Пак протест заради Морската градина във Варна

Собственици искат паркинг близо да парка
Обновена: 6 ное 2012 10:57 | 6 ное 2012 10:57,
56
Пак протест заради Морската градина във Варна
През лятото протестиращите поискаха да се спре влизането на автомобили. Снимка: архив Булфото

Десетки хора се събраха на протест пред Община Варна заради забраната за влизане ва автомобили и паркиране в Морската градина, предаде БНТ.

Събралите се – предимно собственици и работници в обектите в местността “Салтанат“, искат облекчаване на наредбата.

Според тях тази забрана пречи на бизнеса им, а оборотите им са паднали значително. Част от собствениците алармират, че може да се наложи да съкратят персонал.

Още по темата
28 юли 2012 14:00
191

Протестиращите обясниха, че в местността “Салтанат“ има 102 обекта – предимно обществени съоръжения. Те настояват да се осигури достъп на автомобилите им и на тези на клиентите до въпросните обекти.

Според недоволните забраната за влизане на автомобили и паркиране в Морската градина поставя нови препятствия пред бизнеса им в трудни времена.

Те настояват в непосредствена близост до местността “Салтанат“ да се изгради паркинг. Протестиращите защитиха тезата, че този район не точно част от Морската градина, защото има много частни обекти.

Утре те имат среща с кмета на Варна, за да потърсят решение на въпроса. Бизнесмените заплашиха с нови протести в случай, че се не намери начин да се удовлетворят исканията им.

През лятото общинският съвет на града взе решение да се забрани влизането на автомобили след протести на сдружението “Варна диша“. Тогава екозащитници блокираха входовете на Морската градина и поискаха да се вземат мерки срещу колите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
НИКОЙ преди 11 години
АБЕ ЗАЩО НЕ СЕ ОСЪЗНАЕТЕ ВСИЧКО Е ЗАРАДИ *** И ТЯХНАТА ФИРМА ,КОЯТО УКРЕПВА СВЛАЧИЩЕТО. НЕ СЕ ЛИ СЕЩАТЕ , ЧЕ ЩЕ ВЗЕМАТ НЯКОЛКО МЛН. ДЪРЖАВНИ ПАРИ ДО 2-3 ГОДИНИ И НИКОЙ НЯМА ДА СЕ СЕТИ ТОГАВА КАКВО Е СТАНАЛО ПО РАНО. А ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ НЯМА ДА ГОВОРИМ..................
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парковете са места за отдих, не е приятно да се оглеждаш дали някой превъзбуден състезател няма да отнесе теб или някое дете което тича по алеята, защото в морската градина няма тротоари. Ходете пешком, полезно е !!!
61
0
 
3
 
! Отговори
Има ли? преди 11 години
Има ли петиция в change.org за обявяване на Морската градина във Варна в защитена територия от национално значение?
60
0
 
8
 
! Отговори
гном преди 11 години
51,остави Дубай (макар че и те са добър пример),има и др арабски държави,ами Хонг Конг,Японските градини,Цяла Европа,дори тъпите американци,навсякъде природата е нещо ценно,нещо свещено,докато тук сме на обратния полюс.Ама няма проблеми,тя природата си знае работата!
59
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе да ви питам къде бяхте всичките тези двайсет че и повече години когато хората си правеха бизнеса,викате че всички варненци че били спяли ,*** маи и вие сте си поспали доста,или чакахте да си развият бизнеса и тогава решихте да ги сринете.И за къв чист въздух ми говорите при положение че у варна има половин милион коли и ако щеш и в средата на черно море отиди пак ще дишаш газове,и като се има на предвид че това нещо се намира по средата на града
58
1
 
10
 
! Отговори
гном преди 11 години
54Не е само центъра,целия град е в окаяно състояние......youtube/watch?v=QKWjkrcaeNY&feature=related -Варна 2007Само 5 години и не виждам вече нищо общо с града,който беше някога.Чак боли,баси!
57
2
 
3
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
Тези неща предполагам че са построени върху държавна земя а не частна ако правиш разлика,и мисля че за да ти построят на твоя земя трябва да те обезщетят,или викаш кво ти пука нали ти не си потърпевш,лесно се говори така като си от другата страна на барикадата нали
56
3
 
2
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
А ти си толко *** че не мога и да те обидя
55
1
 
7
 
! Отговори
До 55 преди 11 години
На такива като теб никой не може да им обясни, защото не са чували за много неща в този живот. Ами то и Наклонената кула в Пиза по твоята логика е построена върху нечия земя, и Пантеона, и Акропола и т. н. и т. н. Значи ли това, че трябва да се разрушат, за да се направят заведения.
54
1
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 11 години
Ти си кух като градинарска лейка. Каквото и друго да ти кажа, за теб ще прозвучи гордо. Ти явно живееш в някаква паралелна вселена.
53
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе как ще ми обявявате за парк местност която повече от половината е частна собственост бе и вътре има стотици сгради,и да изпреваря коментари от сорта че били новопостроени ще кажа че там има стотици къщи които са построени от преди сто години което може и сега да се види,много от новите сгради са построени върху такива къщи.Та мисълта ми е кои с какво право ще казва на тези хора какво да правят с имотите си при положение че са там много преди това да е бегла мисъл за парк
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки от Варна трябва да стъпи в морската в Бургас.После пред общината да търси обяснение защо наща изобщо не се подържа.Ама с тоя кмет и *** и центъра ни мяза на селски мегдан.Варненци много трябва да искаме защото реално от 10 години в града нищо не се пипа.
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Събориха завода за двигатели, коробостроителницата ,а тръгнали кухарите с туризъм да печелят.Как да стане на тоя големия град икономиката му да разчита на 50 найлоно-талашитени капана де ни хигиена имат ни са законни.Морската градина ,от парк - картинка се первърна в занемарен пазар с кръчмарска насоченост.Бива 23 години се пипа само кога има интерес за далавера.Които иска да се сърди но в момента е грозна гледка ,особено и тарикатите де спират по поляните.
50
0
 
9
 
! Отговори
! преди 11 години
47Прав си,че по цял свят строят и се разрастват икономиките им.Разликата е там,че строят паркове,а не строят В парковете.Нека и тук строят,но не по този начин...място за строене има...
49
0
 
12
 
! Отговори
До гном преди 11 години
Много си прав. Хората по света от пустиня правят рай /справка Дубай и разбира се още много от този род/, а ние тук искаме да превърнем зелената природа в асфалтова и бетонна пустиня. Били "собственици", развивали "бизнес" и други от сорта. Знаем ги ние вече тези "собственици" и номерата им знаем. Тези "бизнесмени" и такива като тях ни докараха за 23 г. до днешното положение. Дано най-после тези "господа" срещнат решителен отпор от обикновените хора, на които истински принадлежи морската градина.
48
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който не иска коли и бетон да ходи да живее в гората,там зелено колкото искаш
47
0
 
10
 
! Отговори
Силвър преди 11 години
Какво ще развиеш с тая краибрежна де мяза на *** гето ,голяма далавера имаш ти от един Шуменец де ти паркира на алеята и си папа едни картофки и цаца лятото.За 5 лв порцията градът се задръсти от автомобили ,а половин милион от 20 капана ли ще се изхранват ?
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варна се превърна в паркинг за коли с регистрации РР ,Р ,С ,СА ,Х ,Н ,СС,СТСН,ВТ,У.., изобщо вече неможе да се кара и ходи нормално от гастролиращи гости на града които паркират кадето им е удобно.ББ умника и тои спря синята зона ,според господ знае какви причини ,но е ненормално 10000 автомобила де 1 стотинка такса не плащат за града ,да си паркират и движат кадето им скимне.А тея капанджии да не ми ревът ,бърлогите им де правят милиони оборот и мязат на *** гето не са за там.
45
12
 
1
 
! Отговори
Silver преди 11 години
Абе давайте да сринеме сички сгради и да затваряме варна за коли и да я правиме една голяма поляна и да млъкнат вече зеленяшите платени,и после ще ядеме храсти и дървета.По цял свят хората строят и се разрастват икономиките им,само ние гледаме как да сриваме бизнеса и да се изнасят хората навънка.Постоянно мрънкат че защитавали интересите на цяла варна,ми къде е цяла варна на протестите ви като повечето пъти не се събирате и двайсетина човека,или така ви отърва да се правите на защитници на град
44
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Морската градина във Варна от най-красивия парк се певърна в място с кръчми и за далавера.Неможе талашитени коптори ,ями по метър и от 20 години неасфалтирани алеи и в следващия момент претенции.Има места кадето вече са се образували блата по 200 кв .м е да попитам на 700 хиляден град парка му трябва ли да мяза на някаква смес от гора селски калдаръмен път и капалъ-черши по краибрежната.