Поразените от мълния майка и дете – обезобразени

Средно по 6 човека загиват на година у нас от гръмотевици
12 юни 2013 09:47,
31
Поразените от мълния майка и дете – обезобразени
Снимка: Impact Press Group

Селата Рибново и Осиково живеят в страх след инцидента с поразеното от мълния семейство на Атидже Кунева.

47-годишната жена почина на място във вторник вследствие на силната светкавица, а дъщеря й и внучката й  се борят за живота си в болницата в Гоце Делчев.

Според лекарите 25-годишната жена и 5-годишната й дъщеря са в по-добро състояние от това, в което са били докарани в болница.

Още по темата

И на двете обаче ще се наложи да минат през сериозни пластични операции – на детето е поразен гърбът, а на майката – лицето и шията.

Наложило се е медиците да вадят оперативно парчета от разтопен синджир от шията на майката. Жената е била с кръвно 50 на 0, когато е била приета в болницата.

Животът на двете пациентки бил спасен благодарение на двама мъже от съседното село - Феим и Венцислав Соленкови.

Те разказаха пред bTV, че семейството било излязло с кола по нивите с тютюн, но автомобилът се повредил и те решили да излязат на въздух и да се скрият от дъжда под самотно и високо дърво – круша. Така се стигнало до инцидента.

Средно по 6 човека загиват на година у нас от гръмотевици, обяви синоптикът Станислава Цалова и допълни, че температурата в мълнията е около 30 000 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
0
 
! Отговори
Дарт Вейдър преди 10 години
Хххххххххх... хххххххххЛюююк май сан, кам уид ми ту дъ дарк сайд аф дъ форс
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mai i Uni v tova otnoshenie sa nai opasni.Sega e sezona gramotevi4nite buri i trqbva 4ovek da vnimava.Ot drugia mesez namalqva aktivnostta no za smetka natova pak trqbva da sme predpazlivi.Dano se opravqt horizata jalko ama kato vijdat 4e se tamnee i pregarmqva adjaba ko pravqt tam.na poleto rabotata nqma da svarshi ama eto edin jivot svarshi.Jalko
27
2
 
10
 
! Отговори
до професорите преди 10 години
*** то вие сте големи професори, голямо нещо...пишман чиновници да ми обясняват как да се оцелява в такава ситуация, само ви пожелавам да НЕ ви се случва, че не знанията и житейските опити, имената ще си забравите. И като мразите турския, защо използвате думи с турски произход?!? Наистина е вярно - *** НАРОД, слаба държава!!!! Щом сме в България, тогава освен български няма да се учи никакъв друг език!
26
1
 
29
 
! Отговори
Мастър Йода преди 10 години
До 123Глупак! Тия хора в Рибново и околността говорят архаичен български език! Такъв, какъвто се говори и по южните склонове на Родопите в гръцко. За какъв "зип турски" ми говориш?! Ти някога срещал ли си тези отрудени хора? Влизал ли си в къщите им? Ял ли си от хляба им? Не се изказвай по всяка статия и без това няма какво да кажеш. Празна кратуно!
25
1
 
6
 
! Отговори
Непознат преди 10 години
Еииии всички всички много компетентни, сякаш тези хора се първите.Жалко за хората
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези случаи са ясен индикатор на нивото на образованието ни в България. Децата учат всевъзможни глупости, но не и как да реагират адекватно в една такава житейска ситуация. Същото е и със статистиката на катастрофите, поради неправилно оказана първа помощ, хиляди са умряли или са останали инвалиди. МО да се обърне към статистиката и да осъвременни уч. материал.Сигурно това явл. се учи по физика на академично ниво със сложни термини и обяснения, а не ниво оцеляване и съхранение на живота.
23
0
 
