Поразените от мълния майка и дете – обезобразени

Средно по 6 човека загиват на година у нас от гръмотевици
12 юни 2013 09:47,
31
Поразените от мълния майка и дете – обезобразени
Снимка: Impact Press Group

Селата Рибново и Осиково живеят в страх след инцидента с поразеното от мълния семейство на Атидже Кунева.

47-годишната жена почина на място във вторник вследствие на силната светкавица, а дъщеря й и внучката й  се борят за живота си в болницата в Гоце Делчев.

Според лекарите 25-годишната жена и 5-годишната й дъщеря са в по-добро състояние от това, в което са били докарани в болница.

Още по темата

И на двете обаче ще се наложи да минат през сериозни пластични операции – на детето е поразен гърбът, а на майката – лицето и шията.

Наложило се е медиците да вадят оперативно парчета от разтопен синджир от шията на майката. Жената е била с кръвно 50 на 0, когато е била приета в болницата.

Животът на двете пациентки бил спасен благодарение на двама мъже от съседното село - Феим и Венцислав Соленкови.

Те разказаха пред bTV, че семейството било излязло с кола по нивите с тютюн, но автомобилът се повредил и те решили да излязат на въздух и да се скрият от дъжда под самотно и високо дърво – круша. Така се стигнало до инцидента.

Средно по 6 човека загиват на година у нас от гръмотевици, обяви синоптикът Станислава Цалова и допълни, че температурата в мълнията е около 30 000 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До От Австралия(Сидни)***!!! Пак ли си тук? Не разбра ли, че нито в сайта, нито в България никой не те искабе, ***!!! Писна ни от тъпите ти коментари!
8
1
 
17
 
! Отговори
невежеството преди 10 години
убива! Ама докато го разберем ще сме се затрили като нация. Нарочно наложената чалго-мутренска "култура" представя невежеството и арогантността като добродетели. Плюя на тях!
7
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Автомобилът е бил най-сигурното място (абсолютен Фарадеев кафез), но уви... незнанието е довело до този трагичен инцидент. Единствено е трябвало да махнат антената от колата, ако е имало такава, защото тя е най-високата точка(обикновено).
6
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Животът на двете пациентки бил спасен благодарение на двама мъже от съседното село - Феим и Венцислав Соленкови." тези братя ли са? Нещо май сте объркали имената. Единия е с турско, другия с българско име а двамата имат и българска фамилия.
5
25
 
3
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 10 години
Средно по 6 човека загиват на година у нас от гръмотевици=======================а колко загиват в кафява жълтения, която се правите че не забелязвате?А "изгорелите" от мълнията бушони ли са значи?
4
0
 
55
 
! Отговори
123 преди 10 години
А някои хора дори не правят разлика между светкавица и гръмотевица :)
3
1
 
50
 
! Отговори
Непукист преди 10 години
Да,но за който е ходил на училище
2
0
 
122
 
! Отговори
Бат ви Стефчо преди 10 години
Това да СЕ стои в кола, и да НЕ се стои под дърво по време на гръмотевична буря се учи в първи клас.....
1
0
 
112
 
! Отговори
не под дървото преди 10 години
ето затова е важно образованието