Едните без ток – другите в разкош. Бежанците в Ковачевци

Хотелски условия, столова, тенис кортове и футболни игрища
Обновена: 22 окт 2013 20:35 | 22 окт 2013 19:46,
45

Снимка: БТА

Докато в Харманли близо 400 бежанци тънат в мизерия, други над 250 тънат в лукс в Националния детски екологичен комплекс в Ковачевци.

Още по темата

Там вече са настанени 79 жени, 82 мъже и 105 деца от Сирия, Афганистан, Сомалия и Мали.

Всички те обитават хотелската част на комплекса, който е разположен в парк от 70 дка.

На разположение на бежанците тук са тенис кортове, футболни игрища с изкуствена настилка, голяма столова, учебен корпус с 13 зали.

Има отопление във всяка стая, а постелъчното бельо на настанените се сменя всяка седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: бежанциКовачевци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
6
 
! Отговори
Ицо преди 10 години
Тези са от заможните бежанци платили са си за спа комплекса.
36
0
 
3
 
! Отговори
ico33 преди 10 години
Отклоняват ни вниманието пак от по важните неща за да се раделяме и нападаме взаимно...
35
6
 
36
 
! Отговори
ЧИРПАН преди 10 години
Егати гнусната държава, отвръщава ме!!! Вижте какво им дават на гнусните ***. А БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ТЪНАТ В НИЩЕТА И МИЗЕРИЯ ПО ДОМАОВЕТЕ ЗА СРАЦИ, и идват от чужди теливизиа да ги снимат. Явно геноцида над БЪЛГАРСКИЯ народ продължава със страшна сила.
34
2
 
28
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Да отиват в Саудитска Арабия и Дубай, нали е готино там?А? Що идват в Европата?Ай сиктерикс!
33
1
 
17
 
! Отговори
nerez преди 10 години
До 37 анонимен . Прав си да си се изхранват сами но в Сирия ,Турция,Катар, СА или другаде при *** които някои наричат мюсулмани
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като че ли някой иска цели райони у нас да запустяват. Дали с това се цели след време земята да бъде изкупена на едро от отделни олигарси, или причината е друга, не знам. Очуди ме това, че предложението на ДГИ се загърби и не му се даде голяма гласност, даже тук-там се появиха статии в смисъл, че селското население в бившия СССР, което е от бълг.произход,си било добре там и не искало да се връща.Не знам каква е истината,но ако част от сирийците успеят да останат тук,по-добре сами да се изхранват
31
5
 
8
 
! Отговори
От 23 преди 10 години
Предложих да бъдат настанявани по запустелите села, защото това е възможност да им се даде работа и сами да си изкарват хляба, в случай че останат в България. Преди време Движение гражданска инициатива се опита да предложи по този начин да бъдат привличани в България потомците на онези българи, които в далечното минало са се изселили от родината си, бягайки от Османската империя в Русия. Само че това Бог знае защо се потули. И аз предпочитам тези села да се съживят чрез българско население,но...
30
1
 
6
 
! Отговори
cappy apple преди 10 години
Samo edno shte vi kaja, revliovci. Vseki narod, zaslujava sudbata si. Zapomnete tova i si go povtarqte, dokato ne go razberete! Dano samo da ne e tvurde kusno.
29
0
 
2
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!! преди 10 години
Integriraneto e ne6to drugo primer s nashti romi v UK sami se varnaha
28
1
 
9
 
! Отговори
werti преди 10 години
До Баба ви - 26Земи си ги дОма - да им е по-уютно и прекрасно!
27
3
 
40
 
! Отговори
werti преди 10 години
Това не са бежанци! Бежанци са били моите баби и дядовци от Сереско и от Пиротско! Това са имигранти с неясни биографии, с големи очаквания и нкакви възможности за европейски начин на труд и приспособяване. Отглеждаме си ***, които не работят, защото не учат, не се квалифицират. Тези араби и африканци само кючеци знаят и да носят на хълбок потомците си
26
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кога ще викнем ВСИЧКИ ЗАЕДНО- О С Т А В К А ?????????????????
25
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хиляди българи и децата им не можаха да отидат на почивка тази година, а вие в детски център за почивка настанихте арабски маймуни. Колко българчета не са виждали почивка та там да поломят всичко тези брадати ***?! Мръсни политици всичките да виснете по диреците. Проклета продажна ***, Гърция не взима повече маймуни и вдигна стена на границата, Турция освен стена постави и противопехотни мини. На кой се продадохте вие микерета мръсни??????
24
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да им дадат гражданство можем да приемем поне 500 хиляди бежанци без проблем.
23
2
 
17
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Пак почнахте с триенето. Че сте червени ,червени сте ,но турско червено или руско червено. Или и двете?
22
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато половината от управляващите до момента *** не бъдат *** по диреците, нищо няма да се промени. Не стига,че всичко е мизерия и беднотия,издържат се милион *** до един с ТЕЛК, още милион държавни хрантутници, нищо не се произвежда, а сега и тея нещастници, които Държави първенци не ги искат, *** ни ги натресоха, че и условията им били лоши,мойте да не са прекрасни бе?
21
34
 
14
 
! Отговори
Баба ви преди 10 години
"лукс", ама друг път. Който бил в базата скоро знае,че условията са далеч от луксозни. Ако се сравнява с условията в другите бежански лагери- да, по-добри са, но в ниаккъв случай луксозни. Спрете да насаждате омраза с невярна информация!
20
5
 
49
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Имам две празни къщи из провинцията но по скоро ще ги запаля отколкото да ги дам даром на тези ***.
19
33
 
7
 
! Отговори
Имам предложение преди 10 години
Ако ще оставяме тези хора да живеят тук, нека още отначало да бъде уточнявано кои от тях биха искали да обработват селскостопанска земя. Тогава ще бъде възможно да се търсят начини да бъдат настанявани там, където има държавна обработваема земя. В много села, хубави тухлени къщи пустеят от години. Нека да им бъдат дадени нисколихвени заеми, за да могат да плащат наем на собствениците на тези къщи през първата година и да изкарат тази зима, а после сами да печелят от земеделие или животновъдство.
18
3
 
35
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Позицията на Турция е меко казано странна по въпроса със "бежанците". Пролетта инвестираха заедно с Русия пари да изритат Бойко и да сложат техните ***, а сега пребутват тези "бежанци" и на практика клатят правителството на техните марионетки. Народа няма да прости предатлството на новата тройна коалиция.