Пак протест заради Морската градина във Варна

Собственици искат паркинг близо да парка
Обновена: 6 ное 2012 10:57 | 6 ное 2012 10:57,
56
Пак протест заради Морската градина във Варна
През лятото протестиращите поискаха да се спре влизането на автомобили. Снимка: архив Булфото

Десетки хора се събраха на протест пред Община Варна заради забраната за влизане ва автомобили и паркиране в Морската градина, предаде БНТ.

Събралите се – предимно собственици и работници в обектите в местността “Салтанат“, искат облекчаване на наредбата.

Според тях тази забрана пречи на бизнеса им, а оборотите им са паднали значително. Част от собствениците алармират, че може да се наложи да съкратят персонал.

Още по темата
28 юли 2012 14:00
191

Протестиращите обясниха, че в местността “Салтанат“ има 102 обекта – предимно обществени съоръжения. Те настояват да се осигури достъп на автомобилите им и на тези на клиентите до въпросните обекти.

Според недоволните забраната за влизане на автомобили и паркиране в Морската градина поставя нови препятствия пред бизнеса им в трудни времена.

Те настояват в непосредствена близост до местността “Салтанат“ да се изгради паркинг. Протестиращите защитиха тезата, че този район не точно част от Морската градина, защото има много частни обекти.

Утре те имат среща с кмета на Варна, за да потърсят решение на въпроса. Бизнесмените заплашиха с нови протести в случай, че се не намери начин да се удовлетворят исканията им.

През лятото общинският съвет на града взе решение да се забрани влизането на автомобили след протести на сдружението “Варна диша“. Тогава екозащитници блокираха входовете на Морската градина и поискаха да се вземат мерки срещу колите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
А Магарешки протестира ли ,или вече си има и лична охрана от общината?
42
5
 
5
 
! Отговори
До 42 преди 11 години
Кажи бе,Гръцки ***,лачен ***:)Потвърждаваш всеобщото мнение че изобщо си имате грешна представа за селото.*** са опасли цяла България,а летище Сарафово кой го охранява,Баба и с шушоните и плетените *** ли:)А гостите на града се възхищават и на бургадидасци,и простотията им.Бургаски ***,как пък не се спасихте от комплекс,,Варна,,никой нищо не ви казва,вие все с рогите напред,и после се цупите като ощипана пенсионерка.
41
0
 
9
 
! Отговори
гном преди 11 години
Айде пак се намериха някви умници дето да се хулят ...Кой бил по-добрия град!?Абе,страната тъне в ***,вие си мерите п*шките,оправия няма Ганьовеца.А за стачкуващите-парк-място за разходка и отдих,не за пътища и автомобили!В чужбина хората трошат маса кинти за да строят изкуствени паркове,тук гледат да довършат и малкото останало!*** и алчна пасмина!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 33 Пробит гагаузки ***, да си чул,че бургазлии протестират против застрояването в Морската им градина?Всички бургазлии и гости на града се възхищават от чистотата и уредеността на Морската градина!Тук все още *** няма достъп и дано да няма!
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е сега Варненският кмет като им разреши влизането вече ще му пишат шестица за добро управление?
38
3
 
8
 
! Отговори
До 35 преди 11 години
Много си неграмотен бе пиле,с тоя умствен багаж който имаш си Омрял от глад,нямах намерения да обиждам,но понеже ти си го позволи...Гръцки *** сте и такива ще си останете бургадидасци,все си мислите че някой ви завижда,а всъщност всички ви се смеят,Черноморски Пернишки гърчоля:)
37
0
 
15
 
! Отговори
Чао! преди 11 години
Щом нямат достъп, да ги закрият. Имотите в парковете се отчуждават в полза на Държавата според Закона за устройство на територията.
36
8
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 11 години
Често ходим до Добрич да , за да видим от кое велико място са родом половината "варненци". И за да потвърдим народната поговорка, че там "златно жито зрее, пр*ст народ живее".
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гадните реститутки пак искат да лапат кинти, а *** да бетонира всичко де що е зелено. варненци здраво сте го загазили
34
1
 
10
 
! Отговори
От 34 преди 11 години
Някакъв *** веднага ми цъкна минус. Беден ми е речника за да опиша такива ненормалници, за които природата не означава нищо друго, освен фон на тяхното егоистично его. Те смятат, че природата е създадена специално за тях, за да се перчат на нейния фон колко са "велики". Тези болни мозъци не мислят за следващото поколение, за деца и внуци, ако изобщо са в състояние да направят такива. След мен и потоп.....Просташко и егоистично.
33
13
 
3
 
! Отговори
do 33 преди 11 години
хахах ей смешен кво и е огромното на тъпата ви морска градина е паля4о въобще знаеш ли до къде стига морска на бургас 4е се говориш неподготвен наизуст *** сега като направят и вело алеята до сарафово ще си омрете от злоба *** ! погледни кво става в бургас и кво в варна и стой в смешната морска столица хахха ***
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера какви са тези ***, които протестират. Не разбра ли този народ, че земята е на бога. Никой след смъртта си нищо не е отнесъл. Били собственици на морската градина. Позор. Както някои по-долу пишат нима са малка кръчмите, капанчета и други от сорта заведения, ами да превърнем и парковете, които и без това са дефицит, в кръчми. Ами то ото толкова заведения стигнахме до тук. Агресия в училище, по улиците, пияни и дрогирани деца, които не ходят на училище. Позор за България.
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До asdНай-смешни са ми такива изказвания. Да сравняваш малката и компактна "морска градина" в Бургас, с ОГРОМНИЯ парк наречен Морска градина във Варна е все едно да сравняваш Уембли със стадиона на Черноморец. ***, комплексиран от "гагаузи"... 100 години няма да са ви достатъчни, за да се отърсите от простотията си ...
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Svilen75Салтанат НИКОГА не е била част от морската градина. Морската градина е до пикадили парк! Всички други приказки за смешни и излишни.
29
10
 
13
 
! Отговори
asd преди 11 години
Варненци,та вие нямате морска градина бе ! То е *** и занемарената история ! Елате и вижте истински европейски морски парк в Бургас,Гагаузи тъкива!!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съд. система в Бг,... е ВИНАГИ на страната на престъпниците,защото си ЦАКАТ ЯКО!Справка--23г.--нищо!Морска градина явно няма да има ,...ПРОТЕСТА ---ИМ ГИ Е СЛАБ !
27
1
 
17
 
! Отговори
naidenstain преди 11 години
У нас Бизнес=заведения, стига толкова пишман бизнесмени, прекалено много станаха заведенията в морската, а много малко от тях предлагат прилично качество и обслужване, и частните имоти също, а най лошото е че и още правят. Всякакви грозни самоделни барачки нацвъкани по най-атрактивните места само замърсяват. Вижте ги вечер след приключване на работа.
26
3
 
15
 
! Отговори
Svilen75 преди 11 години
Заглавието няма нищо общо с текста на статията. Паркинги в периферията на Морската - задължително. в самата Морска - в никакъв случай. Салтанат е неразделна част от Морската градина. Както територията до Евсиноград. Както и ската и крайбрежната алея. Вън мутрите от Морската градина на Варна!!!
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати демокрацията ...!Материалното победи духовното ,...само ДАЛАВЕРИ---в Бг!Така е ,след като спахме ---23г.
24
3
 
10
 
! Отговори
Svilen75 преди 11 години
Днес.бг, къде бяхте така бързо да отразите протестите *** хората. които защитават Морската градина? Платени ***.