Казанлък е най-неподходящото място за бежанци!

Кметът: Държавата да пази града като стожер на националната сигурност
Обновена: 22 окт 2013 11:12 | 22 окт 2013 11:11, Красимир Ангелов
13
Казанлък е най-неподходящото място за бежанци!
Галина Стоянова. Снимка: Булфото

„Казанлък е най-неподходящото място – то е стратегически важно от гледна точка на националната сигурност, така че е безумно да се взимат решения точно тук да се правят лагери от затворен или отворен тип“, обяви кметът на града Галина Стоянова пред радио „Фокус“.

По думите й Казанлък е мястото, което трябва да бъде пазено от държавата като стожер на националната сигурност.

Галина Стоянова бе категорична, че настаняването на хора с неизвестна самоличност в полицейската школа в града ще застраши всички, включително и самата държава.

Още по темата

„Всички казанлъчани осъзнават това, защото вече десетки години работят във военния комплекс и са наясно с подробностите около него – ситуацията откъм полигона. Всичко това за тях наистина създава големи страхове“, аргументира се градоначалникът на града на розите.

Стоянова посочи, че все още няма официален отговор от вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев по въпроса за съдбата на полицейската школа в Казанлък. Заради това днес от 17:00 часа гражданите ще излязат на централния площад в Казанлък на протест.

Както Dnes.bg ви съобщи, в последните 2 дни жителите на града блокираха движението по прохода Шипка в знак на протест заради плановете на правителството да настани бежанци в Центъра за обучение на МВР. Всичко тръгна от миналата седмица, когато стана ясно, че се обсъжда школата на МВР да бъде закрита, а в сградите да бъдат настанени бежанци. Информацията беше потвърдена от вътрешния министър Цветлин Йовчев. 

Галина Стоянова посочи, че Община Казанлък и нейните жители са готови за диалог с вътрешния министър и с правителството, за да направят предложения за създаване на бежански лагери на места, където това е възможно. ”Ние изтъкнахме повече от 12 аргумента, с които искаме да помогнем на министър Йовчев и на правителството да не вземат грешното решение“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
анонимен 2 преди 10 години
Ако, обичаме Родината си, не трябва да допуснем, каквито и да са бежанци на тази територия в центъра на военни погреби и богата археологическа карта!
10
4
 
6
 
! Отговори
Хрельо преди 10 години
смърт за "бежанците" и за тия дето ги пускат
9
0
 
14
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
Абе не в полицейската школа,направо във военните поделения да ги настанят, те и без това са обучени да боравят с оръжие, от Нова Година да ставаме новосирийска джамахирия и да приключваме с тая скапана държава.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МониТя чинията е резервирана за БСП.*** могат да служат единствено за "гориво" и може да прехвърлят слънчевата система. :)
7
3
 
20
 
! Отговори
Мони преди 10 години
В Казанлък и без това е пълно с *** по центъра, та сега и тези. По-добре да ги качат в чинията на Бузлуджа и за Марс.
6
1
 
23
 
! Отговори
Казанлъчанин преди 10 години
Най логично е ако настанят бежанците да се взриви базата на МВР преди идването им , така ще ги върнат обратно от където са дошли
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРАВА Е КМЕТИЦАТА ЗА СЕБЕ СИ.ТОВА КОЕТО КАЗВА ВАЖИ ОБАЧЕ ЗА СТРАНАТА КАТО ЦЯЛО.КРАЙНО ВРЕМЕ Е БЕЖАНСКИЯ ПРОБЛЕМ ДА ИМА РЕШЕНИЕ.НЕ МОЖЕ ПОСТОЯННО ДА ИМ ТЪРСИМ УБЕЖИЩА И ДА НАПЪЛНИМ БЪЛГАРИЯ СЪС СИРИЙЦИ.РЕШЕНИЕТО Е РАДИКАЛНО И ПРОСТО :НЕДОПУСКАНЕ НА НИТО ЕДИН СИРИЕЦ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА .
4
2
 
26
 
! Отговори
MiB преди 10 години
Ако настанят терористите в Казанлък, ще стане война...
3
1
 
38
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Изобщо не чакайте отговор от Йовчев, просто откажете да се съобразите с решението на министерството.
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Границата трябва да се затвори...и пълно безумие точно в този регион да се правят бежански лагери....вълнения ще има, и то сериозни...
1
1
 
48
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Сега в Казанлък,скоро и в други градове.Събуди се българино!!!