Казанлък излиза на протест срещу бежанците

Не очакваме щастливи кметове, но трябва да ги настаним, твърд е Йовчев
Обновена: 21 окт 2013 19:03 | 21 окт 2013 18:25, Веселина Йорданова
111
Казанлък излиза на протест срещу бежанците
Снимка: БулФото-архив

Протестен митинг срещу разкриването на бежански лагер свиква инициативният комитет, който бе сформиран в Казанлък. Митингът е и в защита на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР.

Той е насрочен за утре от 17.00 часа на пл. „Севтополис“.  Недоволните искат ясен и категоричен отговор от правителството за бъдещето на т.нар. полицейска школа и за намеренията му в града да се разкрие бежански лагер или лагер от затворен тип.

По-рано днес след извънредното заседание на Министерския съвет по темата за бежанците вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев заяви, че за бъдещето на полицейската школа в Казанлък все още няма решение. То ще се вземе след анализ на цялостната дейност на Академията на МВР, за която годишно се отделят над 13 млн. лева.

Още по темата
Не можем да останем с тази организация на работа, трябва да управляваме бюджета като добри стопани, отсече Йовчев и попита риторично как да обясни на данъкоплатците, че отделеното от малкото средства, които имат, ще бъде изразходено неефективно.

Вицепремиерът коментира и съпротивата на местната власт по темата за изграждане на бежански лагер.

Ако приемем подхода, че всеки един от регионите ще пише декарации, ще поставя въпроса остро и ще казва - ние протестираме, какво да направим с бежанците, попита той.

Няма да има щастлив кмет, който да каже – с удоволствие, аз искам на територията на региона да се разположи център за временно настаняване на бежанци. Не очакваме и че населението ще бъде щастливо от това, заяви още министърът, но беше категоричен, че трябва да се намерят варианти за настаняване на тези хора при гарантиране на сигурността на местното население.

Както Dnes.bg писа, местните заявяват, че не са против бежанците, но не искат те да бъдат настанявани именно там, тъй като наблизо се намират вододайната зона на Казанлък, военният завод "Арсенал", както и исторически забележителности като тракийската гробница например.

Освен това жителите на Казанлък настояват школата да остане, да се запазят работните места, а на бежанците да им бъдат осигурени нормални условия за живот.

В момента тече подписка сред жителите на общината с искане за местен референдум по тези два въпроса.

Утре от 12.30 часа се свиква извънредно заседание на Общинския съвет.  Сесията на местния парламент ще бъде открита за граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте слагали снимка намалки деца!!! ТОВА Е МАНИПУЛАЦИЯ И - искали ли сте съгласия на техните родители да ги снимата- по закон това е нарушение!!!!!!КОЛКО МЪЖЕ ИМА ЗАД ТЯХ????
80
0
 
2
 
! Отговори
Кикс преди 10 години
До Sunny ray: Не мислех, че още има хора, които не са разбрали разликата между емигрант и бежанец, макар че немалко се изписа по въпроса. В България средствата на средния българин стигат колкото да се изхрани, облече и да си направи 1, 2 пломби годишно. И това е така, защото плаща здравеопазването, водата и тока на едно немалко малцинство. Аз като не съм с състояние да посрещам гости казвам, че момента не е подходящ и ги отпращам. Но помощ при катастрофа или злополука никога не отказвам.
79
0
 
