Лекар от "Бърза помощ" във Варна слага инжекции с 1,7 промила в кръвта

Докторът е задържан, а онкоболният пациент починал
Обновена: 7 дек 2012 15:26 | 7 дек 2012 14:41,
184
Лекар от "Бърза помощ" във Варна слага инжекции с 1,7 промила в кръвта
Снимка: архив, Reuters

53-годишен доктор от варненската "Бърза помощ" е в ареста за 24 часа, след като снощи е бил задържан пиян минути след като бил повикан да помогне на пациент.

Дрегер е отчел 1,7 промила алкохол в кръвта на медика, съобщи окръжният прокурор Владимир Чавдаров.

Образувано е предварително производство за професионална небрежност, но дали се касае за такава, ще стане ясно след аутопсията на починалия.

По думите на роднините, които подали сигнал до компетентните органи, спешният медик пристигнал на повикването видимо пиян и поставил две инжекции на пациента, който бил онкоболен, а преди дни получил и масиран инфаркт.

Минути след инжекциите обаче човекът починал. Резултатите от аутопсията ще покажат дали лекарят е ускорил смъртта на пациента, който е бил в тежко състояние, обясни Чавдаров.

По непотвърдена информация починалият пациент е на 55 години. Лекарят не е от Варна и отскоро работи в спешната помощ в града. Името му е Любомир Ризов.

По случая на разпит в Трето Районно на варненската полиция са ръководството и служители на "Спешна помощ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: лекарбърза помощВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименТова което си описал е напълно нормално! Естествено, че пияният е виновен и в двата случая, не мога да повярвам че има човек, на който да му е странно това!
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Случай опреди 25 години-собственик на Трабант пил и покарал Трабанта.На кръстовището спрял защото светфара светел в червено.Дотук добре,но след него карал водач на Жигули който се бил загледал и ударил Трабанта.За виновен бил обявен водача на Трабанта.И в този случай така.Човека е би л с масивен инфаркт.Дошъл доктор който бил пил,направи каквото трябва,но нали е пил-виновен е!Извод-и тогава и сега милицията си е една и съща!
157
3
 
2
 
! Отговори
Роса преди 11 години
До DEVIL-JIN като си недоволен от лекарите - оправяи се сам.Зашо пишеш по форумите като си толкова добър-Бай ***.
156
0
 
6
 
! Отговори
Сегашен спешен преди 11 години
Значи имало един шоп,дето си хранел магарето едва колкото да не умре.То горкото влачело със сетни сили каруцата.И всички били недоволни от него-и шопа и клиентите му.Отрязал шопа здрава сопа млател го и викал по него колкото му глас държи.И така след късо време магарето сдало богу дух.Та другари управници с тия 4% за здравеопазване сме на това дередже. Когато в София станат поне 100 екипа за спешна помощ и има 100 оборудвани линейки колкото са колите на НСО ,тогава болните ще са доволни.Така е!
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
0
154
7
 
5
 
! Отговори
ааа преди 11 години
докторите дават клетви... преписват по изпити като студенти..реват за големи заплати,а са некадърни в 99 % от случаите...ми като знаят че няма да станат милионери защо всички се натискат да учат за доктори и адвокати...защо не учат нещо свързано със селското стопанство примерно за ветеринари :D ама ветеринарите обичат животните,а тия доктори не ценят много човешкия живот май...
153
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога ще има закони в които да може лекар да бъде осъден? Кога ще започнат да отнемат диплома за отнет човешки живот?Не говоря само за този случай ,защото само инжекция е поставил ,но за всички онези отказали лекарска помощ или убили заради немърливост. Спомнете си родилката разкарвана по сума болници и почина от отравяне на кръвта... Или дечица още не поживели ...Докато няма съответстващи наказания ,все по- често ще има подобни новини!
152
1
 
