Казанлък излиза на протест срещу бежанците

Не очакваме щастливи кметове, но трябва да ги настаним, твърд е Йовчев
Обновена: 21 окт 2013 19:03 | 21 окт 2013 18:25, Веселина Йорданова
111
Казанлък излиза на протест срещу бежанците
Снимка: БулФото-архив

Протестен митинг срещу разкриването на бежански лагер свиква инициативният комитет, който бе сформиран в Казанлък. Митингът е и в защита на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР.

Той е насрочен за утре от 17.00 часа на пл. „Севтополис“.  Недоволните искат ясен и категоричен отговор от правителството за бъдещето на т.нар. полицейска школа и за намеренията му в града да се разкрие бежански лагер или лагер от затворен тип.

По-рано днес след извънредното заседание на Министерския съвет по темата за бежанците вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев заяви, че за бъдещето на полицейската школа в Казанлък все още няма решение. То ще се вземе след анализ на цялостната дейност на Академията на МВР, за която годишно се отделят над 13 млн. лева.

Още по темата
Не можем да останем с тази организация на работа, трябва да управляваме бюджета като добри стопани, отсече Йовчев и попита риторично как да обясни на данъкоплатците, че отделеното от малкото средства, които имат, ще бъде изразходено неефективно.

Вицепремиерът коментира и съпротивата на местната власт по темата за изграждане на бежански лагер.

Ако приемем подхода, че всеки един от регионите ще пише декарации, ще поставя въпроса остро и ще казва - ние протестираме, какво да направим с бежанците, попита той.

Няма да има щастлив кмет, който да каже – с удоволствие, аз искам на територията на региона да се разположи център за временно настаняване на бежанци. Не очакваме и че населението ще бъде щастливо от това, заяви още министърът, но беше категоричен, че трябва да се намерят варианти за настаняване на тези хора при гарантиране на сигурността на местното население.

Както Dnes.bg писа, местните заявяват, че не са против бежанците, но не искат те да бъдат настанявани именно там, тъй като наблизо се намират вододайната зона на Казанлък, военният завод "Арсенал", както и исторически забележителности като тракийската гробница например.

Освен това жителите на Казанлък настояват школата да остане, да се запазят работните места, а на бежанците да им бъдат осигурени нормални условия за живот.

В момента тече подписка сред жителите на общината с искане за местен референдум по тези два въпроса.

Утре от 12.30 часа се свиква извънредно заседание на Общинския съвет.  Сесията на местния парламент ще бъде открита за граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
32
 
! Отговори
DJON преди 10 години
Какви бежанци бе тука ще се напълни с всякаква ***.Правителството трябва да -каже приемаме 5000 човека и до тук,егати и малоумното управление то бива гЪзурене пред ЕС, ама всяко нещо си има мярка- колко ще приемаме хиляди мильони......А на тия *** журналисти само майки с деца са им в главите егати слепците.
40
0
 
31
 
! Отговори
един преди 10 години
Въоръжавайте се! Другите теории и общи приказки са "ала-бала"! Януари-февруари с тея красиви сметки за ток и след традиционното новогодишно повишение на цените.... Поне едно българско семейство ще остане без ток, но ще гледа бежанския лагер през прозореца- където ЩЕ БЪДЕ светло, топло и с храна за без пари! Зимата 2013-1014г. ще бъде много "интересна" в България!!! Дано само да не е много кървава!!!
39
6
 
18
 
! Отговори
До Кутев преди 10 години
Основната протурска и проислямистка партия в България в момента е не ДПС, а ГЕРБ. Неслучайно зад Бойко Борисов стои могъщия му покровител турският премиер Реджеб Ердоган и неговата ислямистка партия. Ердоган ясно заяви политическите си предпочитания към партията на Борисов и лично към него в навечерието на изборите за Народно събрание, проведени на 12-ти май т.г. Тази безцеремонна намеса във вътрешните работи на България беше не по-малко скандална от станалото в деня за размисъл.
38
0
 
1
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
KOMENTAR NOMER 47 NE E ZA TOZI POD MEN A ZA 43 KALOIAN
37
0
 
1
 
! Отговори
bullpart преди 10 години
абе вие не сте ли объркани. щото казаха че сте объркани и не искате протести.
36
0
 
35
 
! Отговори
Егон преди 10 години
Протестът на Казанлък не трябва да остава там. Цялата страна трябва да каже какво мисли, защото утре не се знае кой ще има за съсед не се знае какви хора. Това НЕ са сирийци.
35
1
 
