Казанлък излиза на протест срещу бежанците

Не очакваме щастливи кметове, но трябва да ги настаним, твърд е Йовчев
Обновена: 21 окт 2013 19:03 | 21 окт 2013 18:25, Веселина Йорданова
111
Казанлък излиза на протест срещу бежанците
Снимка: БулФото-архив

Протестен митинг срещу разкриването на бежански лагер свиква инициативният комитет, който бе сформиран в Казанлък. Митингът е и в защита на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР.

Той е насрочен за утре от 17.00 часа на пл. „Севтополис“.  Недоволните искат ясен и категоричен отговор от правителството за бъдещето на т.нар. полицейска школа и за намеренията му в града да се разкрие бежански лагер или лагер от затворен тип.

По-рано днес след извънредното заседание на Министерския съвет по темата за бежанците вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев заяви, че за бъдещето на полицейската школа в Казанлък все още няма решение. То ще се вземе след анализ на цялостната дейност на Академията на МВР, за която годишно се отделят над 13 млн. лева.

Още по темата
Не можем да останем с тази организация на работа, трябва да управляваме бюджета като добри стопани, отсече Йовчев и попита риторично как да обясни на данъкоплатците, че отделеното от малкото средства, които имат, ще бъде изразходено неефективно.

Вицепремиерът коментира и съпротивата на местната власт по темата за изграждане на бежански лагер.

Ако приемем подхода, че всеки един от регионите ще пише декарации, ще поставя въпроса остро и ще казва - ние протестираме, какво да направим с бежанците, попита той.

Няма да има щастлив кмет, който да каже – с удоволствие, аз искам на територията на региона да се разположи център за временно настаняване на бежанци. Не очакваме и че населението ще бъде щастливо от това, заяви още министърът, но беше категоричен, че трябва да се намерят варианти за настаняване на тези хора при гарантиране на сигурността на местното население.

Както Dnes.bg писа, местните заявяват, че не са против бежанците, но не искат те да бъдат настанявани именно там, тъй като наблизо се намират вододайната зона на Казанлък, военният завод "Арсенал", както и исторически забележителности като тракийската гробница например.

Освен това жителите на Казанлък настояват школата да остане, да се запазят работните места, а на бежанците да им бъдат осигурени нормални условия за живот.

В момента тече подписка сред жителите на общината с искане за местен референдум по тези два въпроса.

Утре от 12.30 часа се свиква извънредно заседание на Общинския съвет.  Сесията на местния парламент ще бъде открита за граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
23
 
! Отговори
dv преди 10 години
От Казанлък съм. Също мисля, че това е най-неподходящо място за настаняване на бежанци. Но в подписката искат ЕГН и др.. Според мен, опасността да се злоупотреби с личните ми данни, е по-голяма, отколкото от бежанците. По тази причина няма да се подпиша.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bulgaria za bulgarite,stiga ve4e nie da tursim spasenie po sveta,Roditelite ni unijavani i podtiskani,a za mangasariata oblek4enia zaEmigrantite(bejanci) pomo6ti TRAGEDIA za MAIKA BULGARIAVsi4ko tova niama da svur6i dobre,Bulgarskia Luv kade e,i toi li emigrira?Ako ne biaha roditelite mi tuk nikoga niama6e da se vurna v tazi prodajna dupka
19
1
 
41
 
! Отговори
ВЪН преди 10 години
КАЗАНЛЪК - СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ ! ПОКЛОН , ВИЕ СТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ.СРАМУВАМ СЕ ОТ СОФИЯ И ОТ ПЕРНИК.ДНЕС НАУЧИХ , ЧЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ДЕЦКИ ЛАГЕР В КОВАЧЕВЦИ - ОБЩИНА ПЕРНИК СА НАСТАНЕНИ ОКОЛО 300 НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ, НА КОИТО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ БЪРЗАТ ДА ОПРАВЯТ ПАРНОТО И ДО 10 ДНИ ЩЕ ИМ БЪДЕ И ТОЛО. НЕЩАСТНИ МИЗЕРНИЦИ А НА НАШИТЕ МАЙКИ И БАЩИ ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА СТРАНАТА КОЙ ЩЕ ОПРАВИ ПАРНОТО *** ПРОДАЖНИ , КОЙ БЕ? ГОСПОД ЩЕ ВИ НАКАЖЕ И ВАС И ДЕЦАТА ВИ ЗА ТОВА НАЦИОНАЛНО И РЕЛИГИОЗНО ПРЕДАТЕЛСТВО.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Към Русия!Към Москва другари!
17
0
 