20
 
! Отговори
Бивш спешен преди 11 години
Лекарите ли са виновни, че се отделят под 4% от бюджета за здравеопазване; че се източиха милиард и нещо от здравните НИ осигуровки; че има 2 милиона неосигурени,които трябва да лекуваш и парите са за сметка на лечебното заведение; че имаше нулеви години за специализации; че отварят все нови частни болници в София и затварят все повече общински болници в малките градове? Медиите водят целенасочена кампания срещу лекарите, а понеже няма вече независими медии, откъде идва атаката според вас?
151
0
 
16
 
! Отговори
Бивш спешен преди 11 години
Стига помия бе хора! В спешната чанта има голяма оскъдица откъм лекарства и даже и на пияна глава трудно можеш да убиеш някого с инжекции. Бил е пиян - ще го уволнят,мястото му ще остане незаето. В спешната София се радват,че тази година имали 5 млади лекари,при 100 свободни бройки. При заплата 700лв кой искате да ви лекува, професор ли?Навремето беше трудно да си намериш работа в Спешната, лекарите бяха мотивирани. Сега назначават всеки който поиска,всеки когото за изгонили от другаде.
150
10
 
6
 
! Отговори
1.7 преди 11 години
Парламентът приравни побоя над лекари с посегателството върху полицай, прокурор, частен съдебен изпълнител или митнически служител. Във всички тези случаи текстовете в Наказателния кодекс предвиждат затвор. А СЕГА С 1.7 ТОЗИ "ЛЕКАР' НЯМА ЛИ ДА ЛЕЖИ ???????? И какво заначи пациента бил онкоболен? ОТ КОГА ДЕЛИТЕ ПАЦИЕНТИТЕ ХИПОКРАТИИИИИИИИИ ЗАСРАМЕТЕ СЕ ВЕЧЕ
149
0
 
2
 
! Отговори
неангажиран преди 11 години
До DEVIL-JIN По-добре си пий хапчетата редовно, явно си за психиатрия. Един смислен коментар нямаш
148
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
160. След като е извикан и е пил , не трябва ли да каже, че е пил ?Там няма ли сестра която асистира и да види че нещо не е в ред ?Практиката не е ли , че когато те викат спешно , значи че си на лист че си на повикване - не трябва да напускаш града и да пиеш !!
147
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-неприятното е, че има лекари, които не уважават хората и се подиграват с живота и смърта ни. Искат да инкриминират нападенията над лекари, по ТВ един лекар беше обиден, че те "ни правели благодеяние", пак тие сме били недоволн Защо ли? Може би защото не ни обръщат внимание, разиграват ни от болница в болница, интересуват се само от такси, осигуровки и т.н., но ходят на работа пияни, затварят живи деца във фризери, мнозина са некомпетентни и бездушни..Защото знаят, че никога няма дя ги осъдят
146
0
 
11
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
Не се и изненадвам вече!То това взе да става нещо нормално вече у нас.
145
0
 
17
 
! Отговори
Since 1989 преди 11 години
За това отмениха смъртните присъди - щото въведоха здравната реформа!
144
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Някой сиНе е бел пиян,похапнал е малко повече лукчета !
143
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
може да си е пийнал за ку.аж
142
4
 
8
 
! Отговори
На Дончев брат му преди 11 години
Малко встрани от темата ,др Дончев от Севлиево е способен лекар един от добрите в този малък град ,анонимната госпожа която пише небивалици и откровени лъжи ,явно е спала накриво и си е схванала врата ,та мисленето и е блокирало
141
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много чудно защо човека е получил преди 2 дни инфаркт,а си е бил в дома.Тук нещо не е наред.Защо първо не се разбере от какво е починал пациентът пък след това коментарите.Че не е трябвало да пие след като е на работа няма спор.Ами ако примерно са го викнали от някакво тържество на което е пил-тогава как се процедира?Ако не иде-виновен,ако иде пак виновен!
140
0
 
1
 
! Отговори
До DEVIL-JIN преди 11 години
На теб специално, ще трябва да ти преливат л****, а кой му се занимава с такава работа?