20
 
! Отговори
Егон преди 10 години
До КутевПодкрепям! То е ясно що изгониха 2млн. българи по чужбина - защото тези хора са демократи и ще им пречат да вземат пак властта. Затова днес с малко усилие на пенсионерската маса вземат властта и почват пак да скубят. Вечно ще сме на дъното, докато тези червеи не бъдат избити веднъж завинаги.
34
3
 
0
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
razbra se 4e ni si bulgarin , ***
33
0
 
9
 
! Отговори
неграмотници от днес преди 10 години
"Ако приемем подхода, че всеки един от регионите ще пише декарации, ще поставя въпроса остро и ще казва - ние протестираме, какво да направим с бежанците, попита той" Абе да не би редактора от Днес бг да е бежанец-сириец?!! Що за *** е допуснал това?!!!
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ме кефи как НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! скача на секви протсти на автопилот.А бе душко сънуваш ли го вече тоя форум.Ще се скъсаш за жълти стотинки
31
8
 
6
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
ako biaha drugi vremena bolen liderov shtehe da e na klada ili na besiloto
30
3
 
6
 
! Отговори
edin golem преди 10 години
protiv evropeiski saiuz protestirahte li ne protiv valuten fond ne, protiv svetovna banka ne , protiv nato ne, posre6nahte gi s otvoreni buzi kato si niamal akal u glavata triabva da ima6 iako dupe a sega tegli narode za6oto bejanskata 4urka ti e nai malkia problem ama i tia doie ot po kolemite deto ve4e sa ti vatre
29
3
 
5
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
za bsp i dsp se znae ot mnogo vreme 4e sa antibulgarski partii, no za ataka koito izlyga i predade tolko bulgaria kato dade cialata vlas na dps , kakvo shte kajete? edintveno tribva veche da se tyrsi otgovornost ot naroda s lin4uvane na nai golemia nacionalen predatel v istoriata bolen liderov
28
0
 
21
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
Как мили сънародници очаквате да има България??? В събота на мача (ЦСКА-ЛЕВСКИ) имаше към 25 000 човека , а на протестите има под 100 ?????? Как ? Не ислямизация , а марсианизация да ни докарат , тъпия народ иска зрелише и уеб, е сега ще си търпим последствията. ОСТАВКА ЗА ПРОДАЖНИКА , *** И НЕНОРМАЛНИЯ ПОДКРЕПЯЩ ТОВА АНТИ БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО. ВОЛЕН ЕФЕНДИ , НАУЧИ ЛИ АРАБСКИ ? СКОРО В БУЛКГАРИСТАН НА НЕГО ЩЕ СИ ПОРЪЧВАШ С КЪРВАВИТЕ ПАРИ КОИТО ВЗЕ , ЗА ДА ПОДКРЕПЯШ ПРЕДАТЕЛИ И ИНОВЕРЦИ , А
27
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде пак деца на снимката, абе тия *** други снимки нямат ли? и каво се надяват, ами тия деца имат бащи с *** и забулени майки, и нещо момиченцата са кът, пробутват ни ислямски терористи, идват от Турция, или Турция е опасна държава и бягат от там? ако е така Турция защо се е наредила за Евросъюза?
26
0
 
26
 
! Отговори
буден преди 10 години
Бесило и бухалки. Като си седите кротко се заробвате. Затова обясняват да сме интелегентни и усмихнати на протестите. Те се страхуват от разярения народ, а той си спи, докато се сбуди един ден поробен. Спите ли?
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 27Глупако, който говориш за ксенофобия. Ти дори не пишеш на кирилица. Такива като тебе съсипаха България, народът ги нарича кучета за тровене.Тия като теб с написаните реплики от големите измамници...
24
0
 
28
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Преди време четох, че имало планове територията на България да бъде превърната в анклав за *** и мюсюлмани и помислих, че инфото е измислено. Сега вече вярвам. Настана ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО! (В момента мишокът *** мънка в защита на бежанците по ТВ). Та, планът бил евреите да изкупят земята ни, а *** да я обработват. Къде е юнакът балкански? Заспал или умрял?
23
0
 
43
 
! Отговори
стига преди 10 години
В Белгия ислямистите от две години се борят за шерият. Техния водач го съдят. Ислямските жени често нарушават умишлено белгииския закон за забрана на бурки. За да предизвикат улични сблъсаци с полицията. А Белгия има много повече пари, армия и полиция. Но с тия маймуни не се справя. Вече неслагат коледна елха в Брюксел за да неразсърдят исляма. И по телевизията напомнят за байряма. Лудост. Вие искате ли го това в България. Тогава защо искахме свобода от Османската империя. Вън от България.
22
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ksenofobiqta prodaljava da izmachva Balgrina , solidarnosta e vinagi bila na posledno mqsto v nashata strana , i zaradi tova nikade nqma da badem uvajavani dori i v Kongo !!!!!!!