27
 
! Отговори
Сбогом, Бългрия! преди 10 години
Искаме Референдум на тема: "ЕС, бежанци, ислямизация, ***, криза, българска бедност, убийство на България и българите и взимовръзката им"!!!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До там изпаднахте, че в не извършени потенцялни грехове го обвинявате Бойко.Да ви е жив и здрав, че ако няма кой да демонизирате хората щв ви питат чий го дирите в тоя вид в парламента.
15
0
 
43
 
! Отговори
стига преди 10 години
Май.а ви смотана политическа, а бе вие на маймуни ни напрвихте бе. Нас ни заробихте както през турско, сега ни раздавате земята и държавата. Бесило за вас гадни ***. Неискам мюсюлмански *** в България, ако бяха гърци, румънци, сърби та дори загубените макета, добре са дошли. Но тая *** ще ни побърка. Ако невярвате, елате в Брюксел в центъра. Там вече е ислямско, ***, мръсно и отблъскващо. Исляма винаги се е възползвал от толерантността на християнския свят.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До българинБългарче, атакистите с малки изключения не са стока.Но все пак с вота за затваряне на зелената граница показаха на тъпия матреял,че ГЕРБ и БСП гласувт заедно и са против.Все пак Магдаледана Ташева от Атака е достойна за Президент.
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гадни сорсоидни гербаджии!Ходете си в масония при рептилите евреи долни!
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ" Срещу какво протестират герберастите в Казанлък ? ":)))Чесно ли си толкова *** бе? Нямате ли си някой там поне със средно да води четата?
11
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия сирийски *** от снимката да си хващат пътя за Азия(турция) от където дойдоха
10
0
 
34
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Общинския съвет във Варна отхвърли единодушно закриването на полицейската школа и превръщането й в бежански лагер.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Висша наглост от Овчев.Тоя тип,който отказа да затвори зелената граница с идотски доводи и наводни страната с арби и африканци сега пита нас как да се оправи с тази ***?
8
1
 
30
 
! Отговори
българин преди 10 години
Къде се националисти??? Ревете срещу ГЕРБ, ама те бяха единствените, които изхвърлиха турската етническа портия от властта. И сега се връщат още по- нагли и още по- алчни, подкрепени от родоизменниците Йордав Цонев, Христо Бисеров и Волен Сидеров! А НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ, разбирам като НИКОГА ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ!!!
7
0
 
18
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Когато ги настанят като в София ,и кметицата пред свършен факт...Оръжието е там.Историята ни е там.Когато се обърне колата ,пътища много.
6
1
 
37
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
Инвазията тече с пълна сила. Очаквайте скоро: съдилища според шариата и нови и нови минарета.
5
1
 
43
 
! Отговори
мак преди 10 години
Като знам, как институциите се вслушват в проблемите на хората, съмнявам се, че в Казанлък ще постигнат нещо. Но все пак ги подкрепям и им пожелавам успех.
4
0
 
67
 
! Отговори
american boy преди 10 години
Дами господа, това е края на България! Това с отварянето на българските граници и изсипването в България на ислямска *** от цял свят е световна конспирация! Идва ново пренареждане на етно-религиозната и политическа карта на Европа, Азия и света. Отварянето на границата и пускането безпрепятствено на цялата *** ислямска *** е поругаване паметта на всички поколения българи борили се и загинали да бранят границите ни! Анатема!
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахахаххххххххххххххххх! Продадоха ви и вас! Нема вече България, патите си от тъпотията българииии, юнаци!!
2
2
 
55
 
! Отговори
Кочо преди 10 години
Българският дух е все още жив най-много в подбалканските градове,макар че са пълни с ***.Казанлъчани ще ни измият очите.