Пиян пациент нападна лекарка, арестуваха го

Инцидентът е станал в болницата във Враца
8
Пиян пациент нападна лекарка, арестуваха го
Снимка: Булфото, архив

Пациент е задържан за нападение на лекар по време на преглед снощи в Спешно-приемното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Хр.Ботев" във Враца, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал към 22.45 часа вчера, след като линейка е докарала на носилка 37-годишен жител на село Бели извор с инициали Г.С. със съмнения за инфаркт.

Още с приемането на мъжа от дежурния лекар д-р Нели Конова станало ясно, че той е във видимо нетрезво състояние, разказа днес управителят на врачанската болница Светозар Луканов, цитиран от БТА.

Когато лекарката го попитала дали е употребил алкохол, за да изясни състоянието му, Г.С. скочил от носилката.

Отправяйки обиди и заплахи за убийство към нея и спешния екип, той нападнал дежурната лекарка, която успяла да натисне паник-бутона и да извика охраната на болницата, а по-късно и да извика полиция на телефон 112. Д-р Конова не е пострадала физически, уточни Светозар Луканов.

Полицейският екип е установил, че пациентът бил употребил алкохол, както и че бил въоръжен с нож. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа. Срещу него е започнато досъдебно производство.

Ръководството на болницата ще подкрепи всякакъв иск на преживялата психически шок лекарка срещу агресивния пациент, каза управителят на болницата, като допълни, че това не е първият случай на заплахи към медицинския персонал при изпълнение на служебни задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
БГ преди 10 години
СЛЕД ИНКРИМИРАНЕТО НА НАПАДЕНИЕ НАД ЛЕКАРИ ,ДОСЕГА НЯМА НИИО ЕДИН ОСЪДЕН,ДА ЖИВЕЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ПОДКРЕПЯНО ОТ ***-ПИЯНИЯ СИ ЕЛЕКТОРАТ,НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ИЗНАСЯМЕ
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива пияни кучета почти със 100% сигурност не получават инфаркт - в пияно състояние. АЛКОХОЛНИТЕ НАРКОМАНИ много често са по-гнусни от всякакъв вид други наркомани. Сега на този гнусник доста е вероятно да не му направят нищо - "наше момче - от народа, пийнал малко, побуйствал....", защото много хора ( и от властите) са като него - долнопробни ежедневни смукачи на алкохол. Балкански помиярщини и простащини!
5
2
 
10
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Нали уж щяха да променят законодателството по тези въпроси...И пак ли Враца ? Голяма безработица ,а пари за напиване има.--- (Кога, най-после, ще започнете да публикувате снимки и имена при подобни случаи?)
4
2
 
10
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 10 години
БРАВО НА УПРАВИТЕЛЯ НА МБАЛ ГР. ВРАЦА. ЧУДЕСНИ МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ ЛЕГЛА ИМАТЕ. ЗАЩИТАВАЙТЕ ПЕРСОНАЛА СИ ЗА ДА НЕ ИЗБЯГА, ЗАЩОТО ТАКИВА ПИЯНДУРИ НЯМА КОЙ ДА ГИ ЛЕКУВА. ЗА БЛАГОДАРНОСТ ПСУВАТ ПЕРСОНАЛА И НАЛИТАТ ДА ГО БИЯТ И ОБИЖДАТ.НА МЕН ДА МИ ПАДНЕ ТОЗИ ПИЯНДУРНИК - ТОГАВА ЩЕ ВИДИ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ .КАТО НЯМА ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА МЕДИЦИНСКИЯТ ПЕРСОНАЛ - ТАКА ЩЕ БЪДЕ. ВСЯКАКВА *** ЩЕ ГИ ОБИЖДА.ТОЙ ПАК ЩЕ ПОВТОРИ ЗА ПОМОЩ.
3
12
 
9
 
! Отговори
ВРАЧАНСКАТА БОЛНИЦА преди 10 години
СПРАВКА НА ПОЛИЦИЯТА ПОКАЗАЛО ЧЕ ЛИЦЕТО СЕ КАЗВА МИХАИЛ МИКОВ
2
2
 
15
 
! Отговори
irina.cerna преди 10 години
На такива трябва да се налага наказание, цяла година примерно да плаща осигуровки на максималния осигурителен праг, като е такъв тарикат.
1
3
 
18
 
! Отговори
българин преди 10 години
Ха голям праз.Хранят ги 24 часа с кебапчета и после ги пускат задържаните.Освен това имат право в ареста да си внесат дрехи и храна.Леглото и охраната им се осигурява от полицията.Веселба!Човекът е пийнал,закарали са го в спешното отделение,ама ще изтрезнява в полицията.После адвокатът ще му обясни какво да каже и ще го оправдаят.Също като във филм на Костурица!Смях,смях,смях,смях и пак смях!Те Ставийски не осъдиха,та тоя ли "герой на нашето време"!