Варненци блокираха входовете на Морската градина

Искат да се спре достъпът на автомобили
Обновена: 28 юли 2012 20:05 | 28 юли 2012 20:01,
179
Варненци блокираха входовете на Морската градина
Варненци за пореден път на протест. Снимка: архив Impact press group

Варненци блокираха петте основни входа на Морската градина, по които преминават леки автомобили, предаде ”Фокус”.

На всеки имаше по около 10-15 от членовете на сдружението, които не допускаха преминаването на автомобили. Блокирани бяха входовете на басейн „Приморски”, на Двореца на културата и спорта, спирка „Акациите”, Делфинариума и Пикадили парк.

Още по темата
28 юли 2012 14:00
191

Според протестиращите в Морската градина на влизат и излизат безпрепятствено коли и паркират в зелените й площи, което е напълно забранено. По крайбрежната алея формално има ограничителен режим, който обаче не се спазва, смятат протестиращите.

Те настояват да се спре достъпът на МПС в Приморски парк, с изключение на колите със специален режим.

Варненци искат още полицията да санкционират всички водачи, които нарушават Закона за движение по пътищата.

Протестиращите заявиха още, че настояват да се обозначат със знаци всички входове на Приморски парк и да се поставят пътни знаци с допустимия достъп на МПС в парка.

През последния месец жителите на Варна на няколко пъти изразиха недоволството си срещу случващото се в града си.

В началото на юли около 1000 души излязоха на протест срещу застрояването на Морската градина. Под натиска на хората общинските съветници гласуваха пълна забрана за строителство в морския парк, но това не удовлетворява основното искане на протестиращите.

Ябълката на раздора е проектът „Алея първа”, който трябва да бъде изграден между Морската градина и брега.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
3
 
! Отговори
горския преди 11 години
защо се дракате по=между си кой къде живял , кой в кой град бил , налазвания и тем подобни , да не сте в 19 век ве , вместо да видите .че цялата ни държава тъне в *** не само градовете , вие се рогаете на градове баси децата !!!той племеника ми по умен от вас !!!
159
0
 
3
 
! Отговори
нтн преди 11 години
Бойко е роб на *** ! Продаде им цял град!
158
0
 
11
 
! Отговори
bvgg преди 11 години
Кметът на Варна е на "***". За какво още да говорим. "ТРОЯНСКИЯТ КОН". Виж те го в центъра на емблемата на "***" и ЗД "Армеец". Всичко е ясно. А може би Бойко Борисов не знае нищо ?
157
0
 
9
 
! Отговори
ssssss преди 11 години
"***" е най-арогантната, безмилостна, жестока групировка съществувала някога в България. Бойко Борисов се страхува от тях.
156
0
 
13
 
! Отговори
az преди 11 години
ЦЕНАТА НА КОЯТО Е ПРОДАДЕНА АЛЕЯ ПЪРВА ОТ ДЪРЖАВАТА НА *** Е 11 747 445лв. ЗА 117 ДЕКАРА ?!? Продадена е от тройката в края на мандата си, а Герб после съботираха проверката и финализираха сделката, вместо да сезират прокуратурата?!? Това прави малко повече от 100лв за квадратен метър. Сами преценете дали цената е адекватна!
155
0
 
16
 
! Отговори
ss преди 11 години
Има едно образувание, което завладя държавата. То се появи преди много години от Варна. Първоначално се занимаваше с кабелна телевизия и охранителна дейност. Който му беше конкурент беше премахван. В центъра на знаците на "***" и ЗД "Армеец" е "ТРОЯНСКИЯТ КОН". Какво ли искат да ни кажат с това ? Вече повечето стратегически структури на икономиката са тяхни. Никой не смее да каже името на тази групировка. Само Юрген Рот. Бойко е наясно и им каза. Сега малко потрайте, че от ЕС ни притискат.
154
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тук става въпрос за един много важен проблем, а някои *** пишещи тук пак го обърнаха на кой град е по-хубав!?!? никой не е застрахован от несправедливостта, така че мислете преди да пишете и говорите
153
0
 
