произход не е от Бог, а от демоните. Така например Ванга има претенцията да общува с духовете на мъртви. В Библията Бог категорично забранява това. Защото с мъртвите не може да се общува, освен в изключителни случаи по Божие допущение. Поздравявам те, че си наясно с това, защото много "православни" не го знаят и величаят тези врачки.
398
3
 
6
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Мартин, теологията ми е хоби. Не виждам нищо лошо в това да се спори по тези въпроси. А и спорейки си тренирам риториката.Аз уважавам християнската религия. Суеверие или не, смятам, че точно тя е изиграла много важна и предимно положителна роля в оформянето на цивилизацията и социално-обществените права и свободи. Това обаче не ми пречи да изтъквам абсолютната, непоклатимата и неопровержима несъвместимост на религиите с научно-техническо-информационния прогрес в последния век.
397
4
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
"То няма снимки и на съвестта ,ама тя съществува ,нали ?" Ами дори и без снимки съвестта може да се докаже ,че съществува ! Защото съвестта е чувство на хората ,а хората съществуват ! И когато един човек ти каже ,че ще ти плати 20 лв. за свършена работа ,а после те излъже ,ето че се доказва ,че този човек е гадняр ! Вярата също е чувство на хората ,но въпросът е в кого вярват ,на какво вярват и дали вярват в съществуващи неща или на фантазии ! Много сте ми "умни" вие вярващите !
396
0
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Монти, аз също не съм схоластичен и ти къде прочете, че признавам единствено Православната Църква. Писах ти за Учителя Петър Дънов, който е основател на Бялото Братство. Тези хора приемат Исус Христос. Занимаващите се с окултни науки (забележи - науки) придобиват нови сетива, такива каквито ти нямаш. Подобно на йогите, усещанията на окултистите са много по-различни. Повтарям, не споря с теб. Чети за религиозните нобелови лауреати.ПП. Впрочем, моето IQ е 156 >99%. А твоето?
395
0
 
1
 
! Отговори
Мартин до Гиалгамеш преди 11 години
Те и фарисеите обвиняваха Иисус, че лекувал с помоща на дявола и похулиха по този начин Светия Дух. Вярвай си там в каквото искаш, но избягвай да казваш такива неща, защото не разбираш какво говориш.
394
1
 
2
 
! Отговори
Ахмак преди 11 години
До до 431Ти скоро да си имал взимане-даване с банка, адвокат или лекар?Не ми говори че съвестта съществува, събуди се!