Казанлък излиза на протест срещу бежанците

Не очакваме щастливи кметове, но трябва да ги настаним, твърд е Йовчев
Обновена: 21 окт 2013 19:03 | 21 окт 2013 18:25, Веселина Йорданова
111
Казанлък излиза на протест срещу бежанците
Снимка: БулФото-архив

Протестен митинг срещу разкриването на бежански лагер свиква инициативният комитет, който бе сформиран в Казанлък. Митингът е и в защита на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР.

Той е насрочен за утре от 17.00 часа на пл. „Севтополис“.  Недоволните искат ясен и категоричен отговор от правителството за бъдещето на т.нар. полицейска школа и за намеренията му в града да се разкрие бежански лагер или лагер от затворен тип.

По-рано днес след извънредното заседание на Министерския съвет по темата за бежанците вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев заяви, че за бъдещето на полицейската школа в Казанлък все още няма решение. То ще се вземе след анализ на цялостната дейност на Академията на МВР, за която годишно се отделят над 13 млн. лева.

Още по темата
Не можем да останем с тази организация на работа, трябва да управляваме бюджета като добри стопани, отсече Йовчев и попита риторично как да обясни на данъкоплатците, че отделеното от малкото средства, които имат, ще бъде изразходено неефективно.

Вицепремиерът коментира и съпротивата на местната власт по темата за изграждане на бежански лагер.

Ако приемем подхода, че всеки един от регионите ще пише декарации, ще поставя въпроса остро и ще казва - ние протестираме, какво да направим с бежанците, попита той.

Няма да има щастлив кмет, който да каже – с удоволствие, аз искам на територията на региона да се разположи център за временно настаняване на бежанци. Не очакваме и че населението ще бъде щастливо от това, заяви още министърът, но беше категоричен, че трябва да се намерят варианти за настаняване на тези хора при гарантиране на сигурността на местното население.

Както Dnes.bg писа, местните заявяват, че не са против бежанците, но не искат те да бъдат настанявани именно там, тъй като наблизо се намират вододайната зона на Казанлък, военният завод "Арсенал", както и исторически забележителности като тракийската гробница например.

Освен това жителите на Казанлък настояват школата да остане, да се запазят работните места, а на бежанците да им бъдат осигурени нормални условия за живот.

В момента тече подписка сред жителите на общината с искане за местен референдум по тези два въпроса.

Утре от 12.30 часа се свиква извънредно заседание на Общинския съвет.  Сесията на местния парламент ще бъде открита за граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво става в тая държава , останаха ли българи ,християни ,ако въобще може да се нарече държава
60
7
 
0
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До Анонимен 74За да бъдеш "Християнин", трябва да вярваш в 2 неща: "Непорочното зачатие" и "Възкръсването на Иисус, въздигнал се на Небесата".За да бъдеш "мюсулманин", трябва да вярваш във величието на БОГ и това, че Мохамед е негов Пророк.Забелязваш ли разликата?М?
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до Одисей 1/ Чета ти писанията, не можеш да ме впечатлиш с нищо от баналностите ти....герберите сте история...
58
3
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До АнонименДай да видим историческата последователност... Изпървом е бил БОГ. От СТАРИЯ ЗАВЕТ. Той е наредил на ........ И НОЙ да направи ковчега.... След което, след много перипетии, Мойсей е придобил правото да донесе скрижалите на Завета до юдеите. 10-те божи заповеди.. ... След което юдеите са следвали тази религия, докато не се е появил Иисус.. Иисус Христос е известен на Дева Мария от архангел Гавриил (Благовещение) и роден (Рождество Христово) в г. Витлеем, в областта Галилея...
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
:) :) :) Исус Христос бил само пророк?! Ясно е, че не си християнин.Той е нашия Бог! Божи син и следователно Бог! Така мислят православните християни.
56
1
 
27
 
! Отговори
американецо преди 10 години
Дами и господа, тук вече с тази агресивна ислямизация на България въпроса не е политически, не засяга ГЕРБ, БКП, БСП или Атака! Това е общобългарски въпрос! Всички българи, на които им пука за нашето православно отечество трябва да си изкажат мнението щумно и веднага! България се намира в еднопосочен асансьор и той потъва! На улицата братя е сестри българи!!! Веднага да се спре притока на нови шалвари и бурки, а тези, които са вече тук да се върнат обратно в Република Турция - там НЯМА война!
55
1
 
3
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До 8888888Тъжно ще е, ако си прав.
54
5
 
2
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До АнтиГлобалистТова, с "Мюсулманите" и техните права, не го разбрах, при положение, че както Иисус Христос, така и Мохамед, са САМО пророци (месии) на Бог?М?
53
1
 
20
 
! Отговори
кк преди 10 години
Ако 1999 година Костов не беше затворил границата, сега и 15,000 косовари щеше да има. Ама който за когото гласува това получава...хайде сега пак да видим кой е виновен за нелегалните емигранти дето плащат хиляди долари за преминаване на границата а се назовават бежанци
52
1
 