5
 
! Отговори
Томас преди 11 години
163 - И капитализма и комунизма е едно и също - само, че методите за контрол и мачкане на хората са малко различни.
152
0
 
1
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Като се тръгне покрай морето към златните, като се подмине чайка, малко преди траката има една местност, където преди няколко години видимо имаше "следи от живот" - имало е изграждани пътечки, беседки, пейки, но като се слезе малко надолу е като лунен пейзаж - едни големи скали и камъни непосредствено до брега. Много ми е интересно там поради какви причини е станало така? Чудно ми е защо беше изоставено - сега не знам как е.
151
2
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Подкрепяме протестиращите варненци ! Къде е местната , а и по-висшата власт да вземат отношение и да защитят природата на Варна ? Борисов се излежава на близо , но не му се нарушава спокойствието .
150
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами мили ми варненци, след като си избрахте кмет ГРОБар ...
149
1
 
18
 
! Отговори
кака Мисирка преди 11 години
Киро Алкохолика, с вила в Швейцария е способен да заколи баща си, заради бездънната алчност и типигьозлък, които притежава. Браво на варненци, че протестират! Долу киро - Киртака!
148
23
 
6
 
! Отговори
il pardino преди 11 години
Мдамммм.... Скоро, съвсем скоро Варна ще стане предградие на Бургас и варненци ще заживеят като нормални хора. Ще им оправим инфраструктурата, ще им дадем и някое друго курортче. Бургас има 150 км курортна ивица от Мичурин до Обзор. Варна е с 2 курорта на кръст. Така че дерзайте варненци, че най хубавата гледка в града ви е табелата за Бургас ;)
147
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за градини,гори,гей паради протестират а за цени,заплати,нисък стандарт на живот никой не става.овце прости.
146
0
 
22
 
! Отговори
solaris преди 11 години
Това което става тук във Варна е много хубаво,но не ни беше оставен избор или бате Кирчо - който трябва да бъде линчуван от всеки преминаващ със камшик и завързан на входа на морската градина или онзи измамник с мазна физиономия Веселин Марешки,хората уж избраха по-малкото зло,никой уж не беше гласувал за Кирчо и пак той кмет- СМЯХ В ЗАЛАТА !*** управляват цяла северо-източна България и пристанище Бургас,монополизъм пълен,но вече всичко им е легално,имат над 600 фирми,дават работа на много хора
145
0
 
22
 
! Отговори
Солидарен преди 11 години
Браво, варненци!!!!!!!!Дръжте се!!!!!Дайте отпор на самозабравилите се мутри и властта - тяхната евтина ***!!!!!!!!!!!
144
1
 
16
 
! Отговори
аа преди 11 години
Протестиращите бяха там, защото единствено искат от полицията да следи за спазването на закона:1. Има приет ОУП, определящ границите на парка "Морска градина", вкл. м-ст "Салтанат" - факт2. Всички входове са обозначени със знаци "Приморски парк" - факт3. Чл. 15, ал.7 от Закона за движение по пътищата забранява движението на МПС в паркове - факт4. Затварянето на очите и фрапиращото бездействие от страна на Общината и Пътна полиция - Варна, не отменя тези разпоредби.
143
0
 
38
 
! Отговори
СОФИЯ преди 11 години
Браво Варненци! Само така, ние сме с вас и ви подкрепяме! Опъл4ете се на самозабравили се мутри и самообожествили се местни дерибеи като *** и сегашния ви кмет! Покажете им 4е народа е по-силен от тях! Пожелавам Ви един добър и доблестен кмет следващия мандат - за една по-добра, щастлива и красива Варна! Поздрави от София!!!
142
0
 
0
 
! Отговори
към пост 154 преди 11 години
корекция - хамелион начело
141
0
 
22
 
! Отговори
Варна до 148 преди 11 години
Да, Варна е в застой последните няколко години. Защо ? Защото ни налагат кмет , който не желаем ,но е удобен на ***, защото спират европейски пари за града ,пак по същата причина,защото за разлика от Бургас,ние сме с хабелион начело. А всички знаем, че без пари, накъде и какво се прави ? А Варна си е перла ,но иска поддържане.