2
 
! Отговори
Кикс преди 10 години
До муспи: С една забележка - мисля, че Странджа-Сакар е по-добро местенце за спретване на хубав, заграден и охраняем лагер. В изграждането на всеки български град, включително и Кърджали, все пак са инвестирани немалко български средства. Ако ЕС иска да следваме неговите правила да задели средствата за реализацията на такива лагери, пък ние ще намерим някой пустеещ граничен район за "облагородяване". А пък и Кърджали не се нуждае от още мюсюлмани...
78
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 10 години
От Европа добро няма да дойде защото е по еврейска от нас, но ние имаме един вариант. Да направим Кърджали затворен бежански център и всички нарушители на границата да се тъпчат там. Там само ще се раздават помощи, там ще се оформят документи. Ще се охранява от армията , като който не му харесва ще има право да ходи в турция. Същевременно условията за живот ще са такива каквито ги правят евреите на българите, след като за 20 години са ни намалили с 1/3 ние ще ги довършиме за три години.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
muzlimanite da si hodqt w allahowite dyrvawi.nie s udowolstwie shte priemame siriiski/i ne samo/hristiani i alewiti.nikoi ne hrani hora koito te smqtat za wrag i s4itat 4e ubiistwoto na hristianin ne se smqta za grqh tyi kato ne sme hora,a viwotni.edna stotinka nqma da im dam,da pukat.
76
0
 
3
 
! Отговори
Касандра преди 10 години
До 95.Gunesli,това си е проклятие!Проблемът не е в българите ,а в земята-земя на кръстопът.Пък и не българите са създали конфликта в Сирия.Винаги в размирни времена в тази земя няма да има сигурност,независимо кой я неселява.
75
10
 
1
 
! Отговори
Sunny ray преди 10 години
Тези които нямат човешко отношение към други хора и то които бягат за живота си от военни действия, показват какви са те - ако ти се отнасяш зверски към другите означава че животното си ти, злите ти думи и извратени дела показват твоята паднала природа и същност.И хората които са излезли на митинг против бежанците и се отнасят престъпно към тях и не могат да разберат страданието им трябва те да станат бежанци без дом,без роднини, имущество, далеч от родина и с опасност за живота си.
74
0
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
В Стария /вехтия завет на Библията или еврейската Тора е записано , че пришълеца защото тези са пришълци / кои от тях ще станат бежанци , предстои да се определя / та пришълците се посрещат все едно са сираци и жените вдовици , много от вас се тупат в гърдите че са благочестиви християни а словата им и помислите им са безбожни .Дотук с нравоучението , има си закони и те трябва да се прилагат , само че правителството не ги спазва в момента , едно е нашия християнски дълг а съвсем друго нещо е
73
0
 
8
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Направо имам гадното горчиво усещане, че управляващите в България чакат да стане някоя "беля", да гръмне някой атентат като в Бургас и не дай си Боже нещо по-сериозно, за да чуят народа си!
72
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не очакваме щастливи кметове, но трябва да ги настаним, твърд е Йовчев" - ами настани ги у вас бе ***. Цяла България реве че не ги иска тези *** тоя продължава да настанява. Защо няма референдум за да се реши това с тези "бежанци". Всички българи протестират, а политиците слепи и си знаят тяхното. Гадна и продажна ***. Майка ми е със смешна пенсия, а е работила цял живот и не знае дали ще може да си позволи топло през зимата. Обаче на *** и *** вече им пускали парното. ***!
71
1
 
5
 
! Отговори
Касандра преди 10 години
До 79:М,досадно без съмнение ,но не можах да се въздържа!Ти най-вероятно си мюсулманин.С теб се различаваме по това ,че аз възприемам религията като традиция,а ти вярваш в шест колони; аз те приемам такъв какъвто си,а ти непременно искаш да съм *** за разплод и да живея в халифат;с теб най-вероятно си приличаме по това ,че 50% от гените ни са тракийски.
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европейчето, това, за което говориш няма нищо общо с европейските (християнски) ценности, а е просто реклама на ислям. Прави го в ислямската си страна! Сигурен съм, че тя не се намира в Европа.
69
2
 
19
 
! Отговори
КАЗАНЛЪЧАНИН преди 10 години
Решението да се настанят бежанците в МВР-школата е чудесно - полицаите ще има кого да пазят.Чудесно е, че ги настаняват на 100 (сто) метра от действащия танкодрум , танковете гърмят денонощно, американски и еврейски самолети ги обстрелват и хвърлят бомби по тях - бежанците ще са си като в Сирия, няма да загубят тренинг. А до МВР-школата е казармата на наемническата ни армия - тя пък ще тренира с истински сирийци. Може да се взривят и водните резервоари на града и да залеят лагера при нужда.
68
1
 