29
 
! Отговори
american boy преди 10 години
Дами и господа, нека всички на които искат да се съпротивят на тази яростна ислямизация на нашето православно отечество да се организират на протести против ислямизацията на България! Използвайте Фейсбук, и други социални медии, но нещата не могат да се оставят по течението! Някой иска да затрие България и това правителство послушно му помага!
51
8
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
61 Този кльон беше предназначен предимно за теб , за да не можеш да избягаш от социалистическия рай , за това стреляха на месо и даваха отпуски на граничарите , за това имаше бариери и открити листа още на 20 км от границата , затова .... знаеш ли , правило ли ти е впечатление че по белия свят няма КПП-та на изходите на големите градове , има ги в Русия е там е имало и друго славабогу не стигнало до нас цели ЗАТВОРЕНИ ГРАДОВЕ от които нямаш право да излизаш ив които нямаш право да влизаш без пр
50
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами господа управляващи,сега им дайте българско гражданство,че на следващите избори да имате още сигурни гласове,*** ГАДНИ.
49
2
 
29
 
! Отговори
АнтиГлобалист преди 10 години
Само мюсюлманите имат право на собствена история,държави и религия.Християните, които са гостоприемници, трябва да ги хранят и да се откажат от народност, традиции, Християнство и в скоро време език, за да се интегрират успешно в ислямските общности.Вече на всички ни е ясно каква е целта на ЕС - тотална ислямизация на християнските народи!
48
14
 
2
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До 8888888Все си мисля, че НЕ "управляващите пълнят Родината ни с арабски бежанци", а ТЕ самите напират към нас без документи, предимно, защото МИСЛЯТ, че в ЕС ЩЕ ИМ Е ПО-ДОБРЕ отколкото в СИРИЯ, във война.НЕ СЛАГАЙ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ, ИНАЧЕ СТАВАШ смешен, осем осмици.;-)
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Сега управниците се чудят, каква стена да изграждат и признават, че България е разграден двор....а, аз се питам в коя умна продажническа кратуна, натъпкана с всякви фалшиви "демокрачни", евро-"ценности"..се пръкна решението да си махнем кльона, който пазеше България...по-възрастните знаят какво е кльон.....
46
1
 
44
 
! Отговори
Неук преди 10 години
Живея в Казанлък. И сега, за да си опазя имуществото и къщата имам куче/ малък *** между каракачанска овчарка , вълк и коли - около 50 кг / датчици за движение, аларма на къщата и гаража и някои други "защити" мейд от Арсенал. Със сирийците и съществуващите и живеещи в града *** нещата ще излезат извън контрол. Елате по Коледа около полунощ и ще разберете, че малка война я печелим с оръжието в цивилните, а по-голяма с малка помощ от военните. Това оръжие ще поправи лошите навици на сирийц.
45
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо ще затваряш школата? Настанявай си ги в катуни по полето. Когато всички бездомни хора в страната им осигурите покрив , на българските граждани обрани от банките тогава и за сирийците. Тая зима стотици бездомни ще загинат от глад и студ а вие сирийците - ей в дома на Кристалинка ги сложете. Сигурно ще събере 1000 сириеца и 10 терориста-главореза:-)
44
27
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Сутринта гледах репортажа за протеста в Казанлък , вярно е че хората би трябвало да разтревожени , уважавам тяхната тревожност , но такава въйпиюща простотия лъхаше от изказванията им , че направо се ужасих , как може хора в началото на 21 век да разсъждават така , та те по нищо не се различаваха от онези хора от средновековието които са ходили да гледат сеир по екзекуциите , та те бяха готови да горят вещици на кладите , не знам .......
43
1
 
33
 
! Отговори
стига вече преди 10 години
ЕСТЕСТВЕНО ,ЧЕ ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ ТАЗИ НАПАСТ ОТ АЛЖИР МАРОКО МАЛИ СИРИЯ НЕ СА НА ГРАНИЦАТА НИ ДЪРЖАВИ И НЯМА КОИ ДА ГИ ИСКА ТУК И НЕ САМО КАЗАНЛЪК А ВСИЧКИ ХОРА ТРЯБВА ДА ГО ПРАВЯТ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СА МИЛИОННИ ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ НИЕ ТРЯБВА ДА НАСТАНИМ ВСИЧКИ И НЯМА ДА СПРЕМ ЗАЩОТО ЕДНА ИЛИ НЯКОЛКО ТИКВИ ИСКАТ ТОВА И НЯМА ДА СПРАТ ДОКАТО НЕ ОСТАНЕ И КВАДРАТ СВОБОДЕН ОТ БЪЛГАРИЯ ТАКА ЛИ УМНИКО ***??????
42
1
 
13
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
vsi4ki evropeiski dyrjavi vyvedoha kvota za bejanci , no bulgaria ne zashto? drugo zashto se priemat hora ne samo ot siria a i ot drugi dyrjavi kydeto niama voina , te spokoino mogat da se vyrnat obratno tam niama voiana ???