Откриват 15 работни места в Ковачевци заради бежанците

Назначените ще поддържат хигиената в комплекса
5 ное 2013 13:58, Анисия Иванова
13
Откриват 15 работни места в Ковачевци заради бежанците
Снимка: Булфото

Агенцията по заетостта е отпуснала 15 допълнителни работни места в община Ковачевци по националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост", съобщи директорът на  бюрото по труда в Перник Росен Симеонов.

Мярката се налага заради временното обособяване на Националния детски екологичен комплекс в с. Ковачевци като център за регистрация на имигранти, предаде БТА.

Още по темата
Повечето допълнителни работни места ще бъдат насочени към обезпечаването на престоя на чужденците.

Ще бъдат назначени предимно хора, които да поддържат хигиената в комплекса. Те ще работят по четири часа с минимална работна заплата. Договорът е в сила до края на годината.

Част от хората, назначени допълнително по програмата за временна заетост, ще бъдат насочени към общината.

Ситуацията в Ковачевци е спокойна, увери кметът на общината Васил Станимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: бежанциКовачевци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
РОБИ...- "Назначените ще поддържат хигиената в комплекса..."- СТАНАХМЕ... РОБИ НА ТАЛИБАНИТЕ В... СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА...!!!.
10
0
 
5
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
Да им чистят или да ги изчистят, вие решете.
9
0
 
6
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Няма нищо лошо да се откриват работни места,но тези емигранти,които реват ,че нямат работа,не могат ли сами да си поддържат хигиената??? Или те ще се чудят цял ден какво да правят,а някоя измъчена женица ще им чисти?!
8
0
 
6
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Откриват 15 работни места за труженици и труженички на постоянен трудов договор в Ковачевци заради бежанците.Боко приветства това магистрално начинание и отряза лентата от първият път.)))
7
0
 
8
 
! Отговори
dp преди 10 години
малоумния матриял да благодари на новото управление че отваря 15 работни места за чистачи на *** за мин работна заплата за срок от 2 месеца... велика работа, как да не и специално отразена новина. ***!
6
0
 
15
 
! Отговори
stan31 преди 10 години
Ще слугуваме на нелегални емигранти. Те ще си получават помощите от българския данъкоплатец а българите ще им слугуват. Ба_ти пародията. Българи, събудете се! Нашите управляващи ще затрият страна с 1300 години история за отрицателно време.
5
0
 
14
 
! Отговори
червен бахур преди 10 години
Остава да открием още 249985 работни места, скоро ще ви внесем още арабели, а вие ще им чистите кенефите без пари,а не както сте свикнали да го правите за добри пари, при гнилите капиталисти.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
план 2020 - ислямизирането на балканите
3
0
 
22
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Стига спекулации на тема работни места!Та тези не могат ли да си чистят,камериери ли сте им назначили?Или са имали слуги там от където идват ?Хайде малко достойнство ,българи !Не стига ,че изгонихме нашите сънародници да слугуват в чужбина ,ами и в родината си да се превръщаме в слуги !Цял свят се е прекланял пред силата и знанието ,което сме носили ,да се поучим поне от историята си !
2
0
 
28
 
! Отговори
salmonela преди 10 години
Бюрото по труда наема българи на минимална работна заплата, за да чистят кенефите на нелегалните имигранти, чиято издръжка струва на работещия българин над 1100 лв. Мястото е Националния детски екологичен комплекс, който ще бъде превърнат в лагер за нелегални, мързеливи африканци, които ще бъдат хранени от българския данъкоплатец и ще им бъде чистено от български женици на минимална работна заплата. НАГЛО!!!
1
0
 
27
 
! Отговори
ss-waffen преди 10 години
Браво бе. Това ли ще е перспективата? Да дойдат бежанците, та да им чистим. Страхотни работни места са това, перспективни и дългосрочни.