35
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Много се чудя обаче, защо сред така наречените "бежанци" не виждам много християни, при положение, че в Сирия имаше доскоро доста голяма общност?!Май ще излезете прави, братя, искат да ни ислямизирта зорлем!Гледам около джамията нелегалните днес бяха по-малко, май Йовчев им е скръцнал да се покрият, докато се успокоим малко...Обаче този път ще вадим арсеналските калашници ми се струва...Оставка!
67
1
 
42
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Днес се гордея с Казанлък, макар, че нямам нищо общо с този град!Всички трябва да излезем на улицата и да кажем, че *** нямат място на 20 метра от ЦУМ, който е пъпа на столицата, ужким на псевдо властта демек!Нито в Казанлък, Харманли, Момчилград (нищо, че турският им кмет на тези се натиска да прибирам нелегалните талибани).НА територията на Република България нямат място и точка!Спрете да ни слагате снимки на децата им, вече нямаме сърца да съчувстваме, *** ни ограбиха миналото!
66
1
 
12
 
! Отговори
хамалина преди 10 години
До американецо -Браво за градивното предложение!Протести ,но пред посолствата на тия държави,които ни вкарват в тая игра,без наше съгласие! Започвам да си мисля,дали това не са началните стъпки,за осъществяване на ислямската дъга в южните Балкани-от Турция до Албания?И второ-понеже все повече се говори за създаване на кюрдска държава,при което ще се вземат части от Турция,която ще бъде обещетена за сметка на България с територия по линията Бургас-Петрич!
65
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО КАЗАНЛЪК -!!! САМА ОТАКА СОФИЯ, ПЛОВДИВ, ВАРНА, БУРГАС, ПЛЕВН , РУСЕИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА КАКАВО ЧАКАМЕ ДА НИ ЗАЛЕЯТ С ПОМИЯТА ЛИ - ДА ПОДКРЕПИМ КАЗАНЛЪК И ВСЧКИ ЗАЕДНИО ДА КАЖЕМ - ДАСЕ ЗАТВОРЯТ ГРАНИЦИТЕ ВДНАГА -ДЕПОРТИРАНЕ НА НЕЛЕГАЛНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - ОГРАДА НА ЦАЛАТА ГРАНИЦА -АРМИЯТА ДА ЗАЛОСТИ ВСИЧКИ ПОДСТЪПИ И ДА ВРЪЩА ЦЯЛАТА ТАЯ *** ТАМ ОТ КЪДЕТО Е ДОШЛА -ПОКЛОН НА КАЗАНЛЪК !
64
1
 
16
 
! Отговори
хамалина преди 10 години
До Одисей 1- като ти чета драсканиците,все едно слушам радио "Свободна Европа " от 60-те години! "Пионерката Маша убила своята майка,защото и скрила червената връзка"! Или преди 1945 година:"Като дойдат комунистите ,ще ви вземат децата и ще ги отглежда държавата в лагери,всички ще се хранят от един казан, а жените ще са общи"! Знаеш ли в кой век живеем,драги пещерняко?!
63
1
 
15
 
! Отговори
ТОВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯ преди 10 години
"Ако приемем подхода, че всеки един от регионите ще пише декарации, ще поставя въпроса остро и ще казва - ние протестираме, какво да направим с бежанците, попита той."И какво предлагате тогава? Вече да не протестираме, то и без това ВИЕ си правите какво ди знаете!МАИ НАИСТИНА ТРЯБВА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ДА СЕ МАХА!СЪСИПВАТЕ ДЪРЖАВАТА ЕЙЙ ... ***
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до Одисей 1/ И второ, аз нямам намерение да бягам никъде, и никога не съм имал желание...