Търсят кръв за ранените от взрива на цистерната

Общо 9 души са настанени във Варненската военноморска болница
Обновена: 15 авг 2013 11:06 | 15 авг 2013 11:06,
31
Търсят кръв за ранените от взрива на цистерната
Снимка: Impact Press Group

Най-тежко пострадалият при взрива на цистерната в петролна база „Езерово” се нуждае спешно от кръв, съобщиха от Варненската военноморска болница, където е настанен 60-годишният мъж.

Той е с 82% изгаряния, в термичен шок и медикаментозна кома, като все още не е опериран. От здравното заведение допълниха, че при тях са настанени девет пациенти с различна степен на изгаряния при инцидента. Вторият цивилен пострадал е с 25% изгаряния, стабилен и в добро общо състояние.

В клиниката по изгаряния на варненската болница към ВМА са настанени и 7 пострадали пожарникари – съответно с изгаряния от 3% до 21%.

Още по темата
Тази сутрин кметът на Варна Иван Портних призова съгражданите му да дарят кръв за пострадалите. Той обясни, че лично е посетил пациентите на Клиниката по изгаряния, за да се запознае със състоянието им.

„В понеделник ще бъде извършена хирургическа интервенция на двамата по-тежко пострадали пожарникари”, допълни Портних и благодари на  докторите от Военноморска болница-Варна, които се грижат за ранените.

Той каза още, че оказва помощ и съдействие на семействата на пострадалите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
7
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Haпишетe кръвната група на пострадалия, такa хoрaта щe помогнат пo-лecнo !Aкo иcкaтe да cвъшетe рaбoта въшетe я дo крaй, кaктo трябвa !!
7
6
 
7
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Haпишетe кръвната група на пострадалия, такa хoрaта щe помогнат пo-лecнo !Aкo иcкaтe да cвъшетe рaбoта въшетe я дo крaй, кaктo трябвa !!
6
8
 
11
 
! Отговори
ме преди 10 години
Кръвната група няма значение. Търсят се кръводарители за да се попълни количеството кръв което ще се използва за ранените. Необходимата кръвна група си я имат в наличност, освен ако не е някоя от редките. Отделно, повече от 30% изгаряния 3-та степен са не съвместими със живота....
5
8
 
34
 
! Отговори
bau преди 10 години
Личи си, че никой по-долу не е дарявал кръв. При кръводаряване, дори и за определен човек, няма значение коя кръвна група си, просто ти дават една бележка, че си дарил, а на пострадалият му се прелива от тази, която му е нужна, не твоята конкретно...
4
4
 
10
 
! Отговори
bolka преди 10 години
При всички тежки случаи, при които се търсят кръводарители, не се посочва кръвната група. Имам съмнение, че просто се използват случаите, за да се намерят колкото може повече кръводарители.Не че не е необходима кръв за пострадалите, но е странно, че не се посочва кръвната им група. Което навява на едни други съмнения.
3
3
 
15
 
! Отговори
so преди 10 години
А Портних дали ше дари малко кръв? Или само отправя призив?
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може след семейството, колегите и приятелите в цяла Варна да не се намерят кръводарители. Хайде сега да споменете каква кръвна група се търси.
1
6
 
11
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Kakav e problema ? Vseki savesten chovek ot ulicata moje da vlezne vav Варненската военноморска болница, i ako kravnata grupa savpada da dari krav za postradalia.Tova mojeshe da napravi тази сутрин и кметът на Варна Иван Портних s koeto da dade ne samo krav no i primer, no za sajalenie saznanieto na politicite ne raboti v tazi nasoka.