Роми "заселват" болница "Рокфелер" в Петрич

Получават топла храна и грижи, а на свой ред чупят и заплашват
Обновена: 3 фев 2014 18:03 | 3 фев 2014 09:04,
163
Роми "заселват" болница "Рокфелер" в Петрич
Снимка: архив, Булфото

Роми се заселват в болница "Рокфелер" в Петрич заради добрите условия, които им предоставя медицинското заведение.

Миналата седмица молби за напускане подадоха осем медицински сестри и четирима лекари заради неизплатени заплати и заради стресова работна обстановка.

Оставките им поставиха под риск закриването на отделението, в което в момента има 57 деца от ромски произход, които са с придружители.

След като болничният персонал получи заплатите си за ноември и декември, ситуацията се уталожи.

"Психоклиматът е по-спокоен. Ако изплащаме навреме заплатите, няма да има такива проблеми. Имаме гаранции и от общинските съветници, и от кмета, че в новия бюджет ще бъдат заложени солидни средства, които да помогнат на болницата като общинско дружество да изплатим и старите задължения", обясни пред bTV управителят на здравното заведение д-р Борис Киров.

Обстановката обаче остава напрегната, тъй като ромите "завземат" отделението, в което получават топла храна и грижи.

"Проблемът с това малцинство е труден, огромен стрес, валят непрекъснато заплахи. Направиха и масов побой между тях си със счупване на врати и стъкла. Трудно работим така", допълни д-р Киров.

За да се справи с проблема, той е на път да въведе такса „рехоспитализация” от 50 лева за тези, които се връщат, за да използват болницата за битови нужди. Осигурен е и по-строг пропускателен режим.

Ромите са съгласни да плащат, "ако се наложи, но когато нямаме, ще ни влизат в положението", обясни една от майките, настанена в отделението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
3
 
! Отговори
0 преди 10 години
Не са виновни ***, виновни са тия, които изобщо допускат това да стане възможно!!!Нещата се уталожили кат им дали неизплатените заплати..., които по принцип дължат, е, боже опази, ако това разрешава всичко и толкоз!
120
0
 
5
 
! Отговори
БПФ преди 10 години
Къде е полицията, та не изрите ная *** от болницата? Защо директорът и не е изправен пред съда, задето е превърнал едно здравно заведение в безплатен приют за банда вонящи ***?Всяка една от тия гнесни *** взема купища детски, майчински и т.н. помощи - вероятно двойно и тройно повече от заплатите на сестрите и лекарите в болницата - дето всъщност и не получават заплати месеци наред, докато *** помощи не закъсняват и ден !!! Какво излиза - болен здрав носи и гладен сит храни !
119
0
 
3
 
! Отговори
бяла раса преди 10 години
До asiktirтихо бе ***
118
0
 
0
 
! Отговори
azis преди 10 години
Kmeta na Petrich e pomak a zam kmeta *** normalno malcinstvata da sa s preoritet
117
0
 
6
 
! Отговори
Бивш полицай преди 10 години
Пенсионер съм от МВР.Почти цялата ми служба е преминала в криминална милиция/полиция в *** райони.Едно време,отивахме рано сутрин в някоя *** къща,служебно,по-повод,5-6 човека,въоръжени с помощни средства-палки,белезници,тояги.Като за начало,да ги събудим и разсъним ги смилахме от бой,до откат,до припадък,след което прибирахме,който ни трябва или казвахме защо сме отишли у тях!За 30 години служба,от домакина на районното не съм получил толкова химикалки,колкото палки!Ех ИНТЕГРАЦИЯ.....
116
4
 
0
 
! Отговори
rom преди 10 години
volgari-ri dochli ot volga prevzeli zemite na (rim) rom tova kak zvu4i.
115
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее българската демокрация,или:държавата - на ***,или:вън българите от България ,или,,,,,,,,, НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА,ТАКИВА ЗАСПАЛИ ИНСТИТУЦИИ,ТАКИВА БЕЗДЕЙСТВУВАЩИ И ЛАКОМИ ПОЛИТИЦИ И "ТАКОВА"НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО В СВЕТА.Ако беше в САЩ,ьдосега да са ги СМАЗАЛИ И НАТИКАЛИ НА КУЧЕТО В Г.ЗА.
114
0
 
31
 
! Отговори
I преди 10 години
*** в акция. Какво да се каже за ***- действат на най-елементарното възможно ниво.
113
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Без РЕВОЛЮЦИЯ нищо няма да се подобри !!
112
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
скоро куп развалини и изтръгната арматура
111
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЪЛГАРИО ,БЪЛГАРИО..И ДО ТОВА ЛИ ДОЖИВЯХМЕ--*** ДА СИ ПРАВЯТ КЕФА И ДА ИМ ХРАНИМЕ КОПЕЛЕТАТА--НЕ СТИГА ЧЕ И ТЯХ ХРАНИМЕ!!!!
110
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОКОГА ШЕ ТЪРПИМ Тея хрантутници ???
109
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо полицията спи там ало ПЕТРИЧ!Пратете жандармерия..
108
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея *** заплашват лекари и мед.сестри и няма кой да ги вкара в затвора!!!
107
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ромите се размножават като *** не плащат и окупират болници!Къде е главния прокурор питам?
106
0
 
43
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Ако искаш/имаш повече от 3 деца, то ти или си:- българин, който е преценил, че може да си го позволи, или- ром.Първите не се нуждаят от помощи. От вторите не се нуждаем.Нека помощите спират с 3-тото дете.
105
0
 
41
 
! Отговори
Новатор преди 10 години
Защо някоя фармацевтична компания,изпробваща нови лекарства не се свърже с вождовете на ромския етнос?Ще вземат малко пари и по време и след експеримента,може да намалят раждаемостта в резултат на неприятна мутация.Така ще ограничат популацията си,която вече расте в геометрична прогресия.
104
0
 
28
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
е, нема ли кой да палне клечката на тая болница да изгорят всички *** живи вътре? или например да изтърве малко отрова в кухнята, където приготвят храната на 'болните' ***?
103
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** и ***. Да ги настанят в сараите на Доган.
102
0
 
37
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
"О, майко моя, родино мила,защо тъй жално, тъй милно плачеш?Гарване, и ти, птицо проклета,на чий гроб там тъй грозно грачеш ?"