Уволниха почерпения лекар от варненската "Бърза помощ"

Д-р Ризов признал, че отишъл при пациент след употреба на алкохол
10 дек 2012 13:50,
47
Уволниха почерпения лекар от варненската "Бърза помощ"
Снимка: архив, Impact Press Group

Почерпеният доктор от варненската „Бърза помощ“ е дисциплинарно уволнен, съобщи зам.-шефката на спешната помощ д-р Антоанета Касабова.

53-годишният медик беше задържан рано сутринта в петък по сигнал на близките на онкоболен мъж от кв. „Трошево“. Те обяснили, че докторът пристигнал пиян, поставил инжекции на пациента и минути по-късно той починал.

Пристигналите на място полицаи установили с дрегер, че в кръвта на спешния медик има 1,7 промила алкохол. Взетата след това кръвна проба показала 1,6 промила. Аутопсията на починалия пациент показала, че си е отишъл от този свят от инфаркт.

По думите на Касабова д-р Любомир Ризов е признал, че се е отзовал на повикването след употребата на алкохол и ще поеме вината си за това. Тя отново уточни, че медикаментите, които е поставил лекарят на онкоболния пациент, не са ускорили смъртта му.

Още по темата
Със сигурност обаче това ще докажат резултатите от съдебно-медицинската експертиза, които се чакат до няколко дни. Вчера пък здравният министър Десислава Атанасова заяви, че очаква медицинският одит да предложи отнемане на лекарските права на Ризов.

Това, което е в моите правомощия, ще го осъществя, именно след предложението на РЗИ и на медицинския одит. Все още не мога да кажа за какъв срок. Очаквам Българският лекарски съюз да се самосезира, тъй като в последните две седмици това е третият пореден случай, каза още министър Атанасова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе то и без това има недостиг на лекари за бърза помощ, сега ще са с един по-малкоЕстествено ще имат оправдание, защо чакаме линейките по 1 час.
25
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожелавам успех на доктора на новото професионално поприще,където и да е то,със сигурност ще бъде с по-висока заплата,по-малко ядове и повече уважение !Бъди жив и здрав,Докторе!
24
10
 
4
 
! Отговори
Тодор преди 11 години
Че сега и закон ги защитава!Жалко за тези, които си вършат съвестно работата, такива *** не им ронят престижа, а го задълбават дълбоко в земята!Сега този заслужава затвор, това е срам и позор, ПРОТЕСТ!!!ПРОТЕСТ!!! ЗАТВОР!!! ПРОТЕСТ!!!
23
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
Какво ми съзират лекарския съюз?Всички знаем, че гарван на гарван око не вади!Направо на прокурор за причиняване на смърт!Кво като му вземат правата и го уволнят?Аз ако открадна 1000лв от моята работа, веднага ще ме уволнят, че може и да ме съдят.Да му вземат имуществото и в затвора!Писна ми да гледам виновните да си живеят живота, а потърпевшите да страдат!
22
5
 
15
 
! Отговори
Пияндето преди 11 години
Пожелавам му пиян съдия да го съди и пиян адвокат да го защитава!
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 21 борбата с пушачите и алкохолиците е невъзможна , това не са просто *** които консумират , това е една огромна индустрия , която няма да спре да печели.
20
10
 
4
 
! Отговори
boqn4o, до 19 преди 11 години
А пък ако от 15 години имаше тотална забрана за тютюнопушене, рискът този човек да е онкоболен щеше да е с 20% по-нисък, а парите за неговото лечение щяха да са с 25% повече.
19
1
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 11 години
Уважаеми номер 3, желязна логика! Що не скочиш от някой мост по-добре?!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Онкоболният е нямало как да бъде спасен в толкова тежко състояние. Но поне със смъртта си е помогнал да бъде изобличен престъпно безотговорен лекар, който е можело да погуби хора, които могат да бъдат спасени.Ако може, нека поне това да е утеха за близките му.
17
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 11 години
Продължение на коментар 16 - именно заради страха ви налагат всевъзможни античовешки правила уронващи достойнството ви , а именно:1.Проверка с голи скенери (радиоактивни), които оказват вреда (дори и минимална) на тялото ви2.Обарване от униформени навсякъде , дори и по срамните ви части.3.Камери навсякъде ,дори скоро и в кенефите4. Задължителни ваксини - иначе няма детска градина - все пак сме демоНОкрация ,нишо че е задължително5.Проследяване във фейсбук - тук вие сте виновни
16
5
 
2
 
! Отговори
препатил преди 11 години
Ползвайте истинска традиционна китайска медицина, ако имате възможност!
15
7
 
8
 
! Отговори
Факт преди 11 години
Здраве-опазване , т.е. опазване от здравето ви.Потърсете в гугъЛ : "Гардасил и Церварикс - плащат 3х140 лв. на лекар за 1 дете "За това ваксините са безплатни , защото в момента се прави експеримент за качеството на ваксината.Абсолютно всички ваксини съдържат живак, оказват почти винаги странични ефекти , а не рядко завършват и със смърт 1 час след слагането им. Разбира се това не пречи в болниците да се рекламира това , все едно че си купувате дюнер и като спекулират със страха ви..
14
8
 
4
 
! Отговори
boqn4o преди 11 години
Най-простият начин за да повишите качеството на здравеопазване в България е като спазвате тоталната забрана за тютюнопушене.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей , пи4ове сте ДНЕС . Б. г ако бе6е пиян до козирката , какво заглавие 6тяхте да сложите ?
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уволнили го,голяма работа.Ама били уволнили и гл.счетоводителка и касиерката на БАН..Били откраднали и те 243 000 лв.Пука им.Не ги уволнявайте!Осъдете ги такива и това вече ще е пример за другите че работата е да се върши качествено.Дрън,дрън че и този го били уволнили щото бил пиян.Ами ако този е виновен и за смъртта на човека какво правим тогава?!?!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен(9)Предположението ти е напълно несъстоятелно, защото трябва да влезе във вена наведнъж над 5 мл въздух за да има условия за въздушна емболия.
10
16
 
5
 
! Отговори
iwan преди 11 години
И сега само с уволнене ли ще се размине *** убиец
9
13
 
12
 
! Отговори
97000 преди 11 години
Човешко е да пийнеш чат-пат. Всеки го прави. Но не е нормално след употреба на алохол да отидеш и да се занимаваш с човешки животи. Жестоко наказание за този ***. За жалост всичките ни лекари са безотговорни, некадърни и пет пари не дават за хората.
8
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Инфаркт - ок,лекарствата не са навредили - ок, ами ако е вкарал и въздух преди лекарството, това не може ли да предизвика втори инфаркт? Замислил ли се е някой по въпроса.
7
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 2. Прав си,че проблема е решен,особено след като тази кукумявка Атанасова иска и продължава да иска пълната забрана за тютюнопушенето,виж как българското здравеопазване ще върже и цъВне!Всичко Мара втасала,само онази си работа на пътека не вчесала!