23
 
! Отговори
сс преди 10 години
Не знам кво ми говорите, че започне ли яко да гърми и трещи в полето умираш от страх и даже не можеш да се сетиш да влезнеш в колата. Значи аз ще се наакам от страх, но първото ми действие ще бъде да влезна точно в колата. И НИКОГА да застана под дърво ! Никога! Дори да няма кола, то има други 'правила' къде и как да застане човек. И е абсолютно правило, че под дърво НЕ СЕ ЗАСТАВА! Всеки с малко обща култура щеше да знае, че в колата е в безопасност.. Глупави хора.
22
7
 
11
 
! Отговори
123 преди 10 години
Дано в новия ЗИП по "турски език" да ги учат и че в подобна ситуация е по-добре да останат в колата.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За нещастие неграмотността на *** и турци не е опасна само за тях - с техните гласове тая болест депесето е пръснала метастази навсякъде.
20
6
 
26
 
! Отговори
.... преди 10 години
Ами сами са си виновни, обществена тайна е, че по време на гръмотевична буря не трябва да се застава под дървета или под октрито небе.....трябвало е да стоят в колата, която е изолирана.....ама това е то акъл!
19
2
 
39
 
! Отговори
Хм преди 10 години
"но автомобилът се повредил и те решили да излязат на въздух и да се скрият от дъжда под самотно и високо дърво"мда - по-лесно е да сееш тютюн и ДПС-то да изнудва държавата за незаконни помощи за тютюна, отколкото да научиш в училище, че автомобила е т.нар "клетка на Фарадей" и вътре в нея светкавица не може да те удари...
18
2
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Какво коства на МЕДИЙТЕ/радио ,телевизия/да имат предавания по научни беседи като; оказване на първа помощ при различна ситуация,какво да се прави при зземетресение,наводнение идруги природни бедствия.Колко и акъл да имаш както казва 'АНОНИМЕН' ако ги има тези беседи по често, мисля че ще има положителен резултат.ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ НЕЩЯСТИЕ за да се предприемат мерки. Писна ми отедни и същи политици,социолози,артисти и други П-------СИ ДА СЕ КИПРАТ пред екрана и микрофона
17
8
 
15
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Абе тия Атидже, Айше и другите, имат новини на майчин език по ТВ. Освен това надали излизат за първи път на полето и би трябвало да знаят, че по време на гръмотевична буря НЕ се стои под дърво. Добре е също да се изключват и "жисийемити" и да не си слагат синджири по врата.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Техниката за безопасност при подобни случаи би трябвало да е обяснена в училище, то и затова се ходи там. Дано се оправят бързо хорицата!
15
0
 
31
 
! Отговори
до пасам преди 10 години
Да кажем така е писано без да се обиждаме дали е бълг. дали е ц..или тур...Наистина много жална трагедия.Дано майката и детето да са добре да се оправят.Днес на тях утре знае ли се с нас кво ще стане.Бързо оздравяване им пожелавам.
14
6
 
27
 
! Отговори
Торанага преди 10 години
Вие били ли сте на поле, когато е започвало да гърми... ама яко да гърми? Знаете ли как ще ви се изпари логиката на момента, или не? Аман от професори, ей.. Хората берат душа, а тука само гръмоотводи се навъдили.
13
0
 
9
 
! Отговори
До От Австралия(Сидн преди 10 години
Австралия, нали вече разкриха, че си флудер, за поддържане на форумите, какво още правиш тук?
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
E... акъл! Насред буря да се приютиш под дърво насред полето...Просто си търсиш белята!
11
7
 
48
 
! Отговори
Пасам преди 10 години
Жалко за хората.Като ви чета глупашките коментари ме побиват тръпки.Никаква човещина не е останала!То и пресичане на пешах. пътека и зелен светофар се учи няколко пъти от детската градина докато вземете книжка, но въпреки огромния ви интелект и образование се газите, като зверове.Още веднъж - жалко за хората.На *** на соц. помощи или на българин на бюро такова нещо няма как да се случи.
10
52
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
А защо е носила синджир на врата? Синджира е затворил веригата...дървото не провежда ток.