Пак протест заради Морската градина във Варна

Собственици искат паркинг близо да парка
Обновена: 6 ное 2012 10:57 | 6 ное 2012 10:57,
56
Пак протест заради Морската градина във Варна
През лятото протестиращите поискаха да се спре влизането на автомобили. Снимка: архив Булфото

Десетки хора се събраха на протест пред Община Варна заради забраната за влизане ва автомобили и паркиране в Морската градина, предаде БНТ.

Събралите се – предимно собственици и работници в обектите в местността “Салтанат“, искат облекчаване на наредбата.

Според тях тази забрана пречи на бизнеса им, а оборотите им са паднали значително. Част от собствениците алармират, че може да се наложи да съкратят персонал.

Още по темата
28 юли 2012 14:00
191

Протестиращите обясниха, че в местността “Салтанат“ има 102 обекта – предимно обществени съоръжения. Те настояват да се осигури достъп на автомобилите им и на тези на клиентите до въпросните обекти.

Според недоволните забраната за влизане на автомобили и паркиране в Морската градина поставя нови препятствия пред бизнеса им в трудни времена.

Те настояват в непосредствена близост до местността “Салтанат“ да се изгради паркинг. Протестиращите защитиха тезата, че този район не точно част от Морската градина, защото има много частни обекти.

Утре те имат среща с кмета на Варна, за да потърсят решение на въпроса. Бизнесмените заплашиха с нови протести в случай, че се не намери начин да се удовлетворят исканията им.

През лятото общинският съвет на града взе решение да се забрани влизането на автомобили след протести на сдружението “Варна диша“. Тогава екозащитници блокираха входовете на Морската градина и поискаха да се вземат мерки срещу колите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ СА ВИНОВНИ ТЕЗИ!НИЕ СМЕ ВИНОВНИ,ЧЕ ОТНОВО ИЗБРАХМЕ КИРО МЕНТАТА!ДОКАТО НЕ ГО МАХНЕМ,ТАКА ШЕ БЪДЕ!
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До човек от Варна Кого лъжеш,бе диване?!"Безумно обичам Варна!"Затова ли я гледаш през крив макарон нейде от майната си?Върни се тук и тогава си я обичай БЕЗУМНО!
21
2
 
20
 
! Отговори
jan преди 11 години
Трябва и да затворят заведенията - ха, нямали достъп. Това да не е Ла с Вегас.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не се правят на улави,а да си кажат кой ги направлява,защото те и сега,след приемането на закона,пак си влизат безпрепятствено с колите,и си паркират буквално в зелените площи.Има и клип в Тубата,сложили две куки,бариерата вдигнатаняколко коли понечват да продължат пътя си като виждат бариерата,а ченгето с кафенцето отива и им казва,да си влизат,всичко това се знае.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---Национализация ...!С тази собственост ---големи ядове ,в цялата страна --по принцип!
18
0
 
22
 
! Отговори
Една от вас преди 11 години
скоро бях в Добрич , предполагам доста варненци отскачат до там понякога за разходка Парка им е станал уникален и продължават нещо да правят Може би е един от наи красивите паркове в Бг Кмета на Варна да отскочи до там и да види , а не да продава на парче
17
2
 
33
 
! Отговори
siana.petkova.5 преди 11 години
Да, направете паркинг, направете цялата морска градина на паркинг! То в града няма паркинги, та точно от морската градина почнете! Като не ви отърва, преместете си заведенията! Бъкано стана със заведения, ресторанти и частни имоти в морската! Че то каква ще е разликата дали се разхождам по центъра или в морската, все кръчми, все коли!
16
3
 
29
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
Собствениците на тия обекти да го Д*Х*Т. НЕ ИСКАМЕ КОЛИ В МОРСКАТА.
15
0
 
1
 
! Отговори
r преди 11 години
polovinata MOrska veche e razprodadena. Ot Zoo do Pikadili park. Dori Kmeta si e zadelil sochni parcheta zemq tam. Samo diktadura she ni opravi. za jalost!
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 13 Ти кои си , че да казваш къде да живеят хората ? Аиде по леко с *** изказвания !Като отидеш да живееш в Пловдив , София , Лондон ,Париж и къде ли още не - теб възприемат като *** - запомни го !
13
2
 
16
 
! Отговори
човек от Варна преди 11 години
Обичам Варна безумно.Животът ме изпрати далеч от тук и виждам красотата и само през кратките си отпуски,но ще обичам този град безумно докато съм жив,със сигурност ще се прибера за да прекарам последните минути от животът си тук,във Варна,Градът във който съм роден и съм влюбен безумно и безвъзвратно.На снимката по-горе липсват хора,различават се само банкноти във формата на хора
12
6
 
14
 
! Отговори
Мутроград преди 11 години
Нашия град, града на мутрите е вреден за живеене. Привлича единствено озверелите от глад добруджански, шуменски, ямболски, търновски и търговишки селяни. За тях е рай защото има шарено.
11
1
 
42
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Като им вреди на бизнеса, да си изместят заведенията и офисите на друго, подходящо за бизнеса им място. Морската градина не може да се премести! А трябва да се опазва!
10
5
 
13
 
! Отговори
БГ=МАФИЯ преди 11 години
Браво Варна, защитавайте си правата като свободни хора! Поздравления и успех!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Три три три *** :)))
8
1
 
25
 
! Отговори
Бълбук бълбук преди 11 години
Разрешете им да паркират направо в морето. Така е справедливо.
7
1
 
39
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Варненци , не позволявайте на разни печалбари да унищожат една от емблемите на града - Морската градина !
6
1
 
19
 
! Отговори
Лора преди 11 години
А тези, които искат да се оплачат от тези собственици като работодатели къде да стачкуват?
5
1
 
37
 
! Отговори
гощо преди 11 години
Никакви МПС-та в Морската градина.Как ще влизащ с кола в градина?В Германия има цели старинни градове и островчета без коли,тука някой не можел да повърви 100 м за да се натъпче като прасе.Иначе подземни паркинги и подземни улуци и подлези трябва да има.
4
3
 
32
 
! Отговори
варненка преди 11 години
Протестиращите със сигурност не са кореняци варненци , след като не милеят за Морската градина . За тях единствено е важна